FORTUNA:LIGA - preview 13. kola: V akci velká trojka

28.10.2023, 09:14, aktualizováno 29.10.2023, 08:55
Previews
Vasil Kušej (© twitter.com/fkmladaboleslav)

Sparta se jakožto lídr tabulky v neděli představí na stadionu Mladé Boleslavi. Případné zaváhání bude chtít využít odvěký rival Slavia, kterou se také představí venku, konkrétně ve vršovickém derby v Ďolíčku. Plzeň bude plnit úlohu jasného favorita proti Karviné...

Viktoria Plzeň - MFK Karviná

neděle 15:00

Plzeň ve čtvrtek vyloupila Zábřeh, v domácí soutěži má ovšem co napravovat, neboť uplynulý víkend schytala nepříjemný debakl. Zapomenou Západočeši na výprask z Liberce proti Karviné?

Tři zápasy = plný počet devíti bodů. Plzeňští zatím procházejí skupinovou fází Evropské konferenční ligy jako nůž máslem. Viktoria uspěla dokonce i na hřišti Dinama Záhřeb, jenž byl přitom považován za papírově nejsilnější celek skupiny C. Čisté konto v Chorvatsku udržel 18letý brankář Viktor Baier, který přitom za A-tým Západočechů chytal v soutěžním zápase vůbec poprvé.

Talentovaný gólman tak může vyřešit patálie mezi třemi tyčemi Viktorie. Kvůli zranění si totiž zřejmě až do konce roku nezachytá tradiční jednička Jindřich Staněk, jeho náhradník Marián Tvrdoň se zase chybami výrazně podepsal pod poslední ligovou porážku Plzně v Liberci a důvěru u fanoušků moc nevzbuzuje.

Baier se tím pádem ukáže na hřišti dost možná i v neděli, kdy k soutoku Mže a Radbuzy dorazí protivník ze Slezska. "Karviná odehrála tři utkání pod novým trenérem, takže už nějaké informace máme. Věřím, že budeme na soupeře stoprocentně připraveni. Není důvod myslet na jakékoliv podcenění, máme jasně stanovený cíl - zvítězit před našimi fanoušky," uvedl asistent hlavního kouče Plzně Marek Bakoš.

Karviná se spolu s Hradcem Králové jako první klub v sezóně odhodlala k výměně na trenérském postu. A zatím lze říct, že dobře udělala. Slezané se pod vedením současného lodivoda Juraje Jarábka zvedli především na domácí půdě, na níž přemohli Liberec i královéhradecké "Votroky". Díky zmíněným skalpům se v ligové tabulce posunuli dál od jejího dna.

Nyní ovšem Karvinou čeká těžký program, neboť po cestě na západ Čech změří síly s ostravským Baníkem, jenž je navíc regionálním rivalem. "Když budu mluvit o Plzni, tak se všichni těšíme a připravujeme se na ní. Důležité je, že se nám podařilo zvládnout domácí duel s Hradcem Králové," poznamenal Jarábek v rozhovoru pro klubový web.

Kádr Slezanů může po dlouhé absenci brzy posílit záložník Martin Zedníček, jenž nicméně zatím sbírá starty výhradně za B-tým. Na marodce naopak ještě několik měsíců zůstane jiný středopolař Rajmund Mikuš. V Plzni nebude hrát ani stoper Jaroslav Svozil, neboť po nasbírání čtyř žlutých karet v sezoně si musí odpykat disciplinární trest. Viktorii ze zdravotních důvodů schází vedle Staňka taky obránci Luděk Pernica s Milanem Havlem a útočník Rafiu Durosinmi.

Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Baier - Hejda, Hranáč, Dweh - Kopic, Bucha, Kalvach, Cadu - Šulc - Vydra, Chorý

MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Holec - Čurma, Krčík, Bederka, Fleišman - Čavoš, Moses - Memić, Budínský, Iván - Akinyemi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.28 - 15.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Sparta Praha

neděle 15:00

I po dvanácti kolech drží Sparta v nejvyšší soutěži první příčku. Na ní určitě chce vydržet i po dalším ligovém střetnutí. Udrží Letenští prvenství i neporazitelnost také v Mladé Boleslavi, která uplynulý víkend předvedla nevídaný ofenzivní koncert?

Zdá se, že říjnová reprezentační přestávka sparťany nijak nepřibrzdila. Letenští minulou neděli rozstříleli čtyřmi góly českobudějovické Dynamo, a upevnili si tak vedení v tabulce. A dobrý výkon předvedli taky ve čtvrtek v dalším utkání skupinové fáze Evropské ligy. To už se ale Pražané přesných tref nedočkali a se skotskými Rangers se rozešli smírně po bezbrankové plichtě.

Nejde ovšem o výsledek, kvůli němuž by Sparta měla upadnout do skepse. "Čtvrteční zápas s Rangers v Evropské lize musíme brát optimisticky. První poločas se blížil dokonalosti, druhá půle už nebyla tak dobrá. Teď nás čeká Mladá Boleslav. Minule dala ve Zlíně devět gólů, takový zápas jsem v kariéře nezažil," řekl před víkendovým programem asistent hlavního trenéra Letenských Luboš Loučka.

Mladá Boleslav je po Spartě a plzeňské Viktorii nejproduktivnějším celkem tuzemské nejvyšší soutěže. Za to do značné míry může uplynulé ligové kolo. Středočeši před týdnem prohrávali ve Zlíně krátce po změně stran 3:1, pak ovšem během necelých 50 minut stihli vsítit těžko uvěřitelných osm gólů. A po šíleném průběhu si z Moravy nakonec odvezli všechny body po výsledku 9:5 v jejich prospěch.

Utkání ve Zlíně sice představuje anomálii, i tak nicméně není radno Boleslav podceňovat. Mužstvo vedené koučem Markem Kuličem si v probíhajícím ročníku počíná solidně a drží se v popředí tabulky poblíž pozic zaručujících kvalifikaci do evropských pohárů. Před začátkem sezóny se přitom Kuličovi coby nováčkovi mezi ligovými trenéry tolik nevěřilo. Ten si však zatím své kritiky, lidově řečeno, maže na chleba.

Proti Spartě nebude moct Kulič využít útočníka Matěje Pulkraba. Ten si po čtyřech nasbíraných žlutých kartách musí odpykat disciplinární trest. Krajní bek Martin Suchomel zase v Boleslavi hostuje z Letné a pravidla neumožňují, aby nastoupil proti svému mateřskému klubu. Vedle zmíněného dua není jasné, zda bude fit zadák Středočechů Dominik Kostka.

Na marodku Sparty přibyli před zápasem s Rangers stoper Ladislav Krejčí a křídelník Lukáš Haraslín. V průběhu čtvrtečního mače se zase zranil pravý obránce Angelo Preciado, přičemž se teprve uvidí, jak moc jsou zdravotní potíže ekvádorského hráče vážné.

FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Trmal - Kostka, Suchý, Karafiát, Fulnek - Kubista, Matějovský - Jawo, Mareček, Kušej - Júsuf

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vindahl - Vitík, Panák, Sörensen - Wiesner, Kairinen, Sadílek, Ryneš - Karabec, Birmančević - Kuchta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.69 - 4.25 - 1.69

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha

neděle 18:00

Třinácté kolo české nejvyšší soutěže zakončí vršovické derby mezi Bohemians 1905 a pražskou Slavií. Sešívaní za sebou mají nepovedené vystoupení v hlavním městě Itálie, proti sousedovi si tak hodlají napravit náladu.

Klokanům to na Slavii nejde, mají problémy se střílením branek a vše se odráží na bodovém zisku - koncem října platí, že z posledních osmnácti vzájemných zápasů vyhráli jenom jeden jediný.

Částečně může domácí těšit alespoň aktuálně trvající série čtyř domácích zápasů bez prohry, i když z Ďolíčku by si jistě představovali lepší než jen osmibodový podzimní zisk. Naposledy pak před týdnem zvítězili na severu Čech proti Jablonci.

"Při minulé výhře v Jablonci jsme měli štěstí, které nám přálo poprvé od úvodního kola v Pardubicích. Podržel nás brankář Jedlička, spoléhat na něho budeme i v neděli. Mrzí mě, že kvůli dohodě o hostování nám bude chybět Beran, který se vrací do formy z minulé sezony. Postrádat budeme i Hybše a Prekopa kvůli žlutým kartám," hodnotí trenér Jaroslav Veselý.

Bohemians 1905 jsou na osmém místě tabulky, jejich nedělní soupeř podle očekávání bojuje o titul a v lize neprohrál patnáctkrát za sebou, v tabulce ztrácí dva body na rovněž neporaženou Spartu. Hořkost porážky ale slávisté okusili ve čtvrtek večer, v Evropské lize nastoupili na půdě AS Řím a po hodně špatném úvodu a celkově matném výkonu padli 0:2.

"Zápas (v Evropské lize) proti AS Řím pro nás byl velkou školou. Jednoznačně musím uznat, že vítězství domácích bylo zasloužené. V neděli nás zase čeká liga a nepříjemný soupeř, na Bohemce se hraje vždy těžce," hodnotil kouč Jindřich Trpišovský.

Smolařem utkání se stal kapitán Tomáš Holeš - po jeho chybě se už v první minutě krásně prosadil Edoardo Bove, po čtvrthodině hry pak byl jedním z hráčů, který ve středu pole nezastavil postup italského celku a vše vyústilo ve druhý inkasovaný gól. "Dal jsem si špatný první dotyk, chtěl jsem si míč pokrýt a pomoct si přihrávkou brankáři. Bohužel mi to někde mezi nohama vypíchl a pak to vyřešili výborně. Ve druhém případě to byla trochu smůla. Zblokoval jsem přihrávku, ale odrazilo se mu to do kroku a pak to zase dohráli do kvality. Z prvních dvou šancí nám dali dva góly. S takhle kvalitním soupeřem je to těžké, když prohráváte od první minuty. Mohli si pak hrát svoji hru a čekat na naši chybu, to jim určitě dost pomohlo," nechal se slyšet český reprezentant.

Jak již bylo zmíněno, Bohemians nepomůže vykartovaná dvojice Hybš, Prekop, zranění jsou Necid, Novák, Petrák a Shejbal a kvůli dohodě klubů nemůže nastoupit Beran. Kompletní nebude ani hostující celek, na marodce zůstávají David Pech se Ševčíkem, po čtvrtku se navíc dají očekávat i další změny v sestavě.

Lehce pikantní měření sil opět čeká Jindřicha Trpišovského, který v začátcích trenérské kariéry vedl v Bohemians mládež. Na menší vzdálenost dojde i na rodinný souboj - barvy domácích hájí Daniel Köstl, asistentem trenéra ve Slavii je jeho starší bratr Jaroslav.

Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Jedlička - Köstl, Hůlka, Vondra - Dostál, Jánoš, Smrž, Kovařík - Matoušek - Puškáč, Kozák.

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Mandous - Masopust, Ogbu, Holeš - Douděra, Zafeiris, Oscar, Provod - Schranz, Wallem - Chytil.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.40 - 4.70 - 1.44

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - FK Teplice

sobota 15:00

Hradec Králové i Teplice mají po posledním ligovém kole co napravovat. Zatímco východočeští "Votroci" prohráli v Karviné, "Skláři" doma nestačili na ostravský Baník. Který z mančaftů si po ztrátě bodů proti týmům ze Slezska spraví chuť?

Formu hledají především Teplice, které nezvítězily v posledních čtyřech ligových duelech a poněkud si kazí chvalitebný start do sezóny. "Uvědomujeme si, že pod námi se to už začíná bodově hustit. Mohli jsme si v duelu s Ostravou hodně pomoct. Nemůžeme ovšem věšet hlavy. Bodů jsme paradoxně získali víc venku, tak musíme být takhle nastavení a věřit, že se nám to povede znovu už v nejbližším utkání v Hradci Králové," řekl trenér Severočechů Zdenko Frťala.

"Votroci" sídlí v ligové tabulce o příčku pod Teplicemi na jedenáctém místě. "Skláře" mohli předstihnout již před týdnem, svou šanci ovšem ledabyle zahodili. "Šlo o naprosto zbytečnou porážku, výsledek nás velice mrzí. Myslím, že jsme pro vítězství měli udělat víc. Domácí jsme do žádných velkých šancí nepustili, gól jsme dostali ze situace, na kterou jsme se týden chystali. Bohužel, stalo se, musíme se z toho poučit, vše si zhodnotit, zanalyzovat a udělat restrikce na Teplice," uzavřel výlet do Karviné asistent hlavního kouče Hradce Stanislav Hejkal.

Východočeši budou ve středu pole postrádat vykartovaného Petra Kodeše. Zranění nepustí do hry zadáky Davida Heidenreicha s Michalem Leiblem, nejisté jsou pak starty záložníka Lukáše Čmelíka a útočníka Matěje Koubka. Teplicím nepomůže obránce Nemanja Mičević. Ten sice v posledním kole chybně viděl červenou kartu, disciplinární trest si ale tak jako tak musí odpykat. Na marodce "Sklářů" zůstávají středopolař Jakub Urbanec a forvardi Abdallah Gning s Mohamedem Jásirem. O nasazení dalšího útočníka Daniela Fily se teprve rozhodne.

FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Bajza - Klíma, Čihák, Ševčík, Horák - Kučera, Dancák - Harazim, Krejčí, Pilař - Vašulín

FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Mareček, Chaloupek, Knapík - Beránek, Havelka, Jukl, Radosta - Trubač, Hronek - Vachoušek

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.38 - 4.35

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - FK Pardubice

sobota 15:00

Na českobudějovickém Střeleckém ostrově se potkají dva týmy se shodným ziskem deseti bodů. Domácí Dynamo brzdí v rozletu především chatrná obrana, hosty z Pardubic zase impotentní útok. Zapracují oba celky na svých slabinách?

Budějovice před týdnem ukázaly, že se nebojí ani silných soupeřů, byť pražské Spartě nakonec podlehly, když inkasovaly čtyři góly. "Doufám, že s Pardubicemi k tomu přistoupíme nasazením stejně jako na Spartě, budeme do zápasu zkoncentrovaní a namotivovaní, protože kvalitu máme, zatím jsme ji ale ještě tolik neukázali. Pokud tahle utkání zvládneme, strašně nám to pomůže v tabulce," věří středopolař Dynama Michal Hubínek.

Pardubice uplynulý víkend přišly o vítězství nad Olomoucí až v samotném závěru. Na jihu Čech si tedy budou chtít spravit chuť. Trenér Východočechů Radoslav Kováč očekává atraktivní střetnutí. "Oba týmy chtějí hrát fotbal. Budějovice si zakládají na rozehrávce od gólmana. Na obou stranách to bude hodně podobné. Sám jsem na to zvědavý, ale věřím, že jsme dobře připraveni," uvedl lodivod hostujícího mančaftu.

Východočechům dál nemohou pomoct zranění záložníci Adam Lupač s Dominikem Marešem. Dynamo si zase musí poradit bez stopera Ondřeje Čoudka a útočníků Zdeňka Ondráška s Tomášem Zajícem.

České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Šípoš - Sladký, Matouš Nikl, Králik, Trummer - J. Hora, Čermák - Šigut, Hellebrand, Alli - Skalák

FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Budinský - Icha, Halinský, Ortiz, Surzyn - Vacek - Daněk, Hlavatý, Míšek, Sychra - Černý

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.91 - 4.06

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - FC Zlín

sobota 15:00

Zlín před týdnem obdržel ostudných devět branek, což mělo následky v podobě trenérské rošády. Pod novým lodivodem se "Ševci" pokusí nastartovat v Olomouci, která ovšem bude ve vzájemném utkání favoritem.

Prohrou 5:9 proti Mladé Boleslavi vyvrcholil zmar Zlínských trvající již několik týdnů, ne-li měsíců. Po nevídaném zápase, v němž přitom "Ševci" vedli, se s Baťovým městem nedobrovolně rozloučil Pavel Vrba. Toho na trenérské sesli nahradila stará známá tvář. Bronislav Červenka u řeky Dřevnice působil řadu let jako hráč a následně i jako člen realizačního týmu. Nyní se do klubu svého srdce vrací, přičemž jej u posledního mužstva soutěže rozhodně nečeká snadná práce.

Zapracovat potřebuje Červenka především na obraně, kterou má Zlín nejhorší ze všech účastníků ligy. "Je jedno, jestli začínáte soutěž nebo jste na chvostu tabulky. Jde o to, že každý tým musí mít perfektně zvládnutou defenzivu, aby se potom mohl posunout do ofenzivní fáze. Na tom pracujeme, mluvíme s kluky. Věřím, že to budeme zlepšovat a přibližovat k ideálu, který chceme," prohlásil nový kouč "Ševců", jenž se k pravému břehu Dřevnice přesunul z druholigové Kroměříže.

