Hlavní obsah

Úplně prázdná branka a… tyč. Útočník Liverpoolu zahodil nemožné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Položil obránce na zadek, to samé provedl i s brankářem a zívala na něj svatyně tak prázdná, jak si jen dovedete představit. Útočník Liverpoolu Darwin Núñez ale povedené sólo gólem nevyšperkoval, neboť ve vyložené tutovce napálil pravou tyč. Smutek ale nebyl na místě, jelikož jeho celek v duelu Evropské ligy i tak zničil francouzské Toulouse poměrem 5:1.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Darwin Núñez zahodil obrovskou tutovku

Článek

Navíc akce uruguayského forvarda stejně brankou skončila. Od brankové konstrukce se balon totiž odrazil k Ryanu Gravenberchovi, který gólmana následně obešel podruhé a zvyšoval na 4:1. Núñez tak do statistik zapsal opravdu hodně kuriózní asistenci. V utkání se navíc předtím jednou prosadil. A to povedenou pumelicí pod břevno z o dost obtížnější pozice, takže s jeho výkonem i tak panovala spokojenost.

„Hrál fantasticky. Upřímně mi ani nevadí, že v té šanci trefil tyč, protože předtím to provedl neskutečně přesvědčivě. Zbavil se jak obránce, tak brankáře. Jasně, že to vypadalo trochu groteskně, ale Ryan to pak napravil, takže je vše v pořádku,“ usmíval se trenér Jürgen Klopp.

„Je kruté říci, že tohle přesně ho vystihuje,“ hodnotil situaci někdejší anglický záložník Joe Cole. „Za každý aspekt hry by dnes vyfasoval jedničku, ale zakončování? Tak za tři,“ pokračoval. „Když přišel do Chelsea Didier Drogba, také nebyl úplně vybroušený. Liverpool tak bude doufat, že se Núñez časem stane podobným typem útočníka,“ nabídl pak srovnání s bývalým spoluhráčem z Blues.

Liverpool každopádně korunoval prozatím bezchybnou jízdu skupinou E Evropské ligy již třetím triumfem ze tří utkání. O postupu Reds do další fáze pochybuje málokdo, experti naopak míří ještě o dost výš. „Mám za to, že se dostanou hodně daleko. Skoro si říkám, co v téhle soutěži vlastně dělají. Musí ji vyhrát, vždyť o titul by klidně mohli bojovat i v Lize mistrů,“ má jasno Cole.

„Tohle přesně od nich čekáte. Měli by dominovat. Nechci nijak urazit ostatní týmy, ale pro tuhle soutěž je prostě Liverpool moc velký,“ souhlasil bývalý anglický útočník Eni Aluko.

Klopp tak daleko pochopitelně nehledí, spíše si pochvaloval bezproblémový průběh čtvrtečního večera. „Milovat tohle mužstvo je hrozně jednoduché. Musíme se samozřejmě ještě zlepšit, ale vypadá to hodně nadějně,“ spokojeně pravil německý kouč.

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen