Jihlava: Do města se vrací designové trhy MINT Market

25.10.2023 16:14 | Tisková zpráva

Masarykovo náměstí se 27. a 28. října promění v jedinečnou designovou zónu, kde se představí více než 50 pečlivě vybraných tvůrců. Po roce se totiž v centru Jihlavy opět uskuteční MINT Market.

Jihlava: Do města se vrací designové trhy MINT Market
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

V Jihlavě budete moci znovu navštívit MINT Market (ZDE). Po roce se znovu vrací na Masarykovo náměstí. Moderně pojaté trhy se svěží módou, šperky, designem, delikatesami, kosmetikou a dalšími poctivě zpracovanými výrobky budete moci navštívit 27. a 28. října od 10 do 18 hodin.

Příchozí se mohou těšit na více než 50 pečlivě vybraných tvůrců, kteří do Jihlavy přivezou autorské produkty a skvělou atmosféru. Vstup je zdarma. Spolupořadatelem MINT Marketu je příspěvková organizace města Brána Jihlavy.

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17100 lidí

Za MINT Marketem (více ZDE) stojí parta lidí, kteří pořádají úspěšné designové trhy už od roku 2010 a jako jediní vozí moderní a udržitelné zboží v rámci svých akcí po celé České republice. To, co začalo jako nápad pár nadšenců, kteří chtěli vytvořit pro sebe a své kamarády místo, kde budou moct prodávat vlastní značky, je v současné době alternativa nákupním centrům a platforma, sdružující více než 1200 kreativců a malých firem, pořádající pravidelné akce ve dvou desítkách měst.

Trhy jsou známé svou přátelskou uvolněnou atmosférou a širokým výběrem fair-trade, eko, bio, zerowaste nebo upcycled výrobků. Designeři zase rádi využijí příležitosti prezentovat svoje výrobky širokému publiku, aniž by tomu museli věnovat všechen svůj čas nebo prostředky. „Podpora malých a lokálních značek je od samého začátku jednou ze základních myšlenek našeho projektu," upozornila principálka Lenka Šašková.

V roce 2022 se konalo celkem 57 prodejních dní v rámci 38 MINT Marketů. Celkem se za třináct let existence uskutečnilo už více než 300 akcí, které navštívilo přes 1 200 000 návštěvníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ekofond jako základ nadstandardní péče o zeleň ve městě

16:14 Jihlava: Ekofond jako základ nadstandardní péče o zeleň ve městě

Ekofond je peněžní fond města Jihlavy, jež se zabývá distribucí finančních prostředků k provozu sprá…