Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Karolína Fejtová
5. listopadu 2023 10:13
Čas čtení 0:59

Českým atletem roku se potřetí stal oštěpař Vadlejch. Kdo další se dostal do top 10?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Českým atletem roku se potřetí stal oštěpař Vadlejch. Kdo další se dostal do top 10?
Zdroj: Český atletický svaz

Anketu Českého atletického svazu Atlet roku 2023 vyhrál již potřetí v řadě oštěpař Jakub Vadlejch. Na druhém místě se umístil vrhač Tomáš Staněk a bronzovou medaili si odnesl štafetový mix na 4 × 400 metrů.

„Už jako malý jsem sledoval tuhle anketu v televizi a koukal jsem na ty atlety jako na hrdiny a to, že teď stojím na jejich místě, je pro mě splněný sen,“ poznamenal Jakub Vadlejch po svém třetím vítězství ankety Atlet roku.

Ve videu na YouTube Českého atletického svazu dále také sdělil, že v příštím roce bude cílit na olympijské hry v Paříži a mistrovství Evropy v Římě. „Udělám všechno pro to, aby to tam cinkalo jako o závod,“ okomentoval Vadlejch. Z těchto dvou soutěží mu stále schází zlatá medaile. Trenérem roku se stal jeho kouč Jan Železný.

Stříbrnou medaili si v anketě odnesl vrhač Tomáš Staněk. Ten poprvé po třech letech povýšil ze třetího místa na druhé. Zásluhu na tom má zisk stříbrné medaile na halovém mistrovství Evropy v Istanbulu. Bronzovou medaili si odnesl štafetový mix na 4 × 400 metrů. Ten reprezentují Matěj Krsek, Tereza Petržilková, Vít Müller, Lada Vondrová a Patrik Šrom, který na mistrovství světa vystřídal Víta Müllera. Smíšená štafeta na 4 × 400 metrů je poměrně novou disciplínou, takže se v top 10 letos umístila poprvé.

3. května 2024 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Juniora roku vyhrál půlkař Jakub Dudycha. Objevem roku se stal sprinter Ondřej Macík. O výsledcích rozhodlo 141 hlasujících z řad činovníků, trenérů a zástupců médií. 

PořadíJménoPočet bodů
1.Jakub Vadlejch1405
2.Tomáš Staněk1033
3.Štafeta 4 × 400 m mix1021
4.Radek Juška1009
5.Amálie Švábíková954
6.Lada Vondrová512
7.Tereza Ďurdiaková428
8.Nikoleta Jíchová341
9.Matěj Krsek209
10.Tereza Petržilková202
Domů
Sdílet
Diskuse