Kdo pase Alexeje Aresteviče?


Vy, co bedlivě sledujete  ukrajinskou  válku a peripetie  s ní  související, jste  nutně museli  na  jednu obrovskou  záhadu – Alexeje  Aresteviče!  Pro neinformované, jde  o prominentního ukrajinského papaláše, který  dříve  / a dost možná  i nyní/ patřil mezi nejužší  mocenský  kruh kolem  Zelenského, Vždyť  až  do ledna  tohoto roku  zněl  jeho oficiální status – poradce prezidentské  kanceláře!

Pak  si pustil pusu  na špacír a musel rezignovat.  Jenže  tím nic neskončilo. Arestevič  se  často vyskytuje  v  ukrajinských mediích, zejména v jedné  TV stanici a  dopouští se tam výroků, které  v některých případech jasně překračují toleranci  jak  Zelenského věrchušky, tak  tajné  služby  SBU.  Je  známo mnoho případů,  kdy  ukrajinští občané, zejména  z opozice  zmizeli z  oběhu  za  daleko mírnější projevy  nesouhlasu  s ukrajinským  vedením.

Ale  Arestevič?  Ten jako  by  proplouval mediálním prostorem  a  nic neřekl.  Je mu tolerováno  úplně  všechno.

Původně  jsem  hodlal v  samostatném  článku zdokumentovat  řadu jeho výroků  na  adresu  samotného Zelenského a jeho nejbližších a vyslovit podiv, proč  ho potentáti   kyjevského režimu pořádně  a exemplárně  nesejmou.

Text  měl být zakončen otázkami – proč? Jak je  to možné?

Jenže  než  vše bylo dokončeno,  na  webu  Strana  se objevil  článek,  zabývající  se právě  těmi  závěrečnými, v mém podání  marnými otázkami. Nešlo to nepřevzít.  Strana. ua  to  sice zpracovala  se  svou  tradiční důkladností a  precizností,  nicméně  i  tak si připadán  stejně, jako když  se mi začátkem  70. let  dostaly  do ruky  Dänikenovy   Vzpomínky na budoucnost. Mnoho  náznaků, pokusy  o vysvětlení nevysvětlitelného, ale i spousta mezer. Nicméně  lepší materiál k téhle záhadě nenajdete. Takže  je  čas  se pustit do

Зеленский, Ахметов, Госдеп или ФСБ. Кто ведет на выборы Алексея Арестовича

podle překladače

Zelenskij, Achmetov, ministerstvo zahraničí nebo FSB. Kdo vede Alexeje Arestoviče k volbám?

Bývalý poradce Kanceláře prezidenta Alexej Arestovič v poslední době ostře kritizuje vládnoucí tým Vladimira Zelenského.

Bývalý poradce prezidentské kanceláře Alexej Arestovič začal úřady tvrdě kritizovat.  Foto: facebook/alexey.arestovich

Úřady zejména obvinil ze strategických vojenských chyb, potlačování občanských a politických svobod a podpory korupce.

„Naše vedení vyčerpalo hranice svých pravomocí, zahnalo situaci do slepé uličky a nadále trvá na své chybné politice. Vede nás to ke katastrofě,“ napsal nedávno Arestovič na svém kanálu Telegram. Plnou odpovědnost za vývoj událostí na frontě nese podle něj politické vedení, nikoli armáda.

Východisko vidí v uspořádání voleb na Ukrajině, které podle jeho názoru dávají naději na „reset“, „prolomení monopolu neschopnosti“ a nástup k moci nových sil „schopných činit rozhodnutí odpovídající skutečné situaci.“

„V příštích několika měsících se za ně začnou modlit i ti, kteří kategoricky protestují proti volbám, jako za jedinou naději na prolomení strategické slepé uličky,“ předpovídá Arestovič.

Takové prudké ztvrdnutí jeho rétoriky odborníci připisují přípravám na budoucí volby. Záhadou však je, zda to Arestovič dělá z vlastní iniciativy, včetně definitivního rozchodu se starými vazbami a zabydlením se v opozičním spektru nebo zda jedná  v dohodě s úřadem prezidentav roli „sparring partnera“ Zelenského.

A pokud hraje hru, která není koordinovaná se Zelenským, ale proti němu, tak kdo ho v tomto případě chrání a prosazuje jako politický projekt alternativu k prezidentovi.

.

„Prolomit monopol neschopnosti“

Po odchodu z kanceláře prezidenta se skandálem v lednu 2023 Arestovič, i když začal kritizovat kroky úřadů, přesto tak činil až donedávna opatrně.

Ale teď prostě už chrlí odsudky proti vládnoucímu týmu .

Arestovič se zaměřuje na dvě věci: vojenská rozhodnutí vedení země a její vnitřní politiku.

Když mluvil o válce, bývalý poradce OP vyzval úřady, aby připustily , že při současné rovnováze sil na frontě „nemůže být řeč o žádných hranicích z roku 1991“.

„Při současném poměru personálu a techniky není vyhlídka na útok. Musíme jít do obrany a v té  rozdrtit ruskou armádu,“ říká Arestovič.

Vedení země podle něj zmařilo šance na úspěšnou ofenzívu, která existovala ještě nedávno, protože rozmělnilo síly ukrajinských ozbrojených sil a vrhlo je do útoku na „hromady trosek zbývajících z Bakhmutu“. Zatímco podle Arestoviče bylo nutné soustředit úsilí na prolomení ruské obrany ve směru hlavního útoku – na jih k Azovskému moři. A uzavírá  doporučením – na dalších sektorech fronty začněte budovat víceúrovňové opevnění, podobné těm ruským, abyste udrželi obranu s minimálními ztrátami.

Ale ani jedno ani druhé se nestalo, což podle Arestoviče předurčilo neúspěch ofenzivy ukrajinských ozbrojených sil, které nebyly schopny splnit svůj hlavní úkol a nepřeřízly pozemní koridor na Krym.

Přitom, což je zásadně důležité, Arestovič z toho viní nikoli vojenské, ale politické vedení země. Tedy Zelenského.

Arestovič politické vedení Ukrajiny činí odpovědným  mimo jiné z bující korupce a problémů ve vztazích se zahraničními partnery. Prohlašuje také. že  došlo k vytvoření „vnitřní tyranie“, kterou úřady ospravedlňují válkou.

Ptá se proč země, která bojuje za „svobodu proti tyranii“, nedovolí svým občanům odejít do zahraničí, ale tyranie (myšleno Rusko – pozn. red.) ano,“ napsal bývalý poradce OP  a  dodává „Není možné vysvětlit sobě ani ostatním , . na  telegramovém kanálu .

Proto podle něj pro Ukrajince existují „dvě fronty v boji proti tyranii – vnější a vnitřní“.

V dalším příspěvku rozvíjí tuto tezi: podle něj vládnoucí tým na Ukrajině „dusí“ byznys, občanské svobody a politické konkurenty, hádá se se sousedy a klíčovými partnery a také „podporuje korupci“.

Navíc se domnívá, že ruské úřady jsou v reakci na aktuální výzvy efektivnější než ukrajinské.

„Pokud ruská vláda již činí kanibalská rozhodnutí, která jsou adekvátní současné situaci, pak ukrajinské vedení činí zkorumpovaná a neadekvátní rozhodnutí,“ napsal bývalý poradce prezidentské kanceláře.

„Tato politika nás (to znamená Ukrajinu – pozn. red. ) vede ke katastrofě,“ trvá na svém Arestovič. A podle jeho názoru existuje jediné východisko – volby.

„Volby nabízejí naději na reset, prolomení monopolu neschopnosti a dají šanci těm, kteří jsou schopni činit rozhodnutí odpovídající skutečné situaci. Dobře rozumím obavám lidí z vnitřního otřesu, kterého  se obávají, pod  heslem, že „volby za války jsou hrozbou.“ . Ale tito lidé jsou prostě ve  vleku nafouknutých očekávání. Respektuji iluze těchto lidí, protože nejsou způsobeny jejich hloupostí, ale nedostatkem skutečných informací a schopností střízlivě posoudit situaci. Ale věřte – v příštích několika měsících se za ně začnou modlit i ti, kteří dnes kategoricky protestují proti nim – jako jediné naději, jak se dostat ze strategické slepé uličky,“ napsal Arestovič ve svém kanálu Telegram.

Danilov viděl „ruku Kremlu“

Tyto Arestovičovy výroky nemohly nepřitáhnout pozornost, už jen proto, že od začátku války si nikdo nedovolil tak tvrdě kritizovat nejen prezidenta osobně, ale i chod země jako celku a předpovídat bezprostřední katastrofu. kdyby nedošlo ke změně moci.

Porošenkovi příznivci například Zelenského poměrně hodně a často osobně kritizují, ale ani po 24. únoru 2022 se ani oni neodvážili prohlásit cokoli  o „přicházející katastrofě“, selhání ofenzivy a vyslovit další teze, které by mohly vést k obvinění z „rozsévání poraženeckých nálad“.

Reakce úřadů na sebe nenechala dlouho čekat.

Tajemník NSDC Alexej Danilov zveřejnil na Facebooku dlouhý příspěvek, že Kreml údajně hodlá zahájit na Ukrajině nový politický projekt „zaměřený na zbytky proruského obyvatelstva“.

„Znakem takové činnosti je ostrá aktivace různých „expertů“, „herců zpravodajských služeb“ a dalších typů podvodníků při prosazování ruské agendy v ruštině. Právě oni v tuto chvíli křičí o „selhání“ protiofenzívy, naznačují potřebu revidovat cíle války (a to už není dosažení  hranice z roku 1991) radí, jak bojovat s ozbrojenými silami Ukrajiny, vydávají falešné informace o „konfliktech“ mezi vojensko-politickém vedení, vyzývají k přijetí „dobrých Rusů“ a nakonec naznačují, že je nutné jednat s Ruskem,“ – napsal Danilov s tím, že orgány činné v trestním řízení „pečlivě sledují projevy takových nepřátelských akcí, identifikují a zastavují je.“

Danilov nejmenoval Arestoviče, ale mnozí to viděli jako odpověď na prohlášení bývalého poradce prezidentské kanceláře. A posledně jmenovaný to brzy sám potvrdil, když zveřejnil odpověď tajemníkovi Rady národní bezpečnosti a obrany.

Arestovič ve svém kanálu Telegram napsal, že „jedinou funkcí tajemníka Rady národní bezpečnosti a obrany je „krmit děti panovníka “ .

„Za dva a půl roku v kanceláři (prezidenta – pozn. red. ) jsem od něj nezaznamenal žádnou jinou činnost,“ píše Arestovič.

„Střízlivý muž“ Arestovič

Tato šarvátka však neodvrátila pozornost od hlavní otázky této situace-  proč Arestovič začal prezidenta a jeho okolí tak ostře kritizovat. Odpověď je v zásadě stejná- exporadce OP se připravuje na budoucí volební kampaně.

Kdo ho ale k volbám vede a proč tak směle kritizuje úřady, se názory liší.

Diskutuje se o několika verzích.

První

se používá již dlouho: Arestovičovy útoky byly předem koordinovány s kanceláří prezidenta, která připravuje několik „tahů“ pro volby, včetně osoby svého bývalého poradce.

Této verzi se přiklání politolog Kost Bondarenko.

„Arestovič se stal aktivnějším po „looku“ v USA (mluvíme o tom, že v září odcestoval do Ameriky se Zelenským – pozn. red. ). Bude jedním z těch, kteří budou nominováni jako sparing partner pro Zelenského v budoucích prezidentských volbách. Po prosazení se pomocí této kampaně půjde do parlamentu, kde se pokusí získatt hlasy tzv. jihovýchodu. Má zaručeno 10 procent, pokud v tomto sektoru nebudou konkurenti Jeho kandidatura samozřejmě závisí na tom, zda půjde do volb sám Zelenskyj a proti komu bude vystupovat Západ – především USA. Každopádně jeho hru považuji za koordinovanou, jinak by nodešel do zahraničí“ komentuje Bondarenko Strana.

