Razým nominoval na domácí akci šestnáctky. Kdo se představí v Kravařích?

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

30. října 2023, 22:06

Martin Voltr

Na první měření sil s reprezentačními protivníky se těší čeští hokejisté do šestnácti let. Ve slezských Kravařích navíc sehrají ne tři, ale rovnou čtyři utkání.

Šestnáctka dosud absolvovala dvojici akcí v rakouském Salcburku. Ač nastupovala i proti starším hokejistům z místní výběrové akademie, pořád nešlo o měření sil mezi reprezentačními výběry. To přichází až nyní. První turnaj potom čeká hráče ročníku 2008 o Vánocích, kdy vyrazí na klání pěti zemí do švýcarského Romanshornu.

Právě Švýcaři teď ale přijedou do České republiky, stejně jako Slováci. Původně byla na programu celkem čtveřice utkání, ale nakonec jich bude ještě o jedno víc.

České mladíky pod taktovkou trenéra Milana Razýma čekají dva dvojzápasy. V úterý 7. a středu 8. listopadu změří síly se Slováky, v pátek 10. a sobotu 11. listopadu pak se Švýcary. Čtvrteční program vyplní vzájemný duel dvou jmenovaných soků.

V nominaci domácího výběru se objevilo 23 mladíků. Čtyři z nich si nezahráli na předešlých akcích a teď se těší na reprezentační premiéru: brankáři František Poletín s Davidem Veřmiřovským a útočníci Nikolas Mařík s Filipem Vlkem.

Nejvíc zástupců mají na soupisce Liberec, Karlovy Vary, Třinec a Slavia Praha, všechny tyto kluby dodají po třech hráčích. Chybět nebude nejproduktivnější hráč dorostenecké extraligy, energetik Petr Tomek (11+20), stejně jako další, kteří v bodování hokejistů U16 následují – Petr Hanyš (7+16), Šimon Katolický (12+8), Matěj Weiss (12+6) nebo zmiňovaný Filip Vlk (9+9).

Mladší ročník 2009 zastupuje obránce Lukáš Kachlíř, schází naopak Dominick Radim Byrtus, který se teprve o posledním víkendu vrátil do hry po návratu z marodky. Pouze mezi náhradníky figuruje Vojtěch Švancar, nejproduktivnější hráč letošní šestnáctky (8+3).

Nominace české šestnáctky

Brankáři:
Matyáš Javorek
(Třinec), František Poletín (Slavia Praha), David Veřmiřovský (Pardubice).

Obránci:
Lukáš Kachlíř
, Jakub Vaněček (oba Liberec), Karel Studnický (Hradec Králové), Ondřej Ruml (Pardubice), Daniel Skyba (Slavia Praha), Jiří Kamas (Škoda Plzeň), Tadeáš Cífka (Přerov), Pavel Kůrka (Karlovy Vary).

Útočníci:
Šimon Bělohorský
(Liberec), Lukáš Slavík, Petr Tomek (oba Karlovy Vary), Šimon Katolický (Jihlava), Matěj Weiss, Jan Hrček (oba Třinec), Jan Kerbler (Kometa Brno), David Huk (Slavia Praha), Petr Hanyš (Mladá Boleslav), Nikolas Mařík, Martin Hečko (oba České Budějovice), Filip Vlk (Přerov).

Náhradníci:

Brankáři: Sebastian Charvát (Liberec), Jan Láryš (Poruba). Obránci: Vojtěch Hora (Mladá Boleslav), David Zmrhal (Jihlava), Josef Šrámek (České Budějovice), Ben Stefan Reisnecker (Škoda Plzeň). Útočníci: Dominik Krajdl (Liberec), René Řehák, Dominik Řípa (oba Třinec), Tobiáš Sekanina (Olomouc), Vojtěch Švancar (Slavia Praha), Jan Fodor, Jiří Maxa (oba Škoda Plzeň), Vratislav Švejcar (Přerov), Filip Klíma, Jaroslav Vondruška (oba Hradec Králové).

Realizační tým:

Manažer: Petr Jonák
Hlavní trenér: Milan Razým
Asistenti trenéra: Václav Benák a Milan Plodek
Trenér brankářů: Václav Fürbacher
Videotrenér: Josef Janča
Skills trenér: Richard Kovařík
Lékař: David Marvan
Fyzioterapeut: Tomáš Handl
Kustod: Jakub Janča

Program akce v Kravařích

Úterý 7. listopadu:
19:10 Česko – Slovensko

Středa 8. listopadu:
17:00 Česko – Slovensko

Čtvrtek 9. listopadu:
17:00 Švýcarsko – Slovensko

Pátek 10. listopadu:
17:00 Česko – Švýcarsko

Sobota 11. listopadu:
14:00 Česko – Švýcarsko

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz