Mgr. Vladimír Dostálek116

ZLÍNSKÝ KRAJ – Dvoudenní návštěvu Zlínského kraje zahájil velvyslanec Spojeného Království Velké Británie a Severního Irska v České republice J.E. Matthew Field v sídle kraje, tedy Baťově mrakodrapu. Zde jej přijal hejtman Radim Holiš ve čtvrtek 2. listopadu.

„Jsme vždy rádi, když náš kraj navštíví představitelé zahraniční diplomacie. Otevírá nám to možnosti, jak ve světě ukázat, že je Zlínský kraj jedinečný a že má co nabídnout. Ať už se jedná o neobyčejně bohatou kulturu a tradice, krásnou přírodu nebo podmínky pro rozvoj podnikání, vědy, výzkumu a inovací. Velmi mile mě překvapilo, že si pan velvyslanec přál hovořit se mnou česky a kolik toho o našem kraji ví. Mluvili jsme například o naší snaze o spravedlivější nastavení rozpočtového určení daní pro kraje, které jsou pro rozvoj regionu klíčové. Věřím, že jsme se s panem velvyslancem neviděli naposledy,“ uvedl hejtman Radim Holiš.

Na závěr jednání s hejtmanem si jeho excelence prohlédla takzvaný Baťův výtah s pojízdnou kanceláří, který jej velmi zaujal. Ambasador měl také možnost navštívit expozici Princip Baťa, kterou jej provedl ředitel Muzea Jihovýchodní Moravy Pavel Hrubec. Součástí programu bylo také setkání v Technologickém inovačním centru Zlín, kterého se zúčastnil jeho ředitel Lukáš Trčka.

 

⬛ Kontakt pro média:
Soňa Ličková
tisková mluvčí Zlínského kraje
577 043 190, 602 671 376
sona.lickova@zlinskykraj.cz