Veronika Kaldová přivezla bronz z mistrovství světa

5. listopadu 2023, sport, přečteno: 864×

Německá Leipa o víkendu 28.-29. října hostila účastníky Mistrovství světa v canicrossu. Z Blanska se na tento mushingový šampionát nominovaly hned tři závodní týmy – Veronika Kaldová se svojí fenkou Indianou, Pavel Kubínek se psem Jackem a Jana Kakáčová s fenkou Kilianou.

Všichni jmenovaní startovali v kategorii canicross, což je běh se psem. Po oba dva dny je čekala stejná trasa. Na krásné, ale díky vydatnému dešti náročné, 4,5 km dlouhé trati, si nejlépe vedla Veronika s Indiankou. V obrovské konkurenci bezmála 90 závodnic kategorie 19-39 let doběhla na 5. místě. Pavel s Jackem si doběhli v kategorii 40-49 let pro skvělé 17. místo. V konkurenci více než 45 závodníků je to výborný výsledek. Jana s Kiliankou pak po oba dny obhájily 10. příčku z 25 běžkyň kategorie 50-59 let.

O největší senzaci se pak v neděli odpoledne postaraly Verča s Indiankou, když jako finišmanky ženské canicrossové štafety dosprintovaly na třetí místo a získaly tím další medaili pro českou výpravu! Celkem jich do ČR jede: 10 x zlato, 7× stříbro a 11x bronz.

Pořadatelsky výborně zvládnutý šampionát čítal bezmála 1000 závodníků z 26 zemí světa a naši reprezentanti nejen, že zářili svými výkony, ale i srdečným vystupováním patřili k nejvíce oblíbeným.

Děkujeme městu Blansko za podporu reprezentace a doufáme, že jsme nezklamali.

Jana Kakáčová

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení