Berani přestříleli Prostějov, Vsetín i podruhé v sezoně podlehl Porubě

Hokejisté Zlína (žluté dresy) doma přestříleli Prostějov 5:4. Foto: Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN – Hokejisté Zlína v Chance lize uspěli potřetí v řadě. Berani ve středečním dramatu přestříleli Prostějov 5:4 a přiblížili se elitní šestce na jediný bod. Regionálnímu rivalovi ze Vsetína se naopak nedařilo a podruhé v sezoně podlehl Porubě, tentokrát výsledkem 0:3.

Utkání Zlína s Jestřáby rozhodl v 59. minutě domácí kapitán Bedřich Köhler, dvěma body zazářili i Jakub Šlahař a Nicolas Werbik. Byl to perfektní zápas s kvalitním soupeřem,“ pochvaloval si asistent trenéra Zlína Petr Leška.

Berani měli skvělý vstup do zápasu, už v 5. minutě po trefách Suhrady a Werbika vedli. Jestřábi ale rozlet Beranů zastavili včas, i díky brzkému oddechovému času byl ještě před druhou komerční přestávkou stav 2:2.

Domácí šli v prostřední části po gólu Šlahaře znovu do vedení. I když Prostějov opět srovnal, o 41 vteřin později Zlínu vrátil náskok Süss. Ve třetím dějství díky Köhlerovi získal dvoubrankový náskok, hostům se podařilo jen snížit.

Soupeř je na stejné úrovni jako my, má dobře poskládaný tým. Od druhé třetiny se hrál vyrovnaný hokej nahoru dolů, byly tam pěkné kombinační akce, šance na obou stranách. Diváci můžou být spokojeni,“ myslí si Leška.

Trenérský štáb Zlína podruhé za sebou dal dohromady finské útočné trio Salmio, Paukku, Keränen, vzadu se navíc mohli spolehnout na produktivního beka Salonena. „Nedávali jsme moc gólů, pořád hledáme optimální složení pětek. Zkoušíme různé varianty. Čekáme však od nich víc. Na druhou stranu jsou v úplně jiném prostředí, soutěži. Až se tady budou cítit jak doma, tak budou pomáhat k vítězstvím,“ nepochybuje Leška.

Ve středu naopak neuspěl rival ze Vsetína, který padl v Kravařích s domácí Porubou 0:3.

Hosté drželi s lídrem tabulky krok pouze úvodní části. Ostravané v prostředním dějství rychle odskočili do dvoubrankového vedení, které ještě navýšili v závěrečné periodě. Vsetínu nepomohly ani přesilové hry, pozorný gólman Ondřej Bláha kryl všech 36 střeleckých pokusů soupeře.

Hodně důležité bylo, kdo vstřelí první gól. Dal jej bohužel soupeř. Měli jsme tam několik situací, kdy jsme se mohli do zápasu vrátit, ale už delší dobu se pereme s produktivitou. Nemůžu týmu upřít bojovnost a nasazení, nicméně produktivita nás sráží. Na druhou stranu, tři góly v naší síti jsou moc. Věděli jsme, co bude Poruba hrát a chystali jsme se na to. Proti takovému soupeři nebudete mít deset šancí, měli jsme jich asi pět a z toho musíme dát dva nebo tři góly,“ zhodnotil utkání trenér Vsetína Jiří Weintritt.

Chance liga, 18. kolo –

BERANI ZLÍN – LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV 5:4 (2:2, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Suhrada (Werbik, Novák), 5. Werbik, 31. Šlahař (Zbořil), 34. Süss (Kindl, Šlahař), 54. Köhler – 7. Venkrbec (Pěnčík, Drtil), 12. Illéš (Račuk, Z. Doležal), 34. J. Veselý (Šidlík, Hanousek), 59. Fronk (Krejčí). Rozhodčí:Grygera, Mejzlík – Kleprlík, Komínek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 2385. Střely na branku: 29:38.

HC RT TORAX PORUBA 2011 – VHK ROBE VSETÍN 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Razgals (Lemcke), 28. P. Mrázek (O. Šedivý, Krenželok), 46. O. Šedivý (Krenželok, P. Mrázek). Rozhodčí: Svoboda, Rapák – Vašíček, Kráľ. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 1085. Střely na branku: 34:36. Průběh utkání: 3:0.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x