https://42tcen.com/index.php/entry/vojenskeho-experta-vyloucili-z-aktivnich-zaloh-acr-kvuli-nazorum-na-ukrajinsky-konflikt
Vojenského experta vyloučili z aktivních záloh AČR kvůli názorům na ukrajinský konflikt
Vojenského experta vyloučili z aktivních záloh AČR kvůli názorům na ukrajinský konflikt
Vojenský expert a místopředseda politické strany Trikolora David Bohbot byl vyloučen z aktivních záloh Armády České republiky kvůli svým politick... - 31.10.2023, 42TČen
2023-10-31T12:28:54
2023-10-31T12:39:27
Armáda České republiky
Trikolóra
Izrael
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://42tcen.com/files/entries/114072884-3279555885399593-2527604523235069611-n1.jpg
„Považoval jsem za čest spolupracovat s touto skvělou vojenskou jednotkou. Po týdnu mě však kontaktoval člověk, který mě do AZ AČR přijímal a řekl mi, že je sám velmi překvapen, ale nemůže mě ke 4. brigádě zařadit. Řekl jsem mu, že je to zřejmě kvůli mým názorům na válku na Ukrajině, což někomu na ministerstvu obrany vadí. Nepřímo mi potvrdil, že mám pravdu,“ napsal Bohbot. Po odmítnutí v Žatci kontaktoval Bohbot pražské rekrutační pracoviště, které se mu vůbec neozvalo zpět. Po měsíci znovu zavolal člověku, který ho přijímal do armády, že svou přihlášku do aktivních záloh pro nedostatek zájmu ze strany AČR ruší. „I on cítil, že je něco špatně,“ poznamenal Bohbot. Expert nepíše přesná data, kdy se to stalo, ale informuje, že je teď příslušníkem izraelské bezpečnostní složky. Jak uvádí, odjel z ČR jako dobrovolník pomoci Izraeli v konfliktu proti Hamásu. Píše, že vstupní procedury trvaly pouhé čtyři dny, během kterých nikoho nezajímaly jeho politické preference, nebo koho volil. Prý jediné, o co se izraelští náboráři zajímali, byla Bohbotova vojenská odbornost a fyzická zdatnost. „Musí přece být absolutně nepřijatelné, aby do armády, jejímž hlavním úkolem je bránit Českou republiku, mohli vstupovat jen lidé, kteří mají „správné“ politické názory, podporují posílání zbraní na Ukrajinu, nebo volí strany pětikoalice. Co dalšího ještě čeká nás, kteří tyto „požadavky“ nesplňujeme? Selekce při vyřizování věcí na úřadech, zákazy cestování MHD, nebo omezené časy pro nákupy v obchodech?“ komentuje tuto situaci sám vojenský expert.
42TČen
nect24.cz@gmail.com
+420792887302
122
60
2023
42TČen
nect24.cz@gmail.com
+420792887302
122
60
42TČen
nect24.cz@gmail.com
+420792887302
122
60

Vojenského experta vyloučili z aktivních záloh AČR kvůli názorům na ukrajinský konflikt

Vojenský expert David Bohbot - 42TČen
© Facebook / David Bohbot
Vojenský expert a místopředseda politické strany Trikolora David Bohbot byl vyloučen z aktivních záloh Armády České republiky kvůli svým politickým názorům. O svém příběhu napsal na Facebooku.

„Považoval jsem za čest spolupracovat s touto skvělou vojenskou jednotkou. Po týdnu mě však kontaktoval člověk, který mě do AZ AČR přijímal a řekl mi, že je sám velmi překvapen, ale nemůže mě ke 4. brigádě zařadit. Řekl jsem mu, že je to zřejmě kvůli mým názorům na válku na Ukrajině, což někomu na ministerstvu obrany vadí. Nepřímo mi potvrdil, že mám pravdu,“ napsal Bohbot.

Po odmítnutí v Žatci kontaktoval Bohbot pražské rekrutační pracoviště, které se mu vůbec neozvalo zpět. Po měsíci znovu zavolal člověku, který ho přijímal do armády, že svou přihlášku do aktivních záloh pro nedostatek zájmu ze strany AČR ruší. „I on cítil, že je něco špatně,“ poznamenal Bohbot.

Expert nepíše přesná data, kdy se to stalo, ale informuje, že je teď příslušníkem izraelské bezpečnostní složky. Jak uvádí, odjel z ČR jako dobrovolník pomoci Izraeli v konfliktu proti Hamásu. Píše, že vstupní procedury trvaly pouhé čtyři dny, během kterých nikoho nezajímaly jeho politické preference, nebo koho volil. Prý jediné, o co se izraelští náboráři zajímali, byla Bohbotova vojenská odbornost a fyzická zdatnost.

„Musí přece být absolutně nepřijatelné, aby do armády, jejímž hlavním úkolem je bránit Českou republiku, mohli vstupovat jen lidé, kteří mají „správné“ politické názory, podporují posílání zbraní na Ukrajinu, nebo volí strany pětikoalice. Co dalšího ještě čeká nás, kteří tyto „požadavky“ nesplňujeme? Selekce při vyřizování věcí na úřadech, zákazy cestování MHD, nebo omezené časy pro nákupy v obchodech?“ komentuje tuto situaci sám vojenský expert.