3. listopadu 2023 • 06:35

Sharks padli 1:10! Hronek bral další dvě nahrávky, trefili se Zacha a Kubalík

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Pavel Zacha přispěl ve čtvrtečním utkání NHL gólem k výhře hokejistů Bostonu 3:2 po samostatných nájezdech nad Torontem. Skóroval i Dominik Kubalík, ale jeho druhá branka v sezoně neodvrátila domácí porážku Ottawy 2:3 s Los Angeles. Obránce Filip Hronek se dvěma asistencemi podílel na drtivém vítězství Vancouveru 10:1 nad San Jose. Bod za nahrávku zaznamenal také Ondřej Palát, který slavil výhru New Jersey 5:3 nad Minnesotou.



Zacha v závěru první třetiny otevřel skóre zápasu mezi Bostonem a Torontem. Český centr usměrnil do branky pobídku Brandona Carla a uzavřel povedené střídání. Brněnský rodák bodoval v pátém zápase za sebou a vylepšil si bilanci v sezoně na čtyři góly a tři asistence.

V úvodu druhého dějství navázal na Zachovu branku Jake DeBrusk. Toronto ale dvěma góly v rozmezí minuty a pěti sekund srovnalo. V čase 26:26 se prosadil Mitchell Marner a vyrovnávací branku obstaral Auston Matthews.

Vítězství Bostonu měl v 58. minutě na hokejce David Pastrňák, jeho rána z levého kruhu ale skončila pouze na tyčce branky Ilji Samsonova. Bod navíc Bruins vybojovali až v závěrečném rozstřelu, v němž se prosadili DeBrusk a Charlie Coyle. Boston díky nim a stoprocentnímu gólmanovi Jeremymu Swaymanovi vyhrál devátý z úvodních deseti zápasů a vládne Východní konferenci. Toronto prohrálo potřetí za sebou a je šesté.

Bruins navíc vylepšili rekordní bodovou sérii v úvodu ročníku na deset zápasů. „Je stále co vylepšovat, ale pracovat s touto skupinou je opravdu zábava. I když se nám herně příliš nedaří, dokážeme najít cestu k výhře a to je důležité,“ uvedl trenér Bostonu Jim Montgomery.

David Pastrňák u mantinelu sroloval Johna Klingberga z Toronta
David Pastrňák u mantinelu sroloval Johna Klingberga z Toronta

New Jersey Devils vybojovali třetí vítězství v řadě a ve Východní konferenci se posunuli na třetí místo. Čtyřmi body za gól a tři asistence se blýskl Jesper Bratt. Bodoval v osmém zápase za sebou a na kontě už má 18 bodů. Ještě o dva body více dosud nasbíral Jack Hughes, který proti Minnesotě dvakrát asistoval a s pěti góly a 15 nahrávkami vládne ligové produktivitě.

„Jack a Jesper jsou extrémně dynamičtí hráči. Je skvělé, že je můžeme využít ve dvou formacích. Zatím také těží ze skvěle sehraných přesilovek,“ uvedl důvody skvělé produktivity ofenzivního dua trenér Devils Lindy Ruff.

Palát nahrávkou připravil druhou branku New Jersey a bodoval potřetí v sezoně. Dvaadvaceti úspěšnými zákroky k výhře pomohl Vítek Vaněček. Český gólman zakončil zápas s úspěšností zásahů 88 procent a vychytal páté vítězství v ročníku.

Ve skvělé formě se v úvodu sezony prezentuje obránce Hronek. Ve Vancouveru nastupuje v prvním obranném páru po boku Quinna Hughese a v deseti zápasech nasbíral deset gólových nahrávek. Při debaklu San Jose připravil poslední dvě branky a v bodování obránců se posunul do první desítky. Mezi Čechy je na startu sezony druhým nejproduktivnějším hráčem za Pastrňákem.

Gólem a čtyřmi asistencemi se pod vysokou výhrou Canucks podepsal Hughes. Čtyřiadvacetiletý bek v ročníku nasbíral již 16 bodů a je nejproduktivnějším obráncem ligy. Vancouver se i díky němu posunul na druhou příčku tabulky Západní konference.

Naopak San Jose se v úvodu ročníku topí v krizi. Sharks nevyhráli ani jeden z deseti zápasů a jsou nejhorším týmem ligy. Na vítězství čeká i trojice českých hokejistů v kádru kalifornského celku - Tomáš Hertl, Filip Zadina a Jan Rutta.

Začátek sezony nezachytil v ideálním rozpoložení ani hokejisty Ottawy. Senators v devíti zápasech vybojovali pouze osm bodů a ve Východní konferenci jsou předposlední. Ve čtvrtek jim hosté z Los Angeles utekli do vedení 3:0. Až v závěru druhé třetiny nejlepší střelec jarního světového šampionátu Kubalík dostal v přesilové hře nabito od Clauda Girouxe a z prostoru mezi kruhy snížil. V závěrečném dějství Ottawa vstřelila kontaktní branku, ale vyrovnat se jí nepovedlo. Senators prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů, Kings mají bilanci úplně opačnou.

Kubalíkova trefa v přesilovce. Pálil přesně po Girouxově přihrávce
Video se připravuje ...

Po čtyřech prohrách zabrali hokejisté Columbusu, kteří porazili Tampu Bay 4:2. Vítězství Blue Jackets řídil autor gólu a asistence Boone Jenner. Český bek David Jiříček v zápase nebodoval.

I v jedenáctém zápase sezony bodovali úřadující šampioni z Vegas. Golden Knights porazili Winnipeg 5:2. Hattrickem se blýskl Jonathan Marchessault.

Útočník Filip Chytil nedohrál kvůli zranění zápas newyorských Rangers s Carolinou. Odstoupil ve druhé třetině patrně v důsledku srážky se švédským protihráčem Jesperem Fastem z prvního dějství. Do poslední části už nezasáhl a trenér Peter Laviolette poté na tiskové konferenci oznámil, že Chytila čeká vyšetření kvůli zranění v horní polovině těla. Rangers v zápase ztratili i obránce Adama Foxe, který pro změnu se zraněním v dolní části těla skončil už v první třetině, přesto vyhráli 2:1, připsali si šesté vítězství za sebou a drží se ve Východní konferenci hned za Bostonem.

Góly

Domácí: 18:51. Zacha, 21:36. DeBrusk, . Coyle

Hosté: 26:29. Marner, 27:34. Matthews

Sestavy

Domácí: Swayman (Ullmark) – H. Lindholm (A), Shattenkirk, Lohrei, Carlo, Mitchell, Wotherspoon – Marchand (C), Coyle, DeBrusk – Zacha, Poitras, Pastrňák (A) – J. van Riemsdyk, Geekie, Frederic – Heinen, Beecher, Steen.

Hosté: Samsonov (Woll) – Rielly (A), Brodie, Giordano, Liljegren, Lagesson, Klingberg – Järnkrok, Matthews, Marner (A) – Bertuzzi, Tavares (C), Nylander – Knies, Kämpf, Domi – Gregor, Holmberg, Reaves.

Rozhodčí

McCauley, St. Laurent – Barton, Shewchyk

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17850 diváků

Góly

Domácí: 06:29. Marčenko, 46:40. Jenner, 49:24. Gudbranson, 57:49. J. Gaudreau

Hosté: 22:53. Stamkos, 24:42. Sheary

Sestavy

Domácí: Merzlikins (S. Martin) – Severson, Werenski (A), Jiříček, Provorov, Gudbranson, Bean – Roslovic, Jenner (C), J. Gaudreau – Bemström, Fantilli, K. Johnson – Marčenko, Sillinger, Voronkov – Danforth, Kuraly (A), Texier.

Hosté: Tomkins (J. Johansson) – Černák, Hedman (A), Perbix, Sergačjov, D. Raddysh, de Haan – Kučerov (A), Point, Barré-Boulet – Sheary, Paul, Stamkos (C) – Hagel, Cirelli, Jeannot – Merelä, Glendening, Eyssimont.

Rozhodčí

Brenk, Markovic – Johnson, Cherrey

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Návštěva

14 276 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 39:09. Lorentz, 58:48. Lundell

Sestavy

Domácí: Reimer (Husso) – Seider, Walman, Holl, Chiarot, Määttä, Gostisbehere – Raymond, Larkin (C), DeBrincat – Copp (A), Compher, Perron (A) – Sprong, Veleno, Rasmussen – Fischer, Czarnik, Kostin.

Hosté: Bobrovskij (Stolarz) – Ekman-Larsson, Forsling, Kulikov, Mikkola, Balinskis, Mahura – Reinhart (A), Barkov (C), Rodrigues – M. Tkachuk (A), Lundell, Verhaeghe – Cousins, Luostarinen, Lomberg – Lockwood, Stenlund, Lorentz.

Rozhodčí

Nicholson, Samuels-Thomas – Flemington, Murchison

Stadion

Little Caesars Arena, Detroit

Návštěva

17 233 diváků

Góly

Domácí: 02:41. Kreider, 50:21. Cuylle

Hosté: 09:53. Jarvis

Sestavy

Domácí: Šesťorkin (Quick) – R. Lindgren, Fox, K. Miller, Trouba, E. Gustafsson, Schneider – Kreider, Zibanejad, Kakko – Panarin, Chytil, Lafreniere – Cuylle, Trocheck, Wheeler – Goodrow, Bonino, Vesey.

Hosté: Andersen (Raanta) – Slavin, Burns, Skjei, DeAngelo, Orlov, Chatfield – Svečnikov, S. Aho II, Jarvis – Bunting, Kotkaniemi, Teräväinen – Martinook, J. Staal, Fast – Noesen, Drury, Nečas.

Rozhodčí

Kozari, Luxmore – Jackson, Tobias

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

18 006 diváků

Góly

Domácí: 39:39. Kubalík, 44:09. Norris

Hosté: 3:11. Danault, 25:00. Grundström, 28:55. Kopitar

Sestavy

Domácí: Korpisalo (A. Forsberg) – Hamonic, Sanderson, Bernard-Docker, Chychrun, Matinpalo, Kleven – Giroux, Stützle, B. Tkachuk (C) – Tarasenko, Norris, Batherson – M. Joseph, Greig, Kubalík – Kastelic, Chartier, Kelly.

Hosté: Talbot (Copley) – Doughty, M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Laferriere, Dubois, Fiala – Kaliyev, Danault, Moore – Lewis, Lizotte, Grundström.

Rozhodčí

Rooney, Halkidis – Apperson, McNamara

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

16 216 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 00:22. Pulock, 10:41. Holmström, 31:15. Nelson

Sestavy

Domácí: Kuemper (C. Lindgren) – Carlson (A), Fehérváry, T. van Riemsdyk, Sandin, Jensen, Häman Aktell – Wilson (A), D. Strome, Ovečkin (C) – Oshie, Kuzněcov, Milano – M. Phillips, McMichael, Mantha – Protas, Lapierre, Malenstyn.

Hosté: Varlamov (Sorokin) – Dobson, Pelech, Pulock, Romanov, Mayfield, S. Aho I – Barzal, Horvat, Lee (C) – Palmieri, Nelson (A), Engvall – Fasching, Pageau, Holmström – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

Rozhodčí

McIsaac, Schlenker – Suchánek, Grillo

Stadion

Capital One Arena, Washington

Návštěva

16 209 diváků

Góly

Domácí: 29:03. Kaprizov, 41:10. Rossi, 56:27. Middleton

Hosté: 03:20. Holtz, 15:23. M. McLeod, 22:31. Meier, 55:36. Bratt, 59:20. Hamilton

Sestavy

Domácí: Gustavsson (M. Fleury) – Faber, Brodin, Mermis, Middleton, Addison, Merrill – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – Boldy, Eriksson Ek, M. Johansson – Maroon, Rossi, M. Foligno – Lettieri, Dewar, Duhaime.

Hosté: Vaněček (Schmid) – Hamilton, Siegenthaler, Marino, Bahl, L. Hughes, B. Smith – Meier, J. Hughes, Toffoli – Bratt, M. McLeod, Palát – Lazar, Haula, Mercer – Bastian, Tierney, Holtz.

Rozhodčí

Ch. Lee, J. Kea – B. Kovachik, T. Toomey

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Návštěva

18 399 diváků

Góly

Domácí: 17:00. Kane, 50:35. Gagner S., 53:36. Gagner S.

Hosté: 08:08. Duchene, 23:25. Pavelski, 36:06. Hintz, 42:37. Hintz

Sestavy

Domácí: S. Skinner (Campbell) – Bouchard, Ekholm, Ceci, Nurse, Broberg, Kulak, Desharnais – McDavid, Draisaitl, Foegele – Hyman, Nugent-Hopkins, Kane – C. Brown, R. McLeod, Holloway – Ryan, Gagner.

