Hlavní obsah

Stoper Limberský, červená a konec. Poslední vystoupení Plzně na Maksimiru skončilo zklamáním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Psal se únor 2019 a plzeňská Viktoria cestovala do Záhřebu s cílem udržet jednogólový náskok z domácího utkání. Odveta prvního kola vyřazovací fáze Evropské ligy se ale, i vinou potíží se sestavou, vůbec nepovedla. Prohra 0:3 byla zasloužená znamenala konec v pohárech. Přijde ve čtvrtek odplata?

Foto: ČTK

Záložník Milan Petržela v dresu Plzně v domácím utkání s Dinamem Záhřeb v únoru 2019.

Článek

Záhřeb (od našeho zpravodaje) - „V první řadě se mi vybaví, že jsme nějakým způsobem přišli o stopery a musel zaskočit David Limberský, který si celkem věřil. Tuším, že přes něj šly dva góly, a dokonce dostal ke konci druhou žlutou a logicky červenou,“ vzpomíná křídelník Milan Petržela, jenž aktuálně hájí barvy Slovácka. Před více než čtyřmi lety ale odehrál na stadionu Maksimir kompletních devadesát minut.

Plzeň pod koučem Pavlem Vrbou řešila četné absence, hlavně v obraně. Kvůli žlutým kartám nemohl nastoupit Roman Hubník, mimo byl Lukáš Hejda. Vedle Luďka Pernici se tak postavil zmíněný Limberský a nutno dodat, že nově složené stoperské dvojici utkání nesedlo. Kromě Hubníka s Hejdou chyběli dále záložník a současný sportovní ředitel Viktorie Daniel Kolář, člen aktuálního kádru Jan Kopic či útočník Michael Krmenčík.

„Doma jsme vyhráli 2:1, Luděk Pernica dal dva góly. Do odvety jsme si věřili, ale měli jsme problémy se zraněními, David hrál poprvé stopera a moc se mu nedařilo. Půda v Záhřebu není pro české týmy růžová. Ale to je minulost, na kterou se naštěstí nehraje. Teď se díváme dopředu,“ říká současný asistent Marek Bakoš, jenž se před necelými pěti lety dostal na trávník v 57. minutě.

„Věděli jsme, že to tam bude těžké, Dinamo má výborný mančaft a hodně ho ženou fanoušci. Sestava byla taková slátaná, chyběli kluci, kteří by normálně hráli. Dostali jsme celkem brzy dva góly a to rozhodlo. Neměli jsme pak sílu zápas otočit,“ přemítá Petržela.

Z aktuálního kádru byli přímými aktéry střetnutí kromě Bakoše útočník Tomáš Chorý s obráncem Radimem Řezníkem. V základní sestavě naskočil momentálně zraněný Milan Havel.

Západočechy srazilo ofenzivní duo Mislav Oršič a Bruno Petkovič. První jmenovaný už kope za turecký Trabzonspor. Petkovič je kapitánem Dinama, ale vinou problémů se zadním stehenním svalem by ve čtvrtek naskočit neměl. K tomu v posledních měsících klub opustili gólman Dominik Livakovič, obránce Josip Šutalo či křídelník Luka Ivaušec.

Ve čtvrtek by v rámci Konferenční ligy mohla přijít odplata. „Plzeň má větší šanci, než kdyby kádr zůstal stejný nebo takový, jaký tam byl před těmi čtyřmi lety. Odešli klíčoví hráči a Viktorka může uspět,“ předjímá Petržela. Duel startuje ve 21:00, v přímém přenosu ho vysílá stanice Sport 2.

Reklama