Citizens uspěli na půdě Young Boys Bern, PSG doma nepustilo milánské AC ke slovu

Citizens uspěli na půdě Young Boys Bern, PSG doma nepustilo milánské AC ke slovu
AKTUALIZOVÁNO

Obhájce trofeje Manchester City vyhrál na hřišti Young Boys Bern 3:1 a naplno bodoval i ve 3. kole skupiny G fotbalové Ligy mistrů. Barcelona zdolala 2:1 doma Šachtar Doněck, udržela si stoprocentní bilanci a je také blízko postupu do osmifinále. Feyenoord Rotterdam se střídajícím Ondřejem Lingrem ve skupině E zdolal 3:1 Lazio a připsal si druhé vítězství. Paris St. Germain porazil AC Milán 3:0.

Všechny branky v Bernu padly až po změně stran. "Citizens" poslal do vedení Akanji, ale brzy srovnal Elia. O vítězství favorita rozhodl dvěma góly kanonýr Haaland, přičemž ten první dal z penalty. Třiadvacetiletý Nor zaznamenal v této sezoně první trefy v soutěži.

Tři body na anglický celek ztrácí Lipsko. "Rudí býci" zdolali doma Crvenou zvezdu Bělehrad 3:1 a na svého dnešního soupeře a Young Boys mají na druhém místě pětibodový náskok.

Barcelona v azylu na Olympijském stadionu vstřelila oba góly v prvním poločase. Ve 28. minutě otevřel skóre Ferrán Torres, jenž dorazil od tyče odraženou střelu Fermína Lópeze. Branku potvrdil VAR. O osm minut později už Lópezova střela od brankové konstrukce zamířila do sítě a favorit se dostal do dvougólového vedení. Šachtar utkání zdramatizoval v 62. minutě, kdy po brejku snížil Georgij Sudakov. Ještě sedm minut před koncem měl šanci na srovnání hostující kapitán Taras Stěpaněnko, ale Barcelona vítězství udržela.

Porto vyhrálo v Antverpách 4:1 poté, co po změně stran obrátilo nepříznivý stav a vstřelilo všechny čtyři góly. O tři z nich se postaral brazilský útočník Evanilson. Kapitán portugalského celku Pepe překonal rekord milánské legendy Alessandra Costacurty a ve věku 40 let a 241 dnů se stal nejstarším hráčem v poli, jenž nastoupil do utkání Ligy mistrů. Ve vyšším věku už nastoupilo pouze pět brankářů.

Feyenoord potvrdil výbornou podzimní formu a proti Laziu vyhrál devátý z posledních deseti soutěžních zápasů. Dvěma brankami se o vítězství 3:1 zasloužil Mexičan Santiago Giménez, v nastavení prvního poločasu vstřelil druhý gól domácích bez přípravy Ramíz Zerrukí. Za Lazio snížil sedm minut před koncem řádné hrací doby z penalty španělský veterán Pedro. Český reprezentant Lingr přišel na hřiště v 89. minutě místo Zerrukího.

Celtic Glasgow doma remizoval s Atléticem Madrid 2:2, přestože dvakrát vedl a od 82. minuty hrál přesilovku po vyloučení De Paula. Úřadující skotské mistry dostal do vedení Furuhaši, za hosty srovnal Griezmann, který sice z penalty trefil tyč, ale z dorážky se už nemýlil. Vzápětí vrátil náskok domácím Palma, Morata však po přestávce rozhodl o dělbě bodů.

V duelu Paris St. Germain - AC Milán otevřel skóre Mbappé, ve druhé půli se prosadili Kolo Muani a střídající I Kang-in. Pařížané vyhráli ve skupině F druhý ze tří duelů a jsou v čele tabulky, naopak italský celek stále čeká na vítězství, jelikož v úvodních dvou zápasech remizoval.

Dortmund zvítězil v Newcastlu 1:0 a bodově se na svého soupeře dotáhl. V závěru úvodního dějství se o jedinou trefu večera postaral Nmecha, United dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci. Newcastle prohrál po osmi soutěžních utkáních a poprvé od 2. září.

3. kolo skupin Ligy mistrů:

Skupina E:

Feyenoord Rotterdam - Lazio Řím 3:1 (2:0)
Branky: 31. a 74. Giménez, 45.+2 Zerrukí - 83. Pedro z pen. Rozhodčí: Stieler (Něm.).

Celtic Glasgow - Atlético Madrid 2:2 (2:1)
Branky: 4. Furuhaši, 28. Palma - 25. Griezmann, 53. Morata. Rozhodčí: Zwayer (Něm.). ČK: 82. De Paul (Atlético).

Skupina F:

Paris St. Germain - AC Milán 3:0 (1:0)
Branky: 32. Mbappé, 53. Kolo Muani, 89. I Kang-in. Rozhodčí: Vinčič (Slovin.).

Newcastle - Borussia Dortmund 0:1 (0:1)
Branka: 45. Nmecha. Rozhodčí: Dias (Portug.).

Skupina G:

Young Boys Bern - Manchester City 1:3 (0:0)
Branky: 52. Elia - 67. z pen. a 86. Haaland, 48. Akanji. Rozhodčí: Krogh (Dán.).

Lipsko - Crvena zvezda Bělehrad 3:1 (1:0)
Branky: 12. Raum, 59. Simons, 84. Olmo - 70. Stamenič. Rozhodčí: Sánchez (Šp.).

Skupina H:

Barcelona - Šachtar Doněck 2:1 (2:0)
Branky: 29. Torres, 36. López - 62. Sudakov. Rozhodčí: Kružliak (SR).

Antverpy - FC Porto 1:4 (1:0)
Branky: 37. Yusuf - 46., 69. a 84. Evanilson, 54. Eustáquio. Rozhodčí: Bastien (Fr.).