Hlavní obsah

Drsné scény, trenér měl kopat do nahého hráče. Kadaň obvinění šetří, vyjádří se příští týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemnou záležitost řeší futsalový klub v Kadani. Hráč Jaroslav Slavík obvinil trenéra Nenada Veljkoviče z nechutného napadení v šatně. O kauze informoval server Isport.cz. „Kopal do mě na zemi, když jsem byl zrovna nahý,“ citoval web hráče. Trenér jeho obvinění popírá. V klubu aktuálně celou situaci šetří. Oficiálně se vyjádří v příštím týdnu.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Ilustrační foto

Článek

International Futsal Club Kadaň však již na celou kauzu reagoval. Čtvrtý celek první futsalové ligy momentálně trénuje sportovní ředitel David Filinger.

„Trénuji ho a povedu ho i v zápasech, dokud se tato situace nevyřeší,“ řekl pro Sport.cz sportovní ředitel a aktuálně i prozatímní trenér David Filinger.

„Nyní probíhá interní šetření klubu a v úterý klub vydá oficiální vyjádření, do té doby bych se k tomu nechtěl vyjadřovat,“ dodal Filinger. Kadaň tak povede i v pondělním televizním utkání v Ústí nad Labem.

Hráč Jaroslav Slavík obvinil srbského trenéra Nenada Veljkoviče z fyzického napadení. Podle informací sportovního webu se oba dostali do konfliktu už v průběhu duelu v Chomutově, když Slavík odmítl nastoupit do hry. „Necítil jsem se dobře. Přišla na mě únava, měl jsem těžké nohy. Nechtěl jsem oslabit tým, ale v ten moment padl vyrovnávací gól. Trenér mě chytil za ohryzek a hodil na lavičku,“ popsal Slavík.

Konflikt pak měl vygradovat po prohře 6:8 v kabině. „Když jsem vylezl ze sprchy, Nenad se na mě vrhl. Dával mi údery do hlavy i do těla, poté mě povalil na zem a pokračoval. Nejvíc do břicha a žeber. Byl jsem bezmocný a strašně ponížený, protože do mě kopal na zemi, když jsem byl zrovna nahý. Zároveň mě napadal i slovně. Říkal, že zabije mě a že zabije a vyjebe moji matku. To opakoval pořád dokola,“ vylíčil drsnou scénu Slavík, podle něhož museli trenéra zpacifikovat až jeho spoluhráči.

„Michal Salák, Jiří Chmelan a Radek Novák se ho snažili udržet, aby mě už podruhé nenapadl, ale ani ve třech se jim to nepodařilo. Až Daniel Klečka si stoupl mezi nás a bránil mě. Nakonec se povedlo odtáhnout Veljkoviče ven z kabiny, ale ještě dvakrát se vrátil a během oblékání mě ještě několikrát opakovaně napadl,“ pověděl.

Trenér Veljkovič však Slavíkovu verzi popřel. „Je to nesmysl,“ zareagoval. „Je to strašně nepříjemné, s něčím podobným jsem se za svou kariéru ještě nesetkal. Jde o ožehavé téma a chceme ho vyřešit pro dobro klubu, v úterý řeknu více,“ uzavřel Filinger.

Reklama

Související témata: