Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zbrojovka dopřála Poláchovi první výhru, Vyškov nečekaně padl s Opavou

První brněnské derby v sezoně vyhrála Zbrojovka. Jeden z favoritů druhé fotbalové ligy zvládl domácí duel s Líšní 3:0 při premiéře trenéra Tomáše Polácha. Pomohly mu k tomu dvě branky Jakuba Řezníčka, druhou dal z penalty. Přidal se k němu také Adam Kronus. Příbram prohrála v Jihlavě 1:2 a nenavázala na předchozích pět výher. Vyškov nečekaně podlehl Opavě 1:3 a doma v sezoně zaváhal po úvodních šesti výhrách. Svěřenci trenéra Jana Kameníka vedou tabulku už pouze o bod před Duklou. Pražané zvítězili nad Prostějovem v jeho olomouckém azylu 2:1. Táborsko v souboji o třetí příčku remizovalo doma s Vlašimí 1:1. V nedělních dohrávkách kola podlehlo béčko Sparty doma rezervě Olomouce 0:2 a Varnsdorf porazil Žižkov 4:2, proto oupstil poslední příčku, na kterou spadla právě Sparta.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zbrojovka Brno – Líšeň

Řezníček se v brněnském derby poprvé prosadil po necelé půlhodině hry přízemní střelou z otočky. Pojistku přidali domácí v 83. minutě zásluhou Kronuse, za dalších pět minut stanovil konečný výsledek z penalty Řezníček. Pětatřicetiletý útočník zaznamenal druhý dvougólový zápas po sobě a s 11 brankami je v čele tabulky střelců druhé ligy.

Jihlava se proti Příbrami poprvé prosadila v závěru úvodního dějství, kdy se trefil Křehlík. Necelých 10 minut po změně stran na něj navázal Fila, který dal sedmý gól v sezoně. Až v nastavení snížil Anih.

Vyškov vede už jen o bod před Duklou

V Drnovicích padly tři branky už v úvodní čtvrthodině. Opavský tým v šesté minutě poslal do vedení Ščudla, za čtyři minuty odpověděl z penalty tožský útočník Metsoko, jenž si připsal devátý gól v ročníku. Hostům ale rychle vrátil náskok Velička a pojistku přidal v 68. minutě Blecha z dalšího pokutového kopu.

Vyškovské mužstvo vyšlo naprázdno po pěti kolech a podruhé v druholigové sezoně. Slezané naopak zvítězili po dvou porážkách 0:1 a poskočili na osmé místo.

Dukla poprvé skórovala v nastavení prvního dějství díky Moulisovi, druhou branku hostů přidal v 65. minutě Kozel. Chvíli nato snížil vlastní brankou Hašek, ale dejvický celek o čtvrtou výhru z posledních pěti kol nepřišel. Prostějovu v neúplné tabulce patří 14. pozice.

Táborsko proti Vlašimi poslal do vedení v deváté minutě Dordič, po změně stran zařídil dělbu bodů z penalty Musil. Jihočeši bodovali ve čtvrtém kole po sobě a na Duklu ztrácejí čtyři body. Čtvrtá Vlašim popáté z posledních šesti druholigových zápasů nedokázala zvítězit a od Táborska ji dál dělí tři body.

Kroměříž po odchodu trenéra Červenky do Zlína prohrála v Chrudimi 1:3. Domácí dali tři branky už v úvodním poločase. Z penalty a ze hry se prosadil Huf a s 10 góly ztrácí jednu trefu na nejlepšího střelce soutěže Řezníčka ze Zbrojovky Brno. Další chrudimský zásah přidal Langhamer. Porážku hostů zmírnil v závěru střídající Surynek. Chrudim si polepšila na desátou příčku, Kroměříž je dvanáctá.

Varnsdorf opustil poslední místo, teď ho má Sparta B

Varnsdorf až do minulého kola čekal na premiérové vítězství v druholigové sezoně, nyní ale podruhé za sebou vyhrál. Dvěma brankami pomohl Severočechům k triumfu nad Žižkovem Hodek. Pražský nováček soutěže nenavázal na minulé vítězství nad Brnem a na 12. místě tabulky má jen o tři body více než čtrnáctý Varnsdorf.

Podruhé za sebou prohrála sparťanská rezerva. Pražané klesli na poslední místo tabulky, na patnáctý Prostějov a čtrnáctý Varnsdorf ztrácejí bod. Olomoucké "béčko" rozhodlo o vítězství nad Spartou B pod televizní věží na stadionu Viktorie Žižkov dvěma góly v závěrečné půlhodině.

14. kolo druhé fotbalové ligy:

Zbrojovka Brno – Líšeň 3:0 (1:0)
Branky: 29. a 88. z pen. Řezníček, 83. Kronus. Rozhodčí: Volek – Paták, Podaný. ŽK: Řezníček, Potočný – Vandas, Jokovič. Diváci: 3622.

Jihlava – Příbram 2:1 (1:0)
Branky: 44. Křehlík, 53. Fila – 90.+1 Anih. Rozhodčí: Zaoral – Antoníček, Mojžíš. ŽK: Shudeiwa, Vedral, Tureček, Vítek – Jahic, Antwi, Bednář (asistent trenéra). ČK: 71. Bednář. Diváci: 426.

Chrudim  Kroměříž 3:1 (3:0)

Branky: 8. z pen. a 36. Huf, 11. Langhamer - 85. Surynek. Rozhodčí: Trska  Slavíček, Černoevič. ŽK: Kesner, Novotný  Hrdlička, Dočkal, Vyhlíd, Houser. Diváci: 560.

Vyškov  Opava 1:3 (1:2)

Branky: 10. Metsoko z pen.  6. Ščudla, 12. Velička, 68. Blecha z pen. Rozhodčí: Krejsa  Hrabovský, Kotalík. ŽK: Štěpánek, Musa, Sylla, Coulibaly  Kopečný, Vaněček, Kadlec, Vincour. Diváci: 1169

Prostějov  Dukla Praha 1:2 (0:1)

Branky: 69. vlastní Hašek  45.+2 Moulis, 65. Kozel. Rozhodčí: Vokoun  Šimáček, Ježek. ŽK: Koudelka, Látal, Šimek, Zavadil (asistent trenéra)  Hašek, Špatenka. Diváci: 320.

Varnsdorf – Žižkov 4:2 (1:1)

Branky: 55. a 84. Hodek, 22. Stránský, 61. Rudnytskyy – 28. Batioja, 67. Bernardo Rosa. Rozhodčí: Dorušák – Lakomý, Pochylý. ŽK: Vaňák, Ambler, Kříž, Kosař – Tregler, Bernardo Rosa. Diváci: 520.

Sparta B – Olomouc B 0:2 (0:0)

Branky: 63. Emmanuel, 72. Mikulenka. Rozhodčí: Adámková – Líkař, Pfeifer. ŽK: Večerka, Hraboš, Horák, Rus – Dele, Mikulenka, Fabiánek. Diváci: 308.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články