26. října 2023 • 13:12

Stydíte se při sportu za své rodiče? Hrajte bez faulu, vyzývá ve videu Trojan

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Děti, stydíte se při sportu někdy za své rodiče? A komu se stalo, že někdy nenáviděl svého trenéra?“ Ivan Trojan se obrací na hlouček malých basketbalistů a basketbalistek. Ruce capartů, stojících mezi skupinami rodičů a svých koučů, se nesměle zvedají, jedna po druhé… „Emoce do sportu patří, ale slova mohou zraňovat,“ pokračuje Trojan, sám velký basketbalový fanoušek: „Překročte své hranice. Nejsme nepřátelé, ale tým. Hrajte bez faulů: ne jen na hřišti, ale i životě!“ Sugestivní videoklip, natáčený na pražské Královce, je součástí projektu Bez faulu, kterým se Česká basketbalová federace (ČBF) snaží upozornit na problém přílišného tlaku, který někdy na malé sportovce vyvíjejí dospělí: ať už rodiče, nebo trenéři.



„Když můžu, rád pomůžu dobré věci, tady navíc nejen jako herec, ale i jako basketbalista a hlavně táta,“ říká Trojan. Kromě něj ve videu účinkuje celá řada basketbalových osobností: Jiří Welsch, Ivana Večeřová, Petr Benda, Michal Ježdík – ale třeba i zástupce šéfredaktora deníku Sport a webu iSport.cz Adam Nenadál. „Mezi pozitivní motivací vlastních dětí a vytvářením strachu ze selhání je jen tenká hranice,“ uvědomuje si Nenadál.

Hlavním cílem projektu, který se zaměřuje na podporu a zlepšení sportovního prostředí, je to, aby děti ze sportu neodcházely, ale naopak jich přibývalo. A hlavně: aby sport neopouštěly jen proto, že se jim v očích dospělých „nedaří“. „Mám velkou radost, že i letos pokračuje spolupráce České basketbalové federace s Nadací Charty77 – Konto Bariéry, právě v rámci projektu Bez faulu. Projekt má dvě části – vzdělávací a charitativní. A právě ta se týká pomoci konkrétním příběhům Konta Bariéry,“ prohlásila ředitelka Konta Bariéry Jolana Voldánová.

Více na www.bezfaulu.cz

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud