Kvíz: Písně Lucie Bílé jsou balady s hlubším významem. Zaměřme se společně na ty nejlepší z nich

Kvíz: Písně Lucie Bílé jsou balady s hlubším významem. Zaměřme se společně na ty nejlepší z nich

Foto: Pavel Gwužď / Nextfoto

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Lucie Bílá je pro řadu z nás oblíbená zpěvačka, jejíž texty jsou tvořeny na způsob balad. Jméno, pod kterým ji známe, je vlastně pseudonym. Ve skutečnosti se jmenuje Hana Zaňáková. Připomeňme si její život a písně, ať už albové, či použité do filmů.

Písně Lucie Bílé jsou balady s hlubším významem. Zaměřme se společně na ty nejlepší z nich

Tento rok oslavila své 57. narozeniny. Narozena na Kladně 7. dubna 1966, Hana Zaňáková již jako malá holčička tíhla ke zpěvu. Vyrůstala v Otrokovicích. Členové její rodiny byli příslušníci českého i slovenského národa. Vyučila se dámskou krejčovou, nicméně pokračovala hudební cestou, jako členka několika hudebních skupin.

Tuto silnou osobnost je obtížné neznat. Hrála také v několika muzikálech, jako je Drákula nebo Krysař. Její život ale není dokonalý, stejně jako v případě každého z nás. Její vztah s Tomášem Holým, s nímž se seznámila v roce 1989, byl nešetrně ukončen autonehodou uvedeného muže, při níž zahynul. V roce 1995 porodila svého syna Filipa, kterého měla s Petrem Kratochvílem. Tento vztah se ale zhroutil, když se mezi ně připletla Miss Československa 1992. 

Od té doby vstoupila do mnoha nových vztahů s cílem najít své vlastní štěstí, ale spousta těchto vztahů neměly šťastný konec. V této době již hodně známá Lucie Bílá, které tuto přezdívku navrhl producent Petr Hannig, pokračuje ve své pěvecké, ale také herecké kariéře. V letech 2010 až 2018 byla porotkyní v televizní soutěži Česko Slovensko má talent. Dokonce byl o ní také natočen dokument, který nese název Nebe, peklo, Lucie. Vyšel v roce 2017, a to hned ze dvou důvodů. Bylo to na počest třiceti letům na scéně a také to byl jakýsi dárek k jejím padesátinám. Dnes sdílí domov s fitness trenérem, přesněji s Radkem Filipi.

Hovoříte o sobě jako o velkém fanouškovi této zpěvačky? Umíte všechny její písničky nazpaměť? Vyplňte náš kvíz, kde jsou úryvky jejích textů, a váš úkol je zjistit, z jaké písně byl text převzat.

Občas není na škodu zavzpomínat na její život i písničky staršího roku vydání. I dnes najdou své využití, když chceme popřemýšlet o životě během poslechu hudby. Hlas Lucky Bílé je nenahraditelný, dokonale se hodí k písním, které zpívá. Jen těžko si představíme, že by zrovna její hity nazpíval někdo jiný.

Reklama
Reklama