Aula gymnázia Jiřího Ortena patřila repríze představení Limonádový Joe v podání studentů, absolventů i učitelů školy

Repríza divadelního představení Limonádový Joe v podání herců školního souboru DramaŤák v aule Gymnázia Jiřího Ortena patřila 25. října žákům školy.

Studenty zaplněná aula se den před podzimními prázdninami přenesla pomyslně do roku 1885 do Stetson City, kde teče whisky plným proudem, řádí tam gangsteři a v lokálu pro pobavení zpívá Tornádo Lou. Mimochodem  absolventka kutnohorského gymnázia, která tuto roli ztvárnila, přijela na reprízu představení z Holandska, kde začala studovat vysokou školu. Do svých rolí se vrátili i další absolventi, kteří zahájili studium na vysokých školách. V akčních scénách a bitkách v Trigger Whisky Saloonu účinkují i učitelé školy. Představení doplňuje i projekce na filmovém plátně. Závěrečný bouřlivý potlesk publika si tak vysloužili nejen herci, ale i studenti, kteří zajišťovali technické zázemí představení – video, hudbu, efekty.

„Je hezká práce studovat takovou hru s tak úžasným souborem,“ řekla Monika Peková, která soubor DramaŤák na kutnohorském gymnáziu vede spolu se Štěpánkou Královou a doplnila, že i když někteří absolventi již odešli studovat na vysokou školu i do zahraničí, byli ochotni se na reprízu do svých rolí vrátit. „Ne všichni se mohli uvolnit ze školy, a tak byli diváci svědky herecké premiéry hned několika našich nových nadějných herců,“ doplnila Štěpánka Králová.

Představení nacvičovali studenti celý školní rok a přistoupili k němu podle Moniky Pekové a Štěpánky Králové velmi aktivně a přidali i několik nápadů, efektů, jako třeba videa. Premiéra představení se uskutečnila v červnu.

Ke konci každého školního roku DramaŤák uvádí premiéru nové hry. O tom, jakou hru nastudují v tom letošním, zatím nebylo rozhodnuto. „Máme před sebou ještě jednu důležitou akci hned z kraje školního roku a tou je veletrh cestovního ruchu 16. listopadu, do kterého je zapojena celá škola,“ dodala Monika Peková.

pra

Zavřít menu