Mgr. Jan Farský

  • STAN
  • Semily
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.11.2023 20:33:00

Byla by škoda, aby Danuše Nerudová zmizela ze světa politiky

Byla by škoda, aby Danuše Nerudová zmizela ze světa politiky

Danuše Nerudová a Jan Farský v Plzeňském kraji

V úterý 17. října přijeli na návštěvu a na debatu s veřejností do Plzeňského kraje Danuše Nerudová a Jan Farský, lídři STAN do eurovoleb.

Svoji návštěvu zahájili v Přešticích, kde je úvítal starosta Tomáš Chmelík, který má za rok svého působení na radnici již spoustu viditlných změn k lepšímu. Představil nové elektrické auto pro Pečovatelskou službu, debata také probíhala o dopravě a pracovních příležitostech.  Jan Farský vyzkoušel v místní restauraci vyhlášené přeštické prasátko a na závěr se všichni u sochy prasátek, kterou znají všichni návštěvníci a obyvatelé Přeštic, vyfotili.

Po obědě jsme se přesunuli na procházku do přírody, kde Eva Volfová (bývalá náměstkyně na Ministerstvu životního prostředí) provázela oba hosty Janovským mokřadem. Janovský mokřad o rozloze 71,2 ha se nachází v místě zaniklého rybníka Janov, poblíž dálnice D5. Přírodní rezervace zajišťuje ochranu a přirozený rozvoj nejen mokřadního ekosystému, ale i terestrických (suchozemských) biotopů.

Následovalo předstvení projektu revitalizace městských lázní v Plzni a jejich přeměnu na Krajské kulturní centrum. Před debatou ještě proběhlo setkání s dobrovolníky v kavárně Kačaba, která zaměstnává lidi se zdravotním zněvyhodněním.

V podvečer již začala samotná debata, na Danuši Nerudovou a Jana Farského čekalo zaplněné foyer Domu hudby v Plzni.

Na úvod představil Jan Farský sebe i Danuši Nerudovou a vysvětlil, proč oslovil právě ji.

„Do tohoto spojení jsem vstupoval velmi pragmaticky. Danuše Nerudová byla kandidátkou na prezidenta, prošla si martýriem a byla by škoda, aby zmizela ze světa politiky. Přes jarní setkávání jsme ale zjistili, že máme daleko více společného, než jsem si představoval. Navíc Danuše dosáhla obrovských met a jsem rád, že nakonec kývla na spolupráci,“ řekl na úvod úterní debaty Jan Farský.

Danuše Nerudová poté vysvětlila, že nechtěla, aby mladá generace, která ji v prezidentských volbách volila, byla frustrovaná, že to nevyšlo. Proto pořád vysvětlovala, že prezidentskými volbami to nekončí.

„Oslovovaly mě všechny politické strany, ale nechtěla jsem kompromitovat hodnoty a témata z prezidentských voleb a také jsem nechtěla fragmentovat politickou scénu novou politickou stranou. Chtěla jsem ale, aby hlas mladých lidí byl slyšet,“ prohlásila ke spojení se STAN Nerudová.

Jana Farského vnímá jako velmi zkušeného člověka, který je skvělým tátou a kterému záleží na tom, co se děje v naší zemi a v naší společnosti. „Jsem ráda, že mohu kandidovat právě s ním,“ doplnila Nerudová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama