Hlavní obsah

Jako Gretzky s Jágrem. Ani komická minela šampiony nezastavila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdyby takový kiks předvedl během soubojů o Stanley Cup, byl by to problém. Gólmanský fantom letošního play off Adin Hill rozehrál vtipnou etudu v pondělním utkání proti Montrealu. Úřadující šampioni NHL z Vegas se z ní však zvládli oklepat a po nájezdech vyhráli 3:2. Bodovali tak i v desátém zápase od začátku nové sezony.

Foto: Stephen R. Sylvanie, Reuters

Hokejisté Vegas Golden Knights Keegan Kolesar (vlevo) a  Adin Hill (33) .

Článek

Hill si slabší chvilku vybral ve druhé třetině za stavu 1:0 při domácí přesilovce. Z útočného pásma k němu dorazil puk, který chtěl hned rozehrát spoluhráči, ale místo toho ho jen ťuknul před Seana Monahana. V panice skočil na led, jenže odklouzal mimo tyče, montrealský útočník si počkal a pak s úsměvem skóroval do odkryté branky. Jednodušší gól asi v NHL za jedenáct sezon nedal.

„No jo chyba, špatně jsem to odpálil. Ale jinak jsem měl pocit, že chytám docela dobře,“ nehaněl se Hill, který předvedl 37 zákroků.

Z každého z dosavadních 10 utkání v sezoně si tak Golden Knights něco odnesli. Jedinou porážku jim zatím připravilo jen Chicago, ale až po prodloužení. Ze šampionských týmů bodovaly desetkrát v řadě od startu nové sezony pouze Edmonton vedený Waynem Gretzkym v ročníku 1984-85 a pak Pittsburgh v sestavě s Jaromírem Jágrem v sezoně 1992-93.

„Získali jsme 19 z 20 bodů, takže pro mě je to docela dobré. Pokaždé jsme nevypadali nejlíp a tento zápas k tomu patřil. Ale vyhrávat není snadné,“ podotknul kouč Vegas Bruce Cassidy.

Znovu se však ukazuje, jak širokým kádrem Golden Knights disponují. V této sezoně se za ně trefilo už 18 hráčů. Pro srovnání: za Boston či Edmonton jich skórovalo deset. „Hodně kluků dává góly. Nespoléháme se jen na ty nejlepší,“ tvrdil Cassidy.

Nevadilo ani, když Jack Eichel neproměnil dva nájezdy. Nejprve v prodloužení a poté v rozstřelu. Vítěznou trefu si za výtečně provedený bekhend vysloužil obránce Shea Theodore.

A Hillův kiks? Stane se. Na ten se zase zapomene. „V takové chvíli je dobré říct si: Cítím se dobře. A vím, že mi tým kryje záda. Vždyť za pár minut jsme hned dali další gól,“ mávnul gólman Vegas rukou nad zábavným momentem do silvestrovských sestřihů.

Reklama

Související témata: