Hamas byl vytvořen izraelskými a americkými zpravodajskými službami jako protiváha Jásira Arafata

Hamás byl vytvořen izraelskými a americkými zpravodajskými službami, aby čelil Jásiru Arafatovi, vysvětluje Ron Paul.

Nedávný teroristický útok Hamásu na Izrael je nesmyslnou tragédií, která, jak již vidíme, bude mít trvalé dopady na světové záležitosti, zejména na Blízkém východě. Proč tedy Spojené státy a samotný Izrael vytvořily Hamás v 70. letech?

Předtím, než byl Hamás tím, čím je dnes, byl jen okrajovou skupinou palestinských muslimů bez skutečné moci. Dnes Hamás vládne Gaze železnou pěstí, a to vše kvůli USA a Izraeli, tvrdí bývalý kongresman a prezidentský kandidát Ron Paul.

Bývalí izraelští představitelé, jako je brigádní generál Jicchak Segev, který sloužil v izraelské armádě v 80. letech, to plně přiznávají. Segev řekl reportérovi New York Times, že pomáhal financovat palestinské islamistické hnutí jako „protiváhu“ sekularistům a levičákům z Organizace pro osvobození Palestiny a strany Fatah, kterou vedl Jásir Arafat.

Sám Arafat proslul tím, že označil Hamás za „výtvor Izraele“ a Segev s ním souhlasí, protože v první řadě přijal peníze od izraelské vlády na vytvoření této teroristické skupiny.

„Izraelská vláda mi dala rozpočet,“ přiznal Segev k tomu, co se stalo. „A vojenská vláda dává mešitám.“

Bývalý izraelský úředník pro náboženské záležitosti Avner Cohen, který pracoval v Gaze více než 20 let, řekl v roce 2009 deníku Wall Street Journal, že i on hrál přímou roli při vzniku Hamásu.

„Hamás, k mé velké lítosti, je výtvorem Izraele,“ cituje Cohena agentura Reuters.

(Související: Ron Paul byl vždy odmítán z velké politiky pro své nepopulární, ale často správné názory, které jsou v rozporu se zavedeným řádem věcí.)

IZRAEL A USA JSOU NEJVĚTŠÍMI SPONZORY, TVŮRCI A VÝVOZCI TERORU PO CELÉM SVĚTĚ

V polovině 80. let napsal Cohen oficiální zprávu svým nadřízeným, ve které je varoval, aby na okupovaných územích neprováděli toto spiknutí „rozděl a panuj“, které, jak nyní vidíme, je používáno jako záminka pro Izrael, aby vstoupil a v podstatě vykuchal Gazu.

„Navrhuji, abychom zaměřili naše úsilí na nalezení způsobů, jak toto monstrum rozbít dříve, než nám tato realita skočí do tváře,“ napsal Cohen ve svém dopise.

Cohena samozřejmě ignorovali. A nyní, o několik desetiletí později, se Hamás stal obětním beránkem pro Izrael, aby mohl vést totální válku nejen proti Palestincům žijícím v Gaze, ale také proti velkému psovi: Íránu.

„Hamás byl povzbuzován a skutečně zahájen Izraelem a Spojenými státy, aby čelil Jásiru Arafatovi,“ uvedl Paul ve výpovědi v Kongresu před nějakou dobou, kterou můžete sledovat níže:¨Nic z toho není až tak šokující, když vezmeme v úvahu, že USA, které dlouho působily jako vojenská ruka Izraele, jsou notoricky známé tím, že financují a podněcují vytváření nových teroristických skupin, které jsou pak používány k destabilizaci národů jako záminka pro další válku.

„Mnoho teroristických skupin, které v současné době existují, bylo nějakým způsobem ovlivněno nebo podporováno Spojenými státy,“ vysvětluje Revolver.

„To se často stává, když jsou USA zapojeny do financování válek nebo podporují určité skupiny označené jako ‘rebelové’. Jak čas plyne, ti samí „rebelové“, které jsme kdysi podporovali, se často stávají našimi zapřisáhlými nepřáteli a udržují cyklus nekonečných válek.“

Nejnovější zprávy o tom, co se děje na Blízkém východě, najdete na Chaos.news.

**

Ron Paul, Hamas was created by Israeli and US intelligence services to counteract Yasser Arafat, Ron Paul explains vyšel na naturelnews.com 12.10.2023, překlad České národní listy

3.4 5 hlasy
Hodnocení článku
16 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
reproduktor
reproduktor
před 6 měsíci

Vsak s Aragatem jednal i general Vacek o propuštění ceskych rukojmí v Iráku. A povedlo se … Dnes nikdo nemá tzv koule vyjednavat s předními politiky jako sobě rovný.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 6 měsíci

S tím Hamásem je to pravda jen částečně. Byl sice vytvořen Izraelem, a to “jako” proíránský vnější nepřítel, který měl Izraeli sloužit hlavně ke strhávání pozornosti na sebe a tím podporu arabských sunnitských zemí, které odjakživa nemají dobrý vztah se sunnitskými Íránem, Sýrií a Libanonem, chovali se proto podle hesla “Nepřítel mého nepřítele… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

kdy byl Katar – do té doby lavírující mezi sunnity a šíity – zcela převeden na stranu šíitského Íránu aneb vzpomene si dnes ještě někdo na Katarskou krizi 2017? – https://cs.wikipedia.org/wiki/Katarsk%C3%A1_diplomatick%C3%A1 Hlavním “převaděčem” přitom tehdy byl D. Trump: “Izolace Kataru je mým dílem” https://img2.thejournal.ie/inline/3435415/original/?width=616&version=3435415 https://www.bbc.com/news/world-middle-east-40175935 V souhrnu tak lze říci, že Izrael… Číst vice »

Naposledy upraveno před 6 měsíci uživatelem Pozorovatelka
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Že v BRICS je za “B” třeba dosadit “Británie” není moje myšlenka – kdysi to v rozhovoru dokonce pro ČT řekl tzv. “lovec Bilderbergu” Daniel Estulin – video a více v článku z 2017, kde m.j. píšu i o tom, že završením globalizace nemá být Čína, ale Indie=indický kastovní systém ala Egypt, na čemž si stále trvám (ostatně-kde… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

A jelikož máme to výročí republiky a vzpomínáme na Masaryka, tak si přece jen dovolím přidat ještě jednu souvislost s Íránem/Indií, která je dle mého aktuální i k dění “Izrael/židé vs Írán/Árijci”
comment image
Více:
https://aeronet.news/video-nove-celosvetove-nabozenstvi-ktere-ma-koreny-v-iranu-a-ktere-nadchlo-uz-masaryka-a-benese-a-islam-jako-predstupen/

Naposledy upraveno před 6 měsíci uživatelem Pozorovatelka
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

PS: Rozhovor Estulina a článek – zapomněla jsem vložit odkaz, tak pokud by to někoho zajímalo, tak zde:
https://aeronet.news/ceska-republika-prestane-byt-suverennim-statem-nevyslysena-varovani-a-boj-putina-s-globalni-moci-a-jen-ve-trech-zemich-nemaji-rothschildove-sve-banky/

vachav
vachav
před 6 měsíci

Od samého začátku této další vyprovokované akce je průhledné,že v tom opět mají své špinavé prsty ti pruhovaní parchanti a možná s jediným důvodem-Ruská federace!!

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 6 měsíci

“Vladimir Putin dnes uspořádá schůzku s vedoucími představiteli, aby prodiskutoval „pokus Západu k využití událostí na Blízkém východě k rozdělení společnosti“  https://ria.ru/20231030/soveschanie-1906140810.html Je to zcela jistě reakce na včerejší události na letišti v Dagestánu – i s videem zde https://www.rbc.ru/politics/29/10/2023/653eb4e49a7947046a0ee195 či https://www.forum24.cz/letadlo-z-izraele-cekal-v-rusku-rozzureny-dav-letiste-muselo-byt-uzavreno https://echo24.cz/a/HprHu/zpravy-svet-desive-zabery-z-machackaly-dav-dagestan-letiste-hleda-zidy Izrael se v tom všem bohužel chová jako Turecko-neví “z které do které” – a stejně… Číst vice »

standa
standa
před 6 měsíci

Zapomněli na cukr a používali jen bič !

pzdm
pzdm
před 6 měsíci

Šejch Iásín se mimochodem divil, cojej židé pustili, po kolika, 14 letech? že tak moc Izrael podporoval Hammás jako protiváhu Fatahu a to včetně radikálních skupin, které pak používal jako užitečné id… Nakonec Iásína Izrael nechal zavraždit, muže na vozíku, při návtěvě mešity, raketou…

Prodost
Prodost
před 6 měsíci

No a Arafat? Ten byl členem výboru 300, stejně jak Gorbačov, zdejší Schwarzenberg (ten stále je, protože je dosud živ) a dalších 297 odjinud. Takže, co z toho plyne? Všechno je jen podvod a předem připravená HRA, jejíž výsledek je už dávno předem určen.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Prodost
unkas
unkas
před 6 měsíci

a teď využil Izrael svého vlivu na Hamás, aby prostřednictvím svých agentů v něm zorganizoval útok části Hamasu na území Izraele. A to nikoliv proti vojenským zvl. leteckým základnám jako logický hlavní cíl, ale proti mezinárodnímu hudebnímu festivalu, což vojensky nedává vůbec žádný smysl. Smysl to dává naopak v případě, kdy cílem akce bylo… Číst vice »

standa
standa
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  unkas

Izrael byl varován a to co se děje bylo naplánováno jako provokace, proto nechali Hamás zaútočit ! A pak nastoupí hitlerovské konečné řešení palestinskou skupinu Semitů. Oni jsou totiž jedním kmenem – semitským.

Praded
Praded
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  unkas

Také proč ten festival se konal tak blízko Gazy? Vždyť buzeranty a drogy jsou v TA.

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci

To dává smysl.