Nejprve Červenka povede Zlín v duelu s Olomoucí, která má zcela jiné ambice. Sigmě vyšel úvod sezóny podstatně lépe a po dvanácti odehraných kolech se drží na vynikajícím čtvrtém místě. Tuto pozici Hanáci drží o bod před ostravským Baníkem. Je tedy jasné, že v sobotu budou chtít získat všechny body.

Z výše uvedených důvodů nehodlá Olomouc svého dalšího soupeře podcenit. "Pochopitelně dobře vnímáme jejich poslední zápas, který odehráli s rekordním počtem gólů. Právě z toho důvodu to ale pro nás nebude vůbec snadné utkání, jak by někdo mohl očekávat," uvedl asistent hlavního trenéra Sigmy Milan Kerbr.

Hanáky těší vyprazdňující se marodka. Na ní ještě zůstává útočník Antonín Růsek, byť ten po vleklém zranění začal alespoň s lehčím tréninkem. Kvůli zdravotním potížím bude absentovat také mladý forvard Denis Kramář a dost možná i brankář Jakub Trefil se středopolařem Jiřím Slámou. Záložníka Jana Vodháněla zase do hry nepustí disciplinární trest za čtyři nasbírané žluté karty. Zlínu pak nechybí vůbec nikdo.

Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Digaňa - Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý - Ventúra, Breite - Zorvan, Fortelný, Navrátil - Juliš

FC Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Cedidla, Simerský, Didiba, Čelůstka - Kolář - Fantiš, Slončík, Tkáč, Bartošák - Vukadinović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 4.98 - 8.45

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Slovan Liberec

sobota 15:00
Již 20 let uplynulo od otevření městského stadionu v Uherském Hradišti. A právě toto výročí si připomenou hráči i fanoušci Slovácka v následujícím ligovém klání. Slavnostnímu ceremoniálu budou přihlížet fotbalisté Liberce, kteří však v samotném zápase jistě udělají vše pro to, aby Moravanům speciální den pokazili.

Profesionální kopaná na Slovácku ušla za posledních zhruba 30 let značný kus cesty. Vše začalo zápolením mezi staroměstskou Jiskrou a uherskohradišťskou Slavií, načež tento souboj vyvrcholil na přelomu milénia fúzí obou klubů do jednoho. Důležitým milníkem v dějinách fotbalu v regionu se stal taky rok 2003, kdy se v Uherském hradišti otevřel nový svatostánek.

Na něm již několik let působí oddíl odkazující na národopisnou oblast, kterou reprezentuje. Obzvlášť v posledních letech pak Slovácko sbírá úspěchy, jimiž pořádně namlsalo vlastní příznivce. Ti tak v současnosti poněkud nelibě sledují nevyrovnané výkony svých oblíbenců. Doma se jim ještě daří, venku už to ale v posledních týdnech není taková písnička.

Tentokrát hraje Slovácko v domácím prostředí, což by jeho šance na tříbodový zisk mělo zvyšovat. "Bude to jenom na nás, zda se dokážeme prosadit, nebo ne," uvědomuje si asistent hlavního trenéra Moravanů Jan Baránek.

Naděje Slovácka na dobrý výsledek podporuje také jméno soupeře. Liberec je totiž týmem, jenž umí potrápit silné protivníky, avšak proti těm slabším se často překvapivě trápí. To ostatně dokazují poslední ligové mače, které Severočeši odehráli. Zatímco Slavii i Plzni pořádně zatopili, přičemž druhého jmenovaného protivníka dokonce přemohli, ještě předtím inkasovali ostudných pět branek od Karviné.

V Liberci tedy dobře vědí, na čem musí zapracovat. "Už jsem říkal, že na silné týmy umíme hrát skvělý fotbal. Jsme namotivovaní, to musíme přenést ze sta procent i na zápasy, které musíme zvládat. Je to důležité, chceme jít jednoznačně tabulkou nahoru," řekl po skalpu Plzně útočník Slovanu Ľubomír Tupta.

Severočechům dlouhodobě schází zraněný stoper Dominik Plechatý, Slovácko zase postrádá záložníka Michala Kohúta. Do toho není jisté, zda budou pro sobotní utkání připraveni brankář Moravanů Milan Heča a jeho spoluhráč a kapitán mužstva v jedné osobě, středopolař Vlastimil Daníček.

1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Fryšták - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Doski - Havlík, Trávník - Petržela, Valenta, Holzer - Cicilia

Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Bačkovský - Mikula, Chaluš, Purzitidis - Ghali, Žambůrek, Červ, Preisler - Frýdek - Kulenović, Tupta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.57 - 4.09

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - FK Jablonec

sobota 18:00

Baník čeká na přemožitele sedm kol, naposledy ovšem zvítězil s velkým štěstím. Proti Jablonci se Ostravané budou chtít herně zlepšit, budou nicméně čelit týmu, jenž na Slezany dlouhodobě umí.

Baníku před týdnem výrazně pomohlo sporné vyloučení teplického obránce Nemanji Mičeviće. I díky němu Ostravané na severu Čech uspěli, byť jejich představení mělo k dokonalosti daleko. Důležité jsou každopádně body, které Slezané sbírají v posledních týdnech opravdu pečlivě. Od začátku sezóny jich získali tolik, že jim to po dvanácti kolech stačí na solidní pátou příčku v tabulce.

V dobrý výsledek doufají Ostravané také před dalším soutěžním kláním. "Všichni se na zápas těšíme a máme velkou chuť potvrdit výhru z Teplic. Jsem si jist, že i fanoušci nás podpoří a poženou dopředu. Nálada je teď hodně pozitivní, příprava a tréninky jdou samozřejmě lépe, když se daří. Na zápas se těšíme a chceme potvrdit těžce vybojované body z venku," vzkázal kouč Baníku Pavel Hapal.

Jablonci to naopak pořád moc nejde. V probíhajícím ligovém ročníku zvítězil pouze jednou a jen díky ještě marnějším výsledkům Zlína nesídlí na posledním místě celkového pořadí. V sobotu se však vydá na hřiště mužstva, proti němuž se mu celkem daří. Platí to především o duelech na severu Čech, nicméně v uplynulém ročníku uzmuli zelenobílí tři body i v ostravských Vítkovicích.

Podobný kousek by Severočeši nyní jistě rádi zopakovali. "Čeká nás hodně těžký soupeř. Víme, že Ostrava je momentálně v laufu, několik kol neprohrála, hlavně v domácím prostředí je velice silná za podpory výborných fanoušků. Samozřejmě s naší situací se musíme nějak vypořádat, hlavně poučit se z věcí, co jsme dělali špatně v minulých zápasech. Musíme se pokusit nějaké body v Ostravě urvat," uvedl trenér Jablonce Radoslav Látal.

Severočeši postrádají zraněného levého beka Daniela Součka, k tomu jsou nejisté starty záložníků Michala Černáka s Dominikem Pleštilem. Baník hlásí vyprazdňující marodku. Momentálně na ní zůstávají defenzivní univerzál Ladislav Takács se záložníkem Danielem Tetourem. Hrát nebude ani středopolař Slezanů Jiří Boula, ten totiž v sezóně nasbíral již čtyři žluté karty.

Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Letáček - Juroška, Lischka, Pojezný, Kpozo - Kaloč, Rigo - Buchta, Kubala, Ewerton - Tanko

FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Tekijaški, Martinec, Hurtado - Čanturišvili, Houska, F. Souček, Kratochvíl, Polidar - Chramosta, Krulich

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 3.87 - 4.93

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
12
10
2
0
34 : 8
32
2
Slavia Praha
12
9
3
0
22 : 7
30
3
Viktoria Plzeň
11
7
1
3
30 : 16
22
4
Sigma Olomouc
12
7
1
4
22 : 15
22
5
Baník Ostrava
12
6
3
3
19 : 10
21
6
FK Mladá Boleslav
11
6
2
3
27 : 21
20
7
1. FC Slovácko
12
6
2
4
13 : 14
20
8
Bohemians Praha 1905
12
5
2
5
11 : 14
17
9
Slovan Liberec
12
3
4
5
18 : 21
13
10
FK Teplice
12
3
4
5
10 : 13
13
11
FC Hradec Králové
12
3
2
7
14 : 21
11
12
MFK Karviná
12
3
1
8
16 : 23
10
13
FK Pardubice
12
2
4
6
10 : 19
10
14
Dynamo České Budějovice
12
3
1
8
14 : 29
10
15
FK Jablonec
12
1
5
6
10 : 18
8
16
FC Zlín
12
1
3
8
13 : 34
6

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (364)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele