Česká Lípa: Absolutním vítězem letošního ročníku soutěže o výrobek roku je kožená kabelka

28.10.2023 7:04 | Tisková zpráva

V konkurenci dalších 64 výrobků od 25 výrobců si v letošním pátém ročníku soutěže o Regionální českolipský výrobek roku absolutní prvenství odnesla firma Clavis Office, s.r.o., z Nového Boru se svou dámskou koženou kabelkou S. V kategorii Hlas veřejnosti zvítězila Věra Najbrtová taktéž z Nového Boru se svou Nanynkou s dlouhými kudrnatými vlasy. Ceny byly rozdány v rámci slavnostního večera v Jiráskově divadle.

Česká Lípa: Absolutním vítězem letošního ročníku soutěže o výrobek roku je kožená kabelka
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

V rámci večera byli vyhlášeni vítězové všech tří soutěžních kategorií, kterými jsou Oděvní a textilní tvorba, Řemesla a umělecké výrobky a Potraviny, z kterých vzešel absolutní vítěz. O pořadí v těchto třech kategoriích rozhodovala odborná porota. Vítězové jednotlivých kategorií si odnesli finanční výhru ve výši pět tisíc korun, absolutní vítěz si odnesl výhru ve výši 15 tisíc korun. O vítězi v kategorii Hlas veřejnosti rozhodovali pouze občané, kteří mohli pro soutěžní výrobky hlasovat na řemeslném jarmarku v rámci Pivních slavností na vodním hradě Lipý a také na výstavě soutěžních výrobků v Centru textilního tisku. I vítěz kategorie Hlas veřejnosti si odnesl finanční výhru ve výši pět tisíc korun.

„Soutěž o regionální výrobek roku je skvělým nástrojem, jak podpořit regionální výrobce. Kromě finanční odměny jim přináší i možnost propagace či prodeje na městských akcích, kam tyto výrobce zveme. Těší nás, že se do soutěže hlásí jak výrobci, kteří zde již byli, tak i noví soutěžící. Občané tak mají stále možnost poznávat nové a nové šikovné lidi z našeho regionu, které pak mohou podpořit v činnosti nákupem jejich skvělých produktů. Věřím, že v soutěži budeme v budoucnu dále pokračovat,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Novinkou letošního roku bylo pět řemeslných workshopů v Centru textilního tisku, které vedli účastníci předešlých ročníků soutěže. Mezi občany byl o workshopy velký zájem, v rámci nich se učili např. vyrábět masky, papírové květiny nebo zacházet s vlnou. Přihlášky do soutěže byly přijímány od 5. dubna až do konce července.

Soutěž již počtvrté za sebou vyhlásila společně města Česká Lípa a Nový Bor, administrátorem soutěže je Regionální turistické informační centrum Česká Lípa. Do soutěže se mohli přihlásit výrobci, kteří své výrobky vyrábějí na území ORP Česká Lípa a ORP Nový Bor. Přihlásit se mohli také výrobci, kteří už soutěžili v předchozích ročnících soutěže, bez ohledu na to, zda vyhráli, či nikoliv.

V letošním roce již potřetí za sebou zvítězila firma, která sídlí v ORP Nový Bor. V loňském roce vyhrála série ručně tkaných plédových ponč, nazvaná Čtyři roční období, z řemeslné dílny Tradiční venkov Zuzany Froňkové z Polevska, v roce 2021 zvítězila textilní dekorativní panenka Nanynka Věry Najbrtové z Nového Boru, v roce 2020 zvítězila Ivana Hollanová z Mimoně a její bezlepkové mrkvánky a historicky první vítězkou soutěže v roce 2019 se stala Michaela Bílková z České Lípy a její jahodový extra jam s bezovým květem, který prodává pod značkou „Moje marmeláda“.

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17098 lidí

Letošní vítězové

Kategorie oděvní a textilní tvorba:
3. místo Romana Kacafírková, sada polštářků od vnučky pro vnučku
2. místo Martina Benešová MYM-eco Kolekce oblečení URBS
1. místo Tetiana Kharlova Společenské šaty

Řemesla a umělecké výrobky:
3. místo Radka Ondrušková, ručně vyrobené přírodní mýdlo Kávové zrno
2. místo Libor Olšaník, Magické trio jednorožců Slunce Voda Duha
1. místo Clavis Office, s.r.o., Dámská kožená kabelka S

Potraviny:
3. místo Jizerské pekárny, s.r.o., řemeslný chléb
2. místo Michaela Bílková, Chow Chow s česnekem s chilli
1. místo Novoborský pivovar, s.r.o., Sklářská OSMA

Absolutní vítěz:
Clavis Office, s.r.o., Dámská kožená kabelka S

Kategorie Hlas veřejnosti:
3. místo Michaela Bílková, meruňkový extra džem se sníženým obsahem cukru a růžovým vínem
2. místo Vlaďka Zborníková, pítko pro ptáčky hmyzáčky
1. místo Věra Najbrtová, Nanynka s dlouhými kudrnatými vlasy

Letošní složení odborné poroty:
Bc. Martin Brož, Mgr. Petra Ajšmanová, Bc. Petra Matěchová, Libor Uhlík, Mgr. Petra Handlířová, Mgr. Hana Kubátová-Ortová, Ing. Petr Veselý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

16:31 Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

Od roku 2009 s daní z nemovitých věcí městské zastupitelstvo nehýbalo. K částečnému navýšení se odho…