MENU

Prezentace A350-900 cestovním kancelářím

Odpoledne 23. října přilétl z Madridu na pražské ruzyňské letiště Airbus A350-941 španělské společnosti World2Fly. Důvodem jeho návštěvy bylo představení letadla pro tuzemské cestovní kanceláře Fischer a Exim tours, pro které bude létat v zimní sezóně zajišťovat přímé lety do exotických destinací.
Airbus A350-900 (EC-NOI) společnosti World2Fly přilétá do Prahy (foto: František Vykysalý)

Plánovanými destinacemi jsou Punta Cana, oblíbené přímořské letovisko v Dominikánské republice, dále Santa Clara na Kubě a Phu Quoc, což je největší vietnamský ostrov na jihu země, jenž je vedle nádherné přírody pro turisty atraktivní i bezvízovým stykem.

Letecká společnost World2Fly zahájila provoz v roce 2021, když převzala svůj první Airbus A350-941 s poznávací značkou EC-NOI (v.č. 448), což je shodou okolností stejné letadlo, které se včera představilo v Praze. V současné době provozuje World2Fly z madridského letiště Adolfa Suáreze tři Airbusy A350, kromě již zmíněného EC-NOI se jedná o stroje pozn. zn. EC-NTB (v.č. 559) a a EC-NZF (v.č. 613).

Odbavování A350-900 (EC-NOI) společnosti World2Fly (foto: Jiří Šíma)

Původním provozovatelem A350 (EC-NOI) měl být ruský Aeroflot, v jehož službách měl létat jako VP-BXS, ale po uvalení sankcí na Rusko byla objednávka zrušena. Všechna letadla World2Fly létají ve verzi pro 432 cestujících, a to pouze v ekonomické třídě. Z Prahy odlétl Airbus do Bratislavy, kde ho očekávala obdobná prezentace pro slovenské cestovní kanceláře.

Text a foto: Jiří Šíma
Titulní foto: František Vykysalý

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.