MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bodyguardi vtrhnou na Prima COOL

31. 10. 2023 | Televizní tipy
Jedním z původních projektů, který osvěží vody kanálu Prima COOL, je seriál Bodyguardi. Komediální seriál nového žánru progressive fiction říká, že i s gangstery může být legrace. Každý díl nese ucelený příběh. Jednotlivé příběhy jsou vyprávěny s odzbrojující nekorektní nadsázkou, berou si to nejlepší z toho, co v žánru kriminálních a gangsterských filmů vzniklo, a pracují se zajímavými popkulturními odkazy. V režii Davida Laňky a Martina Müllera se v hlavních rolích objeví Predrag Bjelac, Adam Ernest a Ondřej Malý. 

Seriál Bodyguardi je postaven na eleganci gangsterského prostředí v kombinaci s realitou českého prostředí, která podpoří komičnost jednotlivých situací a celkového komediálního vyznění. A když k tomu připočtete důraz na vtipné dialogy, stylovou výpravu a pečlivou hudební dramaturgii, slibují být Bodyguardi přesně mířenou trefou do černého. 

Bodyguardi vtrhnou na Prima COOLObrazové a střihové pojetí bude neseno ve stylu filmů Martina Scorseseho, Guye Ritchieho či Quentina Tarantina, tedy střídající stylově komponované záběry s filmovými efekty a jump cuty, včetně nezvyklých úhlů pohledu.

O herecký koncert se postarají: Predrag Bjelac, Adam Ernest, Ondřej Malý, Michal Noga, Sagvan Tofi, Anna Kadeřávková, Vasil Fridrich, Denisa Pfauserová, Miroslav Táborský, David Švehlík a další.

Pár otázek pro scénáristu, režiséra a producenta Davida Laňku:


Jak byste seriál Bodyguardi charakterizovali?

Jsou jako správní bodyguardi: ostří, nekompromisní, pro slovo nejdou daleko, a kde nepomůže slovo, tam nechají promluvit pěst nebo devítku. Jdou rovnou na věc a s ničím se moc nes… nepářou. Ale na druhou stranu jsou to srdcaři. Do každé práce jdou s maximálním nasazením, ale protože to nejsou úplně promovaní inženýři, tak se občas stane, že tu práci kardinálně podělají. Ale srdcaře má osud rád, a tak to vždycky dobře dopadne (i když tedy ne vždycky pro ty, kterým mají domluvit).

V čem bude tento seriál jiný?

V tom, že má styl. Inspiraci jsme čerpali ve starých gangsterkách, a tak to gangsterské jádro seriálu, které geniálním způsobem hrají Predrag Bjelac, Adam Ernest, Ondřej Malý, Sagvan Tofi a Michal Noga, žije tak trochu ve vlastním světě. Elegantně se oblékají, jezdí v Rolls-Royceu, pohybují se v prostředí, které má styl, a k tomu všemu bude seriál nadupaný šedesátkovou a sedmdesátkovou hudbou.

Co vás při jeho natáčení nejvíce bavilo?

To, že jsme si mohli dovolit být v dnešní hyperkorektní době absolutně nekorektní. Dali jsme si jediný limit, a sice to, že se nezastavíme před ničím a před nikým. Takže dopředu počítáme asi s patnácti žalobami (smích).

Bojíte se přijetí diváků?

Ne. Jestli někdo nepochopí nadsázku a humor, říká si o vlastní díl ve druhé sérii (smích).

Můžete prozradit, kdo se v seriálu kromě zmíněných herců ještě objeví?

Jsme nadšení, že do Bodyguardů s námi šli opravdu velcí herci i do rolí, které jsou někdy doslova jednoobrazové, že je nadchla nadsázka seriálu a možnost si zahrát roli, kterou ještě nehráli. Takže například Vasil Fridrich hraje nejslavnějšího českého vězně kandidujícího na prezidenta, Miroslav Táborský švédského krále ve fiktivním uměleckém filmu a David Švehlík si s neuvěřitelným gustem střihl lehce zakřiknutého sídlištního vraha.

Od 31. října v úterý 21.30 na Prima COOL



Zdroj, foto: Prima COOL
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !