Celebrity

5. listopadu 2023 06:15

Vanesa Havlíková

Pavla Dostálová: Ve škole mi předhazovali, že je táta ministr kultury. Měla vše znát

Pavla Dostálová v 7 pádech Honzy Dědka

Pavla Dostálová (35) je oblíbená herečka, která se stále častěji objevuje na divadelních prknech a v televizních seriálech. Lidé si ji však mohou vybavit také jako dceru ministra kultury Pavla Dostála (†62), jenž navždy odešel v roce 2005. Pavla Dostálová přijala pozvání do talkshow Honzy Dědka, kde na svého tatínka zavzpomínala a prozradila tajemství, které skrýval.

Pavla Dostálová své dětství prožila v Olomouci, ke které se vážou i její první herecké zkušenosti. Vystudovala střední pedagogickou školu, během níž účinkovala i v ochotnických a poloprofesionálních souborech. Následně její kroky vedly na pražskou DAMU, kde vystudovala činoherní herectví. Kdo by si však myslel, že Pavla byla tichá bezproblémová dívenka, byl by tak trochu na omylu.

Pavla Dostálová měla divokou pubertu

„Měla jsem divokou pubertu. Třeba jednou jsem zašla do lékárny a koupila si tam chirurgickou jehlu. Doma jsem šla na záchod a tam jsem si propíchla nosní dírku, abych mohla nosit piercing. To mi vydrželo asi týden, pak mi to přišlo málo, tak jsem si tam rubla i druhou stranu. Vůbec to nechápu, já se dneska bojím i odběru krve,“ začala vyprávění v pořadu 7 pádů Honzy Dědka, který můžete sledovat každé úterý ve 21:35 na Primě.

Kromě Pavly Dostálové se v talkshow představil také Ondřej Brzobohatý.

„Ve čtrnácti jsem zase přišla s prvním tetováním – s parožím na břichu. To je strašně nechutná věc. Mamka se rozbrečela a táta si mě vzal do obýváku, sundal si hodinky. Myslela jsem, že bude sekec. Nikdy mě nebil, myslela jsem si, že poprvé dostanu. Rozmáchl se a ukázal mi ruku. Na předloktí měl vytetované P. D. a řekl mi, že byl hloupej a že toho budu jednou litovat. A měl pravdu. Lituju. Je to strašný. A až budu těhotná, tak to bude ještě horší,“ prozradila Pavla Dostálová, kterou můžete znát ze seriálu Pálava.

Vztah s tatínkem měla založený na telefonování

S tatínkem měla herečka moc hezký vztah a často na něj také vzpomíná. „My jsme měli s tátou vztah založený na telefonování. Když byla jen pevná linka, on volával, já jsem zvedala telefon a představovala jsem se jako někdo jiný. Doteď miluju telefonování. Když volal pan Havel, těšila jsem se a taky jsem to zvedala. A když jsme se potkali, omdlela jsem. To se stalo při otvírání Jeleního příkopu. Když jsem ho uviděla, švihlo to se mnou,“ zavzpomínala na komunikaci s prezidentem Havlem Dostálová.

Tatínkova profese ale Pavle Dostálové kromě těchto radostí nesla i nepříjemné situace. „Často mi ve škole říkali: To bys měla vědět, tvůj tatínek je ministr kultury. Jednou jsem to řekla tátovi a on mi poradil, abych mu zavolala, až mi to paní učitelka zase řekne. Když jsem pak dostala špatnou známku a paní učitelka řekla, že to asi tatínek nebude moc rád, řekla jsem jí: Tak mu zavoláme. Vytočila jsem ho, on si s ní promluvil. Nevím, co jí řekl, ale asi to podle jejího výrazu nebylo moc příjemné. Už mi to nikdy neříkala,“ dodala na závěr v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

V talkshow se představil také Martin Dejdar:

Sdílejte článek
Štítky vzpomínka rozhovor herec ministr kultury 7 pádů Honzy Dědka dětství TV Prima Pavel Dostál Pavla Dostálová talk show

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 5. 2024

Vaše intuice je na vysoké úrovni, Berani, ale možná nejste schopni pochopit, jaké psychické vjemy dostáváte. Emoce, obrazy a symboly, které zachytíte od druhých a z astrální roviny, mohou být nejasné a snadno si je vyložíte špatně. Mohou však být důležité. Zapište si je a podívejte se na ně třeba za den. Pak byste jim měli být schopni porozumět.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.