Zatímco zažíváme první výraznější ochlazení, hledáme v šatnících oblečení, co nepustí chlad k tělu, začínáme přemýšlet nad vánočními dárky, jelikož Ježíšek se kvapem blíží, v módním průmyslu jsou o pár kroků napřed. Už teď lze totiž spatřit první oděvní vlaštovky pro budoucí prosluněný čas. Pokud myslíte, že půjde o klasiku v podobě tradičních šatů a sukní, nesmrtelných květinových motivů, nejste tak daleko od pravdy. Nicméně módní velikáni pojali další rok v duchu dramatické smyslnosti s akcenty na erotické vlně.

Zdroj: Youtube

O pořádný wow efekt, se postaralo legendární duo Domenico Dolce a Stefano Gabanna tvořící pod věhlasnou značkou Dolce & Gabbana. Ikoničtí návrháři nedávno upoutali svou kolekcí pro jaro a léto 2023, kde dominovaly modely v tmavých barvách, což nebývá častým jevem, pokud se jedná o oděvy určené pro jarní a letní sezónu. Kromě nevšedního barevného pojetí bylo možné na přehlídce spatřit detaily patřící do sekce prvoplánové. Ovšem dvojice Dolce & Gabbana vnesla do jinak okázalých kousků háv noblesy i drzosti na notě vkusné ženskosti.

V hlavní roli ženské tělo v celé své kráse

Hlavní roli na přehlídce hrálo ženské tělo a mnoho podob krásy, kterou skýtá. Je evidentní, že se můžeme za pár měsíců těšit na oblečení odhalující křivky dámské siluety. Prim budou hrát především transparentní materiály. Průsvitné tkaniny se tak stanou opět populární. Tkaniny s erotickým nádechem se těší přízně taktéž v souhře s romantickou krajkou. Přiznané spodní prádlo včetně podvazků už taktéž nebude počinem ostudným.

Kromě rafinovaných a lehce drzých modelů se přízni módních legend stále těší kalhotové kostýmy, jen oproti aktuálním trendům, saka budou výrazných designů s nápadnými klopami. Svěžest do šatníku přinesou pak kanýrky, volány, balónové rukávy, mašle a vázanky na košilích. Ovšem ani o minimalismus nebude nouze. Zářným příkladem jsou šaty rovného střihu čistých linií doplněné o nevšední detaily jako jsou výrazné límce, rukávy, květinové ozdoby.

Dolce & Gabbana patří už řadu let mezi oděvní tvůrce udávající hlavní módní směry. Ve své poslední show, která je skutečně pastvou pro oči, pokud odhodíte konzervativní smýšlení o oblékání, ukázaly, proč se řadí mezi světovou jedničku. S lehkostí jim vlastní lehce propojily hned několik výstřednějších trendů v jeden působivý celek. V kolekci pro jaro/léto 2024 se zrcadlí hity z 20. 30., 40., 50., 60. a 70. let. Navíc lze pozorovat i módní historii napříč různými státy, od šmrncovní Itálie až po tradiční anglickou usedlost.

Rada na závěr

Po zhlédnutí videa možná leckterou ženu napadlo, že takové modely nejsou nic pro ty, co nemají proporce modelky. Omyl. Ve své podstatě jde o perfektně variabilní kousky, co mohou slušet všem křivkám. Jen je potřeba dostatečná míra sebevědomí a sebereflexe nositelky. I takové transparentní tkaniny, vysoké rozparky, přiznané spodní prádlo, je možné ukázat na těle s oblejšími tvary bez toho, aniž by nositelka vypadala lacině.

Pokud máte například větší poprsí, namísto podprsenky pod průsvitnou halenku oblékněte jednoduché tílko. Vyklenutější bříško zakryje paradoxně volánky a kanýry, které budou zhotovené z látek splývavějších. Na škodu není ani módní vrstvení. Taková souhra košile a lehkého úpletu prokáže poměrně lichotivou službu. Rozměrnější zadeček klidně oblékněte do upnuté sukně, jako slušivý maskovací manévr poslouží sako v prodloužené délce, kde bude důraz kladen třeba na ramenní část, tím totiž odpoutáte pozornost od středu těla. Plus size tvary mohou být vkusně sexy, chce to jen vystoupit z módního stereotypu, který stále u mnoho žen převládá.

Zdroj: iGlanc.cz

Související články