Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2023 12:26:00

Hlavní město ocení celkem osm osobností

Hlavní město ocení celkem osm osobností

Radní hl. m. Prahy schválili ocenění pro celkem osm osobností. Čestná občanství získají Iva Janžurová, František Němec a Pavel Zajíček.

Stříbrnou medaili pak Jiří Lukšíček, Bořivoj Nechvátal, Martina Špinková a Zuzana Strnadová. Bronzovou medaili převezme od zástupců hlavního města Nikol Ria Doláková. Čestná občanství a medaile uděluje metropole každoročně jako zvláštní projev úcty osobnostem, které mají úzký vztah k hlavnímu městu Praze.

„Udělení čestného občanství a stříbrných a bronzových medailí je způsob, jak ocenit a především poděkovat těm, kteří se zasloužili nejen o hlavní město Prahu, ale především o blaho nás všech,“ říká primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda.

Pražští radní schválili udělení čestného občanství hlavního města Prahy Ivě Janžurové jako ocenění mimořádných zásluh o rozvoj pražské kulturní scény a celoživotního mistrovství v oboru činohra, dále získá čestné občanství František Němec za mimořádné zásluhy o rozvoj pražské kulturní scény a Pavel Zajíček za mimořádné činy spojené s osobním hrdinstvím v době normalizace a jako ocenění uměleckého přínosu v oblasti literatury, hudby a výtvarného umění.

Stříbrnou medailí ocení hlavní město Jiřího Lukšíčka za mimořádné činy spojené s osobním hrdinstvím a za celoživotní boj za svobodu a demokracii, dále Bořivoje Nechvátala za jeho celoživotní dílo v oblasti historie a archeologie, Martinu Špinkovou za mimořádný přínos v oblasti hospicové a paliativní péče a Zuzanu Strnadovou za její mimořádné zásluhy v rámci rozvoje Muzea hl. m. Prahy.

Bronzovou medaili hlavního města Prahy získá Nikol Ria Doláková, jež pracuje u Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy. Ta se při návratu z letošní dovolené setkala na palubě letadla mířícího do Prahy se spolucestující, která měla v tu dobu vážné zdravotní komplikace. Díky profesionálnímu zásahu paní Dolákové a pilota letadla se podařilo spolucestující dopravit do České republiky a zajistit jí odpovídající zdravotní péči. Právě díky zásahu paní Dolákové a správné diagnostice určené základními vyšetřeními s pomocí vědomostí a zkušeností záchranářky pacientka přežila a nyní se uzdravuje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama