Hlavní obsah

Na mistrovství Evropy ve Francii se představí 22 českých cyklokrosařů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na mistrovství Evropy cyklokrosařů, které uspořádá v závěru příštího týdne francouzské Pontchateau, pojede 22 českých reprezentantů. V elitní mužské kategorii budou české barvy hájit Michael Boroš s Jakubem Římanem. V nominaci, kterou dnes na webu zveřejnil cyklistický svaz, nechybí ani Kristýna Zemanová, hlavní medailová naděje výpravy, jíž čeká závod žen do 23 let.

Foto: profimedia

Ilustrační snímek

Článek

„Formu Kristýna má a věřím, že se o medaili popere. Ale určitě to nebude jednoduché. Některé její největší soupeřky v kategorii do 23 let zůstaly a přešly tam i hodně dobré juniorky, hlavně Francouzky,“ uvedl reprezentační trenér Petr Klouček s vírou, že Zemanová by mohla na cenný kov dosáhnout.

„Určitě bych se moc ráda porvala o medaili, ale přehnaný tlak si nepřipouštím. Věřím, že předvedu hodně slušný výkon, a uvidíme, na co to nakonec bude v té obrovské konkurenci stačit,“ řekla Zemanová.

Doma nemá v dosavadním průběhu sezony soupeřku, vyhrála všechny čtyři závody pohárového seriálu Toi Toi Cupu. „Zatím jde vše podle plánu, ale první pořádné srovnání s mezinárodní konkurencí mě čeká až teď o víkendu na Světovém poháru v Belgii. Jsem zvědavá, jak z toho vyjdu. Bude to nějaké měřítko směrem k Evropě,“ dodala Zemanová, bronzová medailistka ze závodu třiadvacítek na únorovém mistrovství světa v Hoogerheide.

Ambice na dobrá umístění má ale Klouček i v dalších kategoriích. „Hodně se nám zlepšily juniorské kategorie. Neříkám, že tam pojedeme vyloženě o medaili, ale šanci na dobré umístění v top 10 určitě máme. V mužské třiadvacítce by měli bojovat o nejlepší výsledek hlavně Fiala a Ježek, kteří jsou výrazně lepší než loni,“ uvedl Klouček.

Elitní kategorie žen zůstane naproti tomu bez české účasti. Mezi muži se představí nejlepší domácí cyklokrosař posledních let Boroš a spolu s ním Říman. „Konkurence bude u mužů hodně velká, takže jakékoliv umístění kolem desítky by bylo skvělé,“ připustil Klouček.

V pátek 3. listopadu se na západě Francie pojedou závody týmových štafet, den poté jsou na programu klání juniorek, mužů do 23 let a elitní ženské kategorie, v neděli 5. listopadu se utkají o medaile junioři, ženy do 23 let a muži v elitní kategorii.

Nominace ČR na mistrovství Evropy v Pontchateau:
Muži elite:
Michael Boroš
Jakub Říman
Muži do 23 let:
Matyáš Fiala
Václav Ježek
Patrik Černý
Ondřej Novotný
Maximilian Kerl
Jakub Kuba
Junioři:
Patrik Lienert
Kryštof Bažant
Tomáš Hájek
Jan Janout
Pavel Šumpík
Tomáš Kraus
Ženy do 23 let:
Kristýna Zemanová
Kateřina Hladíková
Barbora Jeřábková
Juniorky:
Amálie Gottwaldová
Kateřina Douděrová
Daniela Hezinová
Anna Panušová
Hanka Viková

Reklama

Související témata: