„Určitě bych se moc ráda porvala o medaili, ale přehnaný tlak si nepřipouštím. Věřím, že předvedu hodně slušný výkon a uvidíme, na co to nakonec bude v té obrovské konkurenci stačit,“ řekla Zemanová.

Doma letos nemá soupeřku, vyhrála všechny čtyři závody pohárového seriálu Toi Toi Cup. „Zatím jde vše podle plánu, ale první pořádné srovnání s mezinárodní konkurencí mě čeká až teď o víkendu na Světovém poháru v Belgii, Jsem zvědavá, jak z toho vyjdu. Bude to nějaké měřítko směrem k Evropě,“ dodala bronzová medailistka z únorového mistrovství světa v Hoogerheide.

Trenér reprezentace Petr Klouček věří, že by právě Zemanová mohla na medaili dosáhnout. „Formu Kristýna má a věřím, že se o medaili popere. Ale určitě to nebude jednoduché. Některé její největší soupeřky v kategorii do 23 let zůstaly a přešly tam i hodně dobré juniorky, hlavně Francouzky,“ uvedl Klouček.

K_Zemanova1.JPG

K ambicím v dalších kategoriích na šampionátu dodává: „Hodně se nám zlepšily juniorské kategorie. Neříkám, že tam pojedeme vyloženě o medaili, ale šanci na dobré umístění v top 10 určitě máme. V mužské třiadvacítce by měli bojovat o nejlepší výsledek hlavně Fiala a Ježek, kteří jsou výrazně lepší než vloni,“ řekl trenér.

V mužské elitní kategorii budou stát v českém dresu na startu Boroš a Říman, kategorie žen bude bez české účasti. „Konkurence bude u mužů hodně velká, takže jakékoliv umístění kolem desítky by bylo skvělé,“ přiznal Klouček.

M_Boros.JPG

Nominace reprezentace ČR:

Muži: Michael Boroš, Jakub Říman, 

Muži U23: Matyáš Fiala, Václav Ježek, Patrik Černý, Ondřej Novotný, Maximilián Kerl, Jakub Kuba, 

Ženy U23: Kristýna Zemanová, Kateřina Hladíková, Barbora Jeřábková, 

Junioři: Patrik Lienert, Kryštof Bažant, Tomáš Hájek, Jan Janout, Pavel Šumpík, Tomáš Kraus, 

Juniorky: Amálie Gottwaldová, Kateřina Douděrová, Daniela Hezinová, Anna Panušová, Hanka Viková.

Program ME v Pont Chateau 

3. 11.: týmové štafety

4. 11.: 11:00: juniorky, 13:30: muži U23, 15:00: ženy

5. 11.: 11:00: junioři, 13:30: ženy U23, 15:00: muži