Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Už žádné obchodní centrum. Hokejová Síň slávy bude v nekomerčních prostorech Prahy

Síň slávy českého hokeje bude nově v ulici Nekázanka č. 5 v centru Prahy. Oznámil to manažer Síně slávy Bedřich Ščerban. Nájem nového prostoru je prozatím na pět let a na dalších pět let se může uplatnit opce. Předtím byla Síň slávy v obchodním centru v sousedství O2 areny a její původní podoba byla podle slov Ščerbana zachována ve virtuální realitě.

Je nám líto, video expirovalo.
Nová Síň slávy českého hokeje bude v centru Prahy

Podle studie se počítá s propojením fyzických prostorů a virtuální reality například prostřednictvím speciálních brýlí. Roční provoz nové Síně slávy by měl činit 2,4 milionu korun a s oficiálním otevřením se počítá před startem domácího mistrovství světa na jaře roku 2024, konkrétně někdy v období mezi březnem a dubnem.

Ščerban věří, že přesun Síně slávy do centra Prahy přinese vyšší zájem o hokejové artefakty a samotnou historii tohoto sportu. "Čeká nás spousta práce. Potřebujeme to dobře propagovat a dobře se o to starat. Potřebujeme obměňovat témata," uvedl.

"Myslím si, že hodně zajímavé bude to, že v Síni slávy bude kalendárium, které bude připomínat významné dny v historii českého hokeje – ať už hráčů, klubů, národního týmu, nebo událostí, co se ten den staly. A návštěvník si je tam bude moct připomenout a podívat se na to," prohlásil Ščerban s tím, že si od nové podoby slibuje mnohem větší atraktivitu pro mladší generaci.

Generální sekretář Českého hokeje Jan Černý připomněl, proč se hokejový svaz pod vedením prezidenta Aloise Hadamczika rozhodl opustit dosavadní místo. Hlavním argumentem měla být nevýhodná finanční stránka nájmu prostor původní Síně slávy, jejíž provoz činil roční ztrátu ve výši čtrnácti milionů korun.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články