Všech deset tanečních párů má pro tréninky k dispozici zkušebny přímo na Kavčích horách v budově České televize. Samotný prostor, kde se show natáčí, si mohou vyzkoušet na zkoušce, která vždy probíhá před přenosem. Taneční sál ve studiu se začíná obvykle chystat s velkým předstihem.

“Tady na místě to chystáme zhruba od srpna. Já sem průběžně chodím. Zásadní je středa před přenosem. To je den, kdy nám sem přijdou páry a kdy už tu máme komplet techniku, kameramany, všechno,” vysvětlil pro server Novinky.cz Jan Fronc, který se režie StarDance letos chopil poprvé.

Vysílá se z přenosového vozu

Ve chvíli setkání se soutěžícími přímo na place čeká také na něj velmi důležitý úkol. “Já je tady musím naučit nástupy ze schodů, jak si stoupat, jak chodit, takové ty důležité věci, které jsou kolem těch tanců,” sdělil Fronc, který má zkušenosti s celou řadou dalších velkých projektů, jako například kulinářský pořad Peče celá země.

V průběhu živého vysílání pracuje režisér z přenosového vozu, který stojí u Křižíkovy fontány. Celkově se ale jen na technickém provedení pořadu podílí kolem 160 lidí. “Já tady mám svůj panel, pomocí kterého komunikuji s porotou, moderátory, s Martinem Kumžákem, kameramany, pomocnou režií a podobně,” uvedl režisér.

Na tom, aby vše klapalo tak, jak má, se podílí také scenáristka Barbora Suchařípová. Spolu se svým týmem začíná pracovat již ve chvíli, kdy se vedení televize rozhodne, že hodlá uvést další řadu, tedy celé měsíce před zahájením kampaně. Součástí její práce je také výběr samotných soutěžících.

Pro řadu celebrit je StarDance splněný sen

Mezi celebritami je řada těch, pro které je účast splněným snem. “Na druhou stranu je ale spousta osobností, o které máme zájem my, a třeba nemohou z časových důvodů nebo už se na to necítí fyzicky, těch důvodů je spousta,” sdělila novinářům Suchařípová s tím, že sestavit finální obsazení je poměrně náročný úkol.

“Vždy si uděláme ideální skupinku lidí, která by se nám líbila. Podle toho, koho se nám podaří, či nepodaří, tak to zase doplňujeme tak, aby se nám líbila. Chceme, aby bylo různé zastoupení věkově, různé profese, vždy se snažíme mít novou profesi nebo něco nového,” popsala scenáristka, jak casting obvykle probíhá.

Související články