Politolog Vadim Karasev zase říká, že zatím neexistují žádné jasné známky, které by určovaly, zda Arestovič hraje za sebe nebo za prezidenta. „Pak to snad bude jasné: sledovali jsme, jak Arestovič vyzval Bankovu a stal se opozičníkem, nebo je to plán, jak udržet hlasy nespokojených s úřady s pomocí politika, který je vlastně přátelský k OP, se kterými pak bude možné „kooperovat“ v Nejvyšší radě.“  a  sestavit  koaliční vládu,“ říká expert.

Druhá verze:

Arestovič si zajistil podporu Američanů, kteří chtějí vidět více politické diverzity na Ukrajině a nemají zájem na tom, aby Zelenský monopolizoval moc.

Tuto verzi podporuje i výše zmíněný fakt, že přiostřování rétoriky exporadce Kanceláře prezidenta začalo po jeho cestě do Spojených států. I v tomto ohledu připomínají jeho rozhovor s Gordonem z počátku října , kde říká, že pokud se Západ rozhodne ukončit válku, aniž by se získaly hranice z roku 1991 a Zelenskyj se tomu postaví, pak bude prezident Ukrajiny „změněn“ volbami.

„Budou hledat střízlivého člověka, schopného racionálně posoudit, co se děje, a kdo podepíše (dohodu o příměří s Ruskem – pozn. red .). Jiný obrázek se zatím neobjevuje,“ řekl Arestovič.

A protože vyzývá k opuštění myšlenky dosažení hranic z roku 1991, lze v tomto prohlášení, je-li to žádoucí, vidět náznak, že „střízlivou osobou“, kterou Západ hledá, je sám a osobně Arestovič.

„Je možné, že Arestoviče podporuje určitá část západních elit, pro které je šíře názorů na Ukrajině důležitá. Říká se, že země může mluvit nejen hlasem Zelenského, ale existují i ​​různé kritické názory,“  “ komentuje Stranu politolog Ruslan Bortnik.

Třetí verze,

o které se diskutuje v politických kruzích: Arestovič byl pověřen a je podporován Rinatem Achmetovem, který, i když se dostal do stínu, se možná snaží najít způsob, jak udržet určitý vliv na politické procesy. v zájmu bezpečnosti jeho podnikání. Argumentem ve prospěch této verze je, že Arestovič v poslední době často poskytoval rozhovory novinářům, kteří jsou tak či onak spojeni s Achmetovovou skupinou. Účastník, který je v něm obsažen, však popírá Achmetovův vliv na Arestoviče: „Položil jsem tuto otázku. Odpověď zněla: není náš.“

Zároveň zdroj blízký Arestovičově sociálnímu okruhu vysvětluje změnu v jeho rétorice tím, že se objevili někteří „noví přátelé“.

Čtvrtá verze,

ta, kterou již vyjádřil Danilov: Arestovič byl „naverbován“ Rusy. Neexistuje však žádný důkaz o něčem takovém, kromě toho, že jeho útoky proti ukrajinským úřadům jsou aktivně vysílány ruskými médii a mluvčími, až po zástupce Ruské federace v OSN Nebenziho. Tato okolnost však zjevně nepředstavuje spolehlivé důkazy.

Pátá verze:

Arestovič jedná na vlastní pěst a věří, že v blízké budoucnosti bude země čelit úplné krizi (kterou ve skutečnosti předpovídá), z níž bude společnost vinit Zelenského, a bude poptávka po lidech, kteří budou schopni aby po něm převzal moc. To je důvod, proč se snaží vytyčit tuto trajektorii předem.

Mimochodem, v tomto ohledu je příznačné, že už nějakou dobu kolují zvěsti, že Arestovič údajně chce vytvořit stranu společně  s vrchním velitelem ozbrojených sil Ukrajiny Valerijem Zalužným s názvem „PRO!“. (znamená „Zalužnyj-Arestovič“).

Zdroj blízký Zalužnému však tuto informaci popřel.

„Zalužnyj nemá v plánu jít do politiky. A pokud se tam náhle objeví, půjde sám, bez Arestoviče,“ řekl.

„Arestovič se pravděpodobně domnívá, že vláda ztrácí půdu pod nohama. Možná se domnívá, že vznikly podmínky pro rozdělení prezidentova ratingu, který získal po zahájení rozsáhlé ruské invaze. Společnost demonstruje požadavek na opozici, kterou jen politici jako Petro Porošenko nemohou  uspokojit Arestovič chce mít čas vzít si větší kus „koláče,“ komentuje pro  Stranu politolog Ruslan Bortnik.

Přiklání se k názoru, že Arestovič jedná v rozporu s Bankovou, „ačkoli jde možná o hru někoho z prezidentského okruhu“.

„Pak je ale otázka: proč všechny jeho výroky zůstávají nepotrestány. Pro každého jiného ukrajinského politika by taková rétorika vedla k vážným následkům. Myslím, že ještě nepřišli na to, co s ním dělat. Pravděpodobně je Arestovič nyní blíž.“ k zatčení než k volebnímu vítězství. Jiná věc je, že skutečně může mít nějaké mezinárodní záruky, takže  ho  nechávají  na pokoji. Je důležité si uvědomit, že Arestovič je z politického hlediska dobrodruh a hráč, který je připraven rozšířit  Overtonovo okno, pokud to pro něj bude výhodné. Když o sebe pocítí ztrátu zájmu, udělá hlasité prohlášení a vrátí  k sobě pozornost,“ říká Bortnik.

Zdroj z politických kruhů také upozorňuje na mimořádnou odvahu a tvrdost, s jakou Arestovič v poslední době útočí na úřady.

„Řekněme si otevřeně – na Ukrajině po zahájení totální invaze není žádná demokracie. Existují pouze dvě centra moci, vlivu a síly. Jedním vnitřním je Zelenskij a jeho úřad. A druhým externím jsou Spojené státy a americká ambasáda. A pokud nejste pod střechou jednoho z nich, ale zároveň se chováte tak, jak se nyní chová Arestovič, pak čelíte celé řadě trestních případů podle různých zákonů. Proto je otázka – pod kterým z těch dvou center moci je Arestovič, pokud je stále na svobodě? Nevěřím, že jedná ve shodě s Bankovou. Protože jeho kritika zasáhla Zelenského osobně. Navíc zpočátku má velmi silný přesah podpůrných skupin. Proto Arestovič bude získávat hlasy především na úkor  prezidenta a jeho strany. A  co ministerstvo zahraničí?

Teoreticky se může stát, že ve Washingtonu jeden z „tichých Američanů“ už  přišel s konceptem vytvoření nového projektu pro ruskojazyčnou část Ukrajiny a  ve stejnou dobu pro protiputinovskou propagandu mezi domácím ruským publikem a také s napumpováním tématu „příměří bez přístupu k hranicím z roku 1991“. Je pravda, že je pozoruhodné, že Arestovič je nyní nejaktivněji napadán právě těmi silami na Ukrajině, které jsou spojeny se Západem. Ale může tu být ještě jiná  možnost – Arestovič se rozhodl jít na mizinu, protože věřil (nebo věděl), že úřady budou brzy čelit problémům takového rozsahu, že nebudou moci nebo nebudou mít čas zastavit jeho činnost prostřednictvím trestních konání a soudních verdiktů. A zde je hlavní otázkou, nakolik jsou taková Arestovičova očekávání pravdivá či falešná. Pokud jsou pravdivé, pak skutečně na pozadí všeobecných neshod bude moci vstoupit do velké politiky v té či oné roli. Pokud ne, půjde do vězení dřív, než se stihne zaregistrovat na kandidátce do voleb,“ říká zdroj.

Volební rizika

A konečně otázka zní: Budou vůbec volby před koncem války?

V posledních týdnech se v politických kruzích na Ukrajině aktivně šíří zvěsti, že otázka voleb je již vyřešena a ty jsou navzdory probíhající válce naplánovány na jaro příštího roku. Minimálně prezidentské (jak požaduje ústava v březnu) a možná i parlamentní.

Je však zřejmé, že jsou možné pouze se Zelenského souhlasem. K zahájení procesu je totiž nutné změnit volební zákon, což je bez hlasů frakce Sluha lidu nereálné.

Sám Zelenskij a další vládní představitelé o volbách stále mlží a poukazují na existující problémy s jejich průběhem. Část opozice v čele s Porošenkem se během války staví proti volbám. Neexistují žádné jasné signály, že by vedení západních zemí (a nikoli jednotliví zástupci jako americký senátor Graham ) také trvala na volbách. Většina ukrajinské populace je podle průzkumů také proti konání voleb před koncem nepřátelství.

Podle verze, která je v současné době v oběhu v ukrajinských politických kruzích, chce však Zelenskij stále uspořádat volby v naději, že během stanného práva s omezením práv a svobod občanů budou mít úřady větší šanci dosáhnout požadovaného výsledku než v době míru. A také s cílem, po obdržení mandátu na dalších pět let, osvobodit se pro jakýkoli konec války, bez obav z poklesu hodnocení, pokud se scénář jejího konce neshoduje s očekáváním voličů a sliby samotné úřady.

Arestovičův příklad zároveň ukazuje, že pokud by byl volební proces zahájen, mohl by se pro prezidenta a jeho tým ukázat jako extrémně nebezpečná záležitost. Stejně jako nyní Arestovič budou všechny ostatní politické síly stavět svou kampaň na nejtvrdší kritice Zelenského, prosazovat tezi o nutnosti změny moci a „jinak dojde ke katastrofě“. Navíc, pokud na frontě stále nejsou velké úspěchy, ale pravidelně se budou objevovat korupční skandály.

To vše může vést k prudké destabilizaci situace v zemi a ztížit předvídatelnost volebního výsledku. Zvláště pokud se rozhodnou uspořádat také parlamentní volby, kde pravděpodobně velký počet vojáků zvolí jiné stranické kandidátky. A možná, že bojovníci ukrajinských ozbrojených sil vytvoří nové strany. V tomto případě bude Zelenského ztráta většiny v Radě docela možná. Nemluvě o nákladech, pokud jde o úsilí o vytvoření nesouladu ve společnosti nebo dokonce v armádě, ve které se armáda rozptýlí do různých politických táborů.

Zda se Zelenskyj na základě takových úvodních informací rozhodne uspořádat volby, je stále otevřenou otázkou. I když pokud Západ najednou v této věci zaujme tvrdý postoj a prohlásí  je za  naprostou nutnost, manévrovací prostor pro prezidenta se výrazně zúží.

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Skvělý  článek. Ale jak už  stojí v úvodu – je  to jako  když  se prvně setkáte  s Dänikenovými   Vzpomínkami  na budoucnost. Kdy na  vás  útočí  hmatatelná  realita,  ale  vy  naprosto nemáte  tušení, kde a jak se  vzala.

A  Arestevičem,  jeho  už  dlouhodobě  nekompromisní  oponenturou vůči Zelenskému a jeho kumpánům a při tom naprostou beztrestností  nebo s  tím, zda budou nebudou volby, je  to úplně  stejné!

Vy  víte, že se to děje, ale  netušíte  ani proč a za jakým účelem a především, kdo toho Arestevičovic  heroje  pase.

Termín pase  se hodí  neskonale  více  než  jiné – např. kdo ho chrání, kdo za ním stojí a tak podobně. Že není třeba  vysvětlovat proč?   Ostatně, v  článku je to uvedeno naprosto polopaticky.

K  ukrajinským  volbám ještě  drobný dodatek.  Když  v  dubnu  2022 došlo ke  krachu  jednání  v Istanbulu,  a už  už  hotová mírová  smlouva  šla  do  koše,  četl jsem a bohužel  tehdy okamžitě  článek z  dobrého tvrdého zdroje,  že  jedním z důvodů, proč  se  ukrajinský prezident  takto rozhodl, byly  právě  další prezidentské  volby.  Jeho rating  totiž těsně před  zahájením ruské invaze  byl už mizerný. Krčil se na celkových minimech. A Zelenskému a jeho štábu  došlo,  že  když  ten Istanbul podepíše, tak končí. Nejen politicky  nýbrž dost možná  i fyzicky. Takže  válka.

Jenže  volby  jsou rizikem.  Ano,  velkým a možná rozhodujícím elektorátem se  stanou  vojáci  – aktivní  i ti zmrzačení, jejich  rodiny a  motivem,  který povede jejich  ruku při hlasování se  stane  to, co si myslí  o válce a jejím průběhu a  Zelenského vedení. Jakpak by  asi hlasovali  dnes?

Já  netuším, která  z těch  5 až 6 možností je  správná a  jestli vůbec  nějaká. Ale  ta Arestovičova nedotknutelnost  je skutečně  výjimečná a udivující. To  není  normální, ale  spíše  jde o zázrak. Znamená to, že  ho  chrání  síla, na níž  si netroufá  ani  Zelenský. Aspoň  zatím.

Zkusím konspiraci, spekulaci nebo libovolně,jak tomu chcete  říkat.

Pamatujete  si  co opakovaně  psali  RANDI, STRATFOŘI, i  super  americko imperialistické zdroje  typu Foreign Affaires, a mnozí  další, jejich ž  hlas  musí brát  v Bílém baráku vážně?

Připomenu  zásadní a základní  motto -dlouhodobá  válka  na Ukrajina  NENÍ v zájmu USA. Cíle  Ukrajiny se neshodují s  těmi  z Kyjeva. Přidejte  si  k tomu  ono věčně proklamované prohlášení  – budeme podporovat Ukrajinu, tak dlouho, jak to bude  třeba a  také  další  mantru  – jedině  Ukrajinci rozhodnou, kdy  zasednout  k jednacímu stolu. Ten koktejl ještě  není  hotov, dokud  nepřidáme  závěrečnou  ingredienci  – od  Aresteviče  osobně  – zapomeňme  na hranice  z roku 1991. Soustřeďme se na obranu!

Když  to všechno smícháte  dohromady, tak  vám z  toho vyjde nejspíše  následující:

Zelenský se poněkud  přežil. Už je otravný  svým věčným  vřeštěním a dožadováním se pozornosti, peněz, zbraní, munice a mezinárodního uznání.  Když někdo vřeští  pořád,  je nesnesitelný, když  neustále  se  cpe  do centra pozornosti,  tím více, když  stále natahuje  ruku a  hrabe se  ve vaší poloprázdné kapse,  je  k uzoufání drzý,  když  chce  další a další zbraně a munici a nemá  výsledky  je  neudržitelný. My jej nemůže  najednou sestřelit, když  už byl opakovaně prohlášen za  svatého. Ale  on veřejně  vyhlašuje,  že  bude válčit  tak dlouho  dokud  nevyžene  posledního Rusa  za hranice  1991. To, minimálně  v případě Krymu znamená  III.světovou. Dokud  bude úřadovat, tak to bude takhle a nelze s tím nic udělat. Dali jsme  mu bianco šek. A nevíme , jak si ho vzít zpět.

Ale  kdyby  VE  VOLBÁCH  nad ním ZVÍTĚZIL  NĚKDO JINÝ a ten rozhodl,  že  hranice  1991 už  ne,  že  lze  válku  zmrazit,  že končí náš  závazek podpory  dokud  to bude  třeba a  to všechno  ještě  s dostatečným odstupem k americkým prezidentským  volbám, to by byla jiná  píseň!!!  Ta  by  se nám zpívala  i poslouchala  moc  dobře!

Není  takhle  Arestevič  ten  NĚKDO JINÝ??? Nerozhodl  kdosi kdesi,  že  „dosť  bolo Zelenského“?

Opakuji,  jde  o hrubou spekulaci a dost možná konspiraci.  Čas  a  domnívám se, že  rychle, ukáže, jestli na ní  něco je nebo  ne. Netuším to. Ale takhle mi to vychází osobně  asi nejpravděpodobněji. Samozřejmě, s  velkou  pravděpodobností omylu. Nicméně zakalkulujte  do svého postoje k navržené spekulaci,  že pokud  se  Rusko nezhroutí,  nebo totéž  Ukrajina,  pak žádné  řešení  se  Zelenským, kromě  neustálé a drahé  války  není  možné. A  čím déle tato potrvá, tím dříve prostě  narazí  na odpor  širokých mas kolektivního Západu. Se  všemi z  toho plynoucími důsledky.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.