InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Expediční kamera – festival cestovatelských filmů

    neděle 28.4 16:00 - Čajovna Pod Stolem, Strakonice

  • Vernisáž výstavy modelů, obrazů a sbírkových předmětů k operaci Overlord

    neděle 28.4 14:00 - Městská galerie Vodňany, náměstí Svobody 18

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Táborská nemocnice vybuduje byty pro lékaře. Od města získá pozemek pro parkoviště

TÁBOR – V přízemí polikliniky na sídlišti Nad Lužnicí chce Nemocnice Tábor vybudovat šest bytů, které by mohla nabízet zdravotníkům. „Jedná se o prostory, kde dřív byly obchodní provozovny. Chceme tam vybudovat čtyři byty 1+kk a dva byty 2+kk, které bychom mohli nabízet jako benefity lékařům a případně i dalším zdravotníkům úzkoprofilových profesí, aby přišli do táborské nemocnice,“ uvedl ředitel Ivo Houška.

K bytům ale podle stavebního zákona musí investor zajistit i parkovací místa. Proto se Nemocnice Tábor obrátila na město se žádostí o odkoupení plochy za poliklinikou, kde chce parkovací místa zřídit.

Zastupitelé na zasedání 9. října souhlasili s odprodejem 197 metrů čtverečních zeleně a ostatní plochy. Cenu stanovil znalecký posudek na 1000 korun za metr čtvereční. Nemocnice tedy městu zaplatí 197 000 korun. Současně se zaváže, že tento pozemek dvacet let dál neodprodá.

Nemocnice podle slov ředitele Houšky aktuálně potřebuje internisty, mikrobiology, patology i další profese. Nejde jen o generační výměnu v samotné nemocnici. Velký potenciál obměny je i v privátních praxích v regionu a tam často míří lékaři, kteří získali praxi v nemocnici. Nemocnice proto potřebuje mít pro nové zdravotníky nabídku bydlení pro první rok či dva v naději, že se jim v Táboře zalíbí a usídlí se zde natrvalo.

Diskuse k článku - 5 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Honza 

    Reagovat

     

    Ano,to je záslužné, ale maximálně přetáhnout lékaře odjinud,kde budou chybět.

    Vloženo 27.10.2023 15:06:57

  • Mirek 

    Reagovat

     

    neni to špatný nápad a co využít i polikliniku na Budějovické taky asi nebude plná. Jenom mě zaráží že když je to ve prospěch občanu města tak by jim ty parkovací plochy mohli pronajmout za symbolickou cenu. Ještě dotaz a co parkovaci dum před nemocnicí tam je to katastrofa všechny okolní parkoviště přeplněny ani si nelze nakoupit

    Vloženo 25.10.2023 16:42:24

  • Pavlína 

    Reagovat

     

    Děkujeme Pane Hejtmane! Vidíme zcela zřetelně a jasně, že Vaše práce na zajištění lékařů pro nás všechny stále více dopadá na úrodnou půdu a Vaše rozumná rozhodnutí kvitujeme my všichni s radostí, autorita, kterou pociťujeme k Vaší práci je veliká! Respekt k Vám mají i ti, kteří Vám dříve nemohli přijít na jméno! Páni smekají pomyslné kloboučky!

    Vloženo 25.10.2023 13:53:44

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace