Nathana De Asha možná nenastoupí na letošní Olympii!

Účast britského kulturisty Nathana De Ashy na Mr. Olympia 2023 prochází nečekanými výzvami, když tento třicetiletý profesionál zažívá v posledních dvou dnech významné komplikace během své cesty. Tento šampión, který si již připsal jedenáct profesionálních vítězství, včetně letošních triumfů na Flex Weekend Pro 2023 a Sheru Classic France Pro 2023, se dočkal dlouho očekávaného okamžiku návratu na Mr. Olympia po téměř pětileté odmlce od roku 2018. Byl přesvědčen, že má veškeré potřebné doklady pro svou cestu do Spojených států, kde se soutěž měla konat za méně než dva týdny.

Avšak, po příletu na Floridu v sobotu narazil Nathan na potíže, když mu byl odmítnut vstup imigračními úřady na letišti. Místo toho byl poslán na hotel, aby čekal na návrat zpět do Velké Británie. Zatímco při cestě do USA byl nadšený nad svým očekávaným startem na vrcholu profesionálního kulturismu, o několik hodin později seděl na hotelovém pokoji s těmi nejhoršími myšlenkami. Nathan byl přesvědčen, že jediným rozumným řešením by bylo odříci svou účast na Mr. Olympia 2023, aby se vyhnul riziku nelegálního pobytu v zahraničí, což by mu mohlo bránit v budoucím návratu.

Flex Weekend Pro 2023: Nathan De Asha

Nathan také vyjádřil naději, že pořadatelé Flex Weekendu a podobných soutěží by měli být schopni poskytnout více pomoci sportovcům, kteří čelí podobným problémům. Navrhoval, že takové akce by se mohly konat v zemích, jako je Evropská unie, Kanada nebo Dubaj, kde by sportovci měli snazší přístup než do Spojených států. To by mohlo pomoci nejen Nathanovi, ale i dalším sportovcům, jako je iránský těkotonážník Behrooz Tabani, který čelí potížím s vízy a mohl by přijít o druhou účast na Mr. Olympia.

Po několika hodinách se Nathanovi nakonec naskytla jiskřička naděje. Zdá se, že jeho přátelé našli způsob, jak vyřešit administrativní problém, který mu ztroskotal při vstupním pohovoru do USA. Plán spočívá v návratu Nathana De Ashy do Velké Británie, kde se pokusí s úřady vyřešit tuto situaci. Pokud vše půjde podle plánu, mohl by se následně vrátit do Spojených států a zúčastnit se Mr. Olympia. Vzhledem k tomu, že několik dalších kulturistů odstoupilo z různých důvodů, jako Kamal Elgargni, Brett Wilkin, Mamdouh Elssbiay a Iain Valliere, se startovní pole letošní soutěže zřejmě zúží o deset účastníků oproti minulému roku.

MedPharma B-komplex Forte

119
− 20%
107
Zbývá 30 dní

Scitec Amino 5600

744
− 35%
543

Zdroj: fitnessvolt.com

Doposud nebyl vložen žádný příspěvek.