Ve čtvrtek nás v Ulici pobaví Miloš a jeho marná snaha skrýt pilulky před zvědavým synkem

Ve čtvrtek nás v Ulici pobaví Miloš a jeho marná snaha skrýt pilulky před zvědavým synkem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Miloš se před rodinou stydí mluvit o andropauze, proto se jako blázen plíží do Frantovy skříňky pro pilulky, jenže ho načapá Milošek a domyslí si, že táta si mezi oblečením schovává bonbony. Mezitím Vilma trénuje chůzi a dělá pomalé pokroky. Peška napadne, že by jí mohlo pomoct „rodopédo“.

Táta si něco schovává u Franty, řekne Milošek mámě

Eva díky Kaštanovi expanduje a náramně si to pochvaluje. Ve středu mu předala první letáčky a on už ve čtvrtek zajistí první zájemce o doplňky stravy. Milošovi se spolupráce se známým hypochondrem nezamlouvá a také před ní manželku varuje, ale vidina rychlého zisku u Evy převáží nad vším ostatním.

Miloš opět zatáhne Frantu do svých lží.
Miloš opět zatáhne Frantu do svých lží. | Zdroj: TV Nova

Miloš sám se zatím nenápadně snaží proklouznout do Frantovy skříňky s oblečením, aby si z úkrytu vytáhl pilulky na andropauzu. Právě když si jednu dá, objeví se ve dveřích Milošek a přistihne ho při něčem, co považuje za ládování se bonbony. Dospěje k názoru, že táta si u Franty schovává nějaký mls, a chce si také kousek vzít, proto skříňku prohrabe. Přitom ho nachytá Eva a vysvětlí mu, že do cizích věcí se neleze. Milošek ale prohlásí, že viděl, jak má táta něco v puse a vzal si to právě odtud. Podezíravá Eva se na to manžela pochopitelně zeptá a on jako vždy zatáhne do svých průhledných lží nicnetušícího Františka. Toho v dané chvíli nenapadne nic lepšího než vykoktat, že má ve skříňce uložený salám z Amsterodamu, který prý vyžaduje pokojovou teplotu. Takový nesmysl! Eva je přesvědčená, že jí Miloš zase v něčem kecá, a je odhodlaná zjistit, o co jde.

Martina si píše seznam životních cílů. Lásku vynechá

Kvůli rekonstrukci v garsonce u Peška se Martina na nějaký čas přesouvá do penzionu. Cestou potká Vilmu, která si právě o berlích dává pár koleček kolem náměstíčka, aby se dostala trošku do formy. Je ale pomalá jako šnek, tři kola jí zaberou tak dvě hodiny. Přesto má dost dobrou náladu na to, aby od Venduly vyzvěděla, jak jsou na tom Martina s Jirkou. Vendy zdráhavě odvětí, že asi nijak, protože Martina vztah nehledá. Momentálně jí více vyhovuje být sama. Zkušená babička nicméně odvětí, že nikdo nemůže být šťastný bez lásky.

Totéž si myslí i Kateřina, jež najde dceru v hospodě, jak sedí nad zvláštním seznamem. Martina si sepíše věci, které by v životě chtěla dokázat, např. naučit se jezdit na kole, uvařit tak dobrou koprovku, jakou dělává paní Nyklová, anebo vyrazit do Paříže a naučit se francouzsky.

Kateřina poznamená, že na seznamu není nic, co by souviselo se vztahem, a tím Martinu rozčílí. Že jí vůbec něco ukazovala!

Vilma odmítne jezdit na Peškově „rodopédu“

Lumír se v hospodě setká s Vlastou Peškem a zapředou rozhovor o Vilmě a jejích pohybových pokrocích. Zlomenina v jejím věku, to není žádná legrace, ale Pešek má něco, co by jí se zlepšením fyzické kondice mohlo pomoct – rotoped, nebo jak on tomu říká, rodopédo. Je víc než ochoten ho Lumírovi pro mámu zapůjčit a pan Nykl je z toho nadšený, na rozdíl od samotné Vilmy, podle níž je jízda na místě proti přírodě.

Zdroj článku:
  • Autorský text