Matthew Perry (†54): Rodina pohřbila slavného herce!

Pohřeb Matthewa Perryho

Autor: Libor Frýdl

4. listopadu 2023 9:05

V pátek odpoledne rodina a nejbližší přátelé pohřbili slavného herce Matthewa Perryho (†54). Představitel Chandlera z populárního seriálu Přátelé zemřel minulý víkend, jeho tělo bylo nalezeno ve vířivce.

Matthew Perry byl pohřben na hřbitově Forest Lawn Memorial Park v Los Angeles, který se nachází nedaleko Hollywood Hills. DailyMail uvedl, že na hřbitově leží několik filmových hvězd.

Mezi nimi například Carrie Fisher, Bette Davis, Paula Walkera či Anne Heche. Naproti hřbitovu se nacházejí studia Warner Bros, kde se léta natáčel legendární seriál Přátelé, ve kterém Perry ztvárnil milovaného Chandlera. 

Soukromý církevní obřad trval přibližně hodinu a zúčastnilo se ho zhruba 20 truchlících. Mezi nimi nechyběla rodina zesnulého a nejbližší přátelé. Nechyběli ani kolegové z kultovního seriálu – Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, David Schwimmer a Matt LeBlanc. 

Perry se měl utopit ve své rezidenci v kalifornském Los Angeles, uvedly Los Angeles Times s odkazem na zdroje z bezpečnostních složek.

Mluvčí losangeleských hasičů Brian Humphrey řekl, že sedm minut po 16. hodině došlo k tísňovému volání ohledně záchrany z vody. Policie aktuálně vyšetřuje smrt populárního herce, cizí zavinění zatím vylučuje.

Perryho velká herecká kariéra začala v druhé půlce 80. let. Průlom nastal s kultovním seriálem Přátelé, který se vysílal mezi lety 1994 až 2004. Konkrétně ztvárnil Chandlera Binga, který proslul především svými sarkastickými poznámkami.

Některé hlášky tak zlidověly. K dalším úspěšným počinům patří například film Můj soused zabiják, ve kterém si zahrál s legendárním akčním hercem Brucem Willisem.

Loni vyšly memoáry, v nichž Perry popsal svůj opakující se boj se závislostmi. V ohrožení života se kvůli nim ocitl již v 49 letech, kdy mu prasklo tlusté střevo. Herec byl dva týdny v kómatu a lékaři mu dávali jen dvouprocentní šanci na přežití.

 
 

Témata: Matthew Perry