Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

"Rejdař" odhalil neoprávněný zisk 1,2 miliardy korun - doplněno video

Daňová Kobra opět udeřila, obviněno je sedm osob

3. listopadu 2023 14:49 , aktualizace sobota 4. listopadu 00:58

Policie Vazba

Partner článku – Vyresme.cz


     V minulých dnech proběhla na území Plzeňského a Ústeckého kraje i hlavního města Praha rozsáhlá akce Daňové kobry, což je společný tým Národní centrály proti organizovanému zločinu, Generálního finančního ředitelství a Generálního ředitelství cel.

     Tato realizace s krycím názvem "REJDAŘ" byla vyvrcholením čtyři roky trvajícího vyšetřování zaměřeného na obrovský případ krácení daní.

     "Tři cizinci a čtyři občané České republiky podle našich závěrů vytvořili skupinu obchodních společností, v rámci kterých měly v letech 2018 - 2021 organizovat dovoz zboží různé povahy z třetích zemí, zejména z Čínské lidové republiky, na území Evropské unie v celkové hodnotě cca 5,4 miliardy Kč, s cílem vyhnout se platbám DPH," popsala nám mluvčí generálního ředitelství s tím, že případem se od roku 2019 zabývali ústečtí příslušníci sekce Pátrání Generálního ředitelství cel na podnět Generálního finančního ředitelství, v úzké spolupráci s kriminalisty z NCOZ.


     V rámci úkonů trestního řízení byly zajištěny finanční prostředky na bankovních účtech v hodnotě přibližně 17 milionů korun i v hotovosti přibližně 2,5 milionu korun, motorová vozidla, luxusní hodinky a více než 500 palet zboží různé povahy určené k přímému prodeji v e-shopech.

      "Policisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování v uplynulých dnech obvinili 7 fyzických osob a 3 právnické osoby, které zkrácením daně z přidané hodnoty měly získat neoprávněný prospěch ve výši cca 1,2 miliardy Kč.

      Všechny fyzické osoby jsou obviněny z trestných činů účast na organizované zločinecké skupině a zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Právnické osoby jsou stíhány pro trestný čin zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby spáchaný ve prospěch organizované zločinecké skupiny," doplnila mluvčí GŘC.

      Tři obvinění byli vzati soudem do vazby. Věc dozoruje evropská pověřená žalobkyně Úřadu evropského veřejného žalobce (EPPO). V případě pravomocného rozsudku hrozí obviněným fyzickým osobám tresty odnětí svobody až na 13 let.

Foto GŘC, video PČR

 


Vyresme.cz

Jsme společnost, která se skládá z odborníků jejichž znalosti pokrývají veškerá témata finančního trhu od investování, financování, pojištění až po zajištění prodeje či pronájmu nemovitostí. Jsme společností, která se stará o pomoc jak fyzickým tak právnickým osobám.