Příbram: Časová schránka bude do sochy na pomníku Svobody umístěna ve středu při pietním aktu

23.10.2023 19:06 | Tisková zpráva

V sobotu 28. října si připomeneme 105. výročí založení Československé republiky. Pietní akt u této příležitosti se v Příbrami uskuteční s předstihem ve středu 25. října. V tento den bude do sochy na pomníku Svobody v Arnoštových sadech umístěna časová schránka.

Příbram: Časová schránka bude do sochy na pomníku Svobody umístěna ve středu při pietním aktu
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Pietní akt u příležitosti výročí založení Československé republiky se v Příbrami koná na dvou místech. Prvním z nich je pomník Svobody v Arnoštových sadech, druhým pak sousoší Padlým synům Březových Hor na náměstí Hynka Kličky.

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31661 lidí

V letošním roce se na zmíněných místech sejdeme s předstihem již ve středu 25. října. Pietní akt v Arnoštových sadech bude navíc doplněn ukládáním časových kapslí do zrekonstruované sochy jinocha.

„V roce 2021 byla socha jinocha na pomníku v Arnoštových sadech poškozena pádem stromu při noční bouřce. Při sejmutí sochy před jejím restaurováním byla v podstavci objevena časová schránka s informacemi, že v době 2. světové války byla socha sejmuta a na místo se vrátila v roce 1946. Tuto schránku do podstavce vrátíme při středečním pietním aktu a zároveň přidáme schránku druhou, v které budou uvedeny informace o samotné rekonstrukci sochy a dnešním chodu našeho města,“ uvádí starosta Jan Konvalinka.

Středeční pietní akt začíná v 10:00 u pomníku Svobody v Arnoštových sadech a pokračovat bude v 11:15 u sousoší Padlým synům Březových Hor na náměstí Hynka Kličky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…