Startér je ohromen rozenými marketéry a vítá Bruna Marse pro chudé

24. říjen 2023

Martin s Filipem v posledních dnech vůbec nemohli spát, hlasování byl vyloženě nervák a zpěvačka a songwriterka ELMA se z vyřazovacího šestého místa nakonec nevyhrabala o pouhé dva hlasy. S písničkou When Will It End jsme se tedy museli rozloučit, ale že byla pěkná! O něco méně za to vzal purpl boi, o němž ale už dříve zaznělo, že i bez hitparády neobjevených si perfektně poradí. Co novinky?

„Původně jsme na feat oslovili Matěje Rupperta, který nám napsal, že to zní dobře, ale nakonec to nedopadlo,“ píše Marek – polovina produktivního producentského dua VIZO – v e-mailu, který doprovází jeho první song v češtině Brno Mars. „Kdyby se vám to zdálo stravitelné pro posluchače,“ přidává Marek, který si v rámci nového projektu říká Urbantramp. Martin a Filip se u skladby náramně bavili, ocenili hravost, syntetickou veselost a hyperpopové tendence.

Novinku č. 2 obstarala dnes už tříčlenná sestava Joska & Kiki. Původně akustické duo se v roce 2022 rozrostlo o nového člena Mikuláše, a společně oblíbenému songu Wenceslas ušili „popíčkový kabátek“. Bez gramatických chyb v angličtině se novinka Wenceslas bohužel neobešla, taneční synthpop je to ale zvládnutý poměrně hezky. Filip by se vykašlal na dechy, Martin byl tolerantnější. Svými marketingovými skills ohromili Moontalks. Ti svým příznivcům nabízí například tapetu na telefon!

Koho ze Startéru můžete letos vidět a slyšet na oslavách 17. listopadu? A jsou Bert & Friends Kazmové hudební scény? Dále nám můžete posílat vlastní hity na adresu starter@rozhlas.cz a hlasovat pro své favority*ky na wave.cz/starter!

Spustit audio