Hosté: Wedgewood (Oettinger) – Heiskanen, R. Suter, Hakanpää, Harley, Lindell, Lundkvist – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Dadonov, W. Johnston, Benn – Seguin, Marchment, Duchene – Cr. Smith, Steel, Dellandrea.

Rozhodčí

Hanson, Pochmara – Alphonso, Nansen

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Návštěva

17 290 diváků

Góly

Domácí: 06:17. Schmaltz, 39:22. Crouse, 46:07. Schmaltz

Hosté: 07:13. Monahan, 43:02. Gallagher

Sestavy

Domácí: Ingram (Vejmelka) – Moser, Durzi, Dumba, Dermott, Välimäki, Stecher – Keller, Hayton, Schmaltz – Maccelli, Bjugstad, Crouse – Carcone, L. Cooley, Boyd – O'Brien, McBain, Kerfoot.

Hosté: Allen (Montembeault) – Matheson, Kovacevic, Guhle, J. Barron, Xhekaj, Harris – Caufield, Suzuki, Harvey-Pinard – Slafkovský, Newhook, J. Anderson – Pearson, Monahan, Gallagher – Ylönen, Evans, Armia.

Rozhodčí

Stadion

Mullet Arena, Tempe

Góly

Domácí: 15:32. Bjorkstrand, 17:41. McCann, 36:59. Dumoulin, 48:38. Dunn

Hosté: 06:35. Novak, 36:34. Josi

Sestavy

Domácí: Grubauer (Daccord) – Dunn, Larsson, Oleksiak, Borgen, Dumoulin, Schultz – Kartye, Beniers, Bjorkstrand – Schwartz, Wennberg, Eberle – McCann, Gourde, Tolvanen – Shore, Bellemare, Yamamoto.

Hosté: Saros (Lankinen) – Josi, Fabbro, McDonagh, A. Carrier, Lauzon, Barrie – F. Forsberg, O'Reilly, Nyquist – Sherwood, Novak, Evangelista – Trenin, Sissons, Foudy – Co. Smith, Pärssinen, Fagemo.

Rozhodčí

MacPhee, Skilliter – Gibbons, Cormier

Stadion

Climate Pledge Arena, Seattle

Návštěva

17 151 diváků

Góly

Domácí: 10:43. W. Karlsson, 27:00. Marchessault, 28:38. Barbašev, 45:47. Marchessault, 57:08. Marchessault

Hosté: 26:17. Connor, 41:51. Iafallo

Sestavy

Domácí: L. Thompson (Hill) – Martinez, Pietrangelo (A), McNabb, Theodore, Pachal, Hutton – Barbašev, Eichel, Marchessault – Cotter, Stephenson, Stone (C) – Dorofejev, W. Karlsson (A), Amadio – Howden, Kolesar, Röndbjerg.

Hosté: Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey (A), DeMelo, Dillon, Pionk, Samberg, Schmidt – Connor, Scheifele (A), Iafallo – Perfetti, Naměstnikov, Ehlers – Niederreiter, Lowry (C), Appleton – M. Barron, Kupari, D. Gustafsson.

Rozhodčí

Rehman, Blandina – Fournier, Hunt

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

17878 diváků

Góly

Domácí: 56:12. Zetterlund

Hosté: 02:23. Boeser, 04:00. J. Miller, 08:00. Q. Hughes, 16:49. Boeser, 21:03. Michejev, 28:47. Kuzmenko, 32:35. Lafferty, 37:26. P. Suter, 43:10. Beauvillier, 51:58. Beauvillier

Sestavy

Domácí: Kähkönen (29. Blackwood) – Emberson, Ferraro (A), Burroughs, M. Vlasic, Rutta, Ochoťuk, MacDonald – Zetterlund, Hertl (A), Duclair – Kunin, Granlund, Eklund – Labanc, Sturm, Zadina – Carpenter, G. Smith.

Hosté: Demko (DeSmith) – Hronek, Q. Hughes (C), Friedman, Cole, Myers, Soucy – Kuzmenko, E. Pettersson (A), Michejev – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Garland, P. Suter, Studnicka – Beauvillier, Lafferty, Höglander.

Rozhodčí

Pollock, Schrader – MacPherson, Kelly

Stadion

SAP Center, San Jose

Návštěva

10 719 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud