Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Nejlepší krátký program předvedli na GP Francie Malinin a Levitová

Po Spojených státech a Kanadě pokračuje seriál Grand Prix závody ve Francii. Soutěže otevřel  krátký program žen, po kterém je ve vedení Američanka Isabeau Levitová. Následné rytmické tance vyšly nejlépe italské dvojici Charlene Guignardová, Marco Fabbri. Krátký program mužů vyhrál i přes pád americký reprezentant Ilia Malinin a úvodní den zakončily sportovní dvojice, přičemž krátký program patřil kanadskému duu Lia Pereiraová a Trennt Michaud. Přímé přenosy sobotního programu sledujte na ČT sport Plus od 13:00.

Krátký program mužů vygradoval posledními třemi jízdami. Nejprve se dostal do vedení Japonec Juma Kagijama, stříbrný na mistrovství světa 2022.

Jenže nejprve ho ve výsledcích přeskočil mistr Evropy a reprezentant Francie Adam Siao Him Fa, který se dostal přes sto bodů, a po něm také Malinin.

Tomu nakonec v hodnocení rozhodčích neuškodil ani pád a zvítězil zhruba o půl bodu. Sobotní volné jízdy tak budou zcela otevřené.

Teprve šestnáctiletá Levitová, která skončila druhá na Americké brusli, má před volnými jízdami pětibodový náskok před Gruzínkou Anastasijí Gubanovovou.

"Cítila jsem, že to byl mnohem lepší program, než jaký jsem předvedla na Americké brusli. Jsem se zlepšením spokojená, ale stále je co zlepšovat v dalších závodech," uvedla Američanka.

Taschlerovi se ze zdravotních důvodů odhlásili z Grand Prix v Číně

Nejlepší český taneční pár Natálie a Filip Taschlerovi se příští týden nezúčastní závodu krasobruslařské Grand Prix v Číně. Museli se odhlásit ze zdravotních důvodů.

Osmý pár letošního mistrovství světa tak na Čínském poháru v Čchung-čchingu nebude mít šanci vylepšit pátou příčku z Americké brusle, kde v říjnu Grand Prix odstartovala. Pátí byli čeští tanečníci i při obou svých loňských startech v tomto seriálu.

Šanci absolvovat druhý závod v tomto ročníku Grand Prix tak mají z českých krasobruslařů už jen Kateřina a Daniel Mrázkovi.

Juniorští mistři světa v tancích na ledě byli na Americké brusli osmí. Ještě by měli startovat od 17. do 19. listopadu ve finském Espoo.

Zdroj
ČT sport, olympics.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články