Odpůrce D11 z Trutnova do Jaroměře neuspěl u soudu, územní rozhodnutí je pravomocné

Vizualizace D11 u Hajnice v úseku Jaroměř - Trutnov. Foto: ŘSDVizualizace D11 u Hajnice v úseku Jaroměř - Trutnov. Foto: ŘSD

Vykoupena je více než polovina pozemků. Stavba má začít v roce 2025.

Ředitelství silnic a dálnic překonalo důležitou překážku na cestě ke stavbě dálnice D11 mezi Jaroměří a Trutnovem. Krajský soud v Ostravě zamítl žalobu Petra Holubce proti Krajskému úřadu Královéhradeckého kraje, který vydal územní rozhodnutí. To je tak nyní opět pravomocné.

O verdiktu informoval generální ředitel ŘSD Radek Mátl. „Plánujeme podat žádost o vydání stavebního povolení do konce letošního roku. Běží výkupy pozemků, aktuálně máme zhruba 55 %,“ uvedl Mátl. Proti verdiktu je možné podat ještě kasační stížnost.

Holubec má u budoucí dálnice dům a pozemky, proti stavbě dlouhodobě bojuje. Nejprve se odvolal proti územnímu rozhodnutí vydaném stavebním úřadem ve Dvoře Králové, platnost verdiktu ale potvrdil královéhradecký krajský úřad. Holubec napadl rozhodnutí krajského úřadu u soudu. Vadí mu mimo jiné navržené řešení protihlukových stěn a cest pro techniku zemědělců, napadl i procesní pochybení při územním řízení. Povolovací proces se táhne od roku 2017, tři roky územní rozhodnutí řešil úřad ve Dvoře Králové.

Úsek D11 z Jaroměře do Trutnova je posledním ze dvou chybějících částí dálnice D11 a posledním, který dosud neměl územní rozhodnutí. Téměř 20 kilometrů dlouhý úsek má vyjít na necelých dvanáct miliard korun, ŘSD počítá se zahájením stavby v roce 2025. Detailně je celá stavba popsána v informačním letáku ŘSD.

D11, trasa úseku Jaroměř - Trutnov. Pramen: ŘSD
Tagy D11 D11 Jaroměř - Trutnov Krajský soud v Ostravě Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
26 komentářů