Tragický příběh 24leté herečky Peg Entwistle: Svůj mladý život ukončila skokem z nápisu Hollywood

herečka Peg Entwistle
Zdroj: Wikimedia Commons, Dltjrrb1122, CC BY-SA 4.0

Peg Entwistle byla nadějná a krásná herečka, jejíž kariéru tragicky přerušila sebevražda. V pouhých čtyřiadvaceti letech si vzala život skokem z nápisu Hollywood.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 05. 11. 2023 11:00

Herečka Peg Entwistle se narodila ve Walesu ve Velké Británii 5. února 1908 a v roce 1913 emigrovala do New Yorku, kde se uchytila na Broadwayi. Proslavila se v představeních jako Muž z Toronta, Nezvaný host a Tommy. Po problémech v manželství se přestěhovala ke svému strýci do Los Angeles, aby zkusila štěstí v továrně na sny.

Pouze vedlejší role

Zkusit štěstí jinde bylo logickým rozhodnutím. S Broadwayí měla Peg Entwistle spojený rozvod s hercem Robertem Keithem, k němuž došlo v roce 1929. Zneužíval ji a choval se k ní velmi krutě. Navíc měl být tajně ženatý a mít šestiletého syna, o němž jí nikdy neřekl. A aby toho nebylo málo, za poslední hru Alice Sit-by-the-fire nedostala ani pořádně zaplaceno.

V Hollywoodu se jí ale také moc nedařilo. Dokázala získat pouze vedlejší roli ve filmu Třináct žen. To ji dovedlo až k onomu nešťastnému rozhodnutí. Dne 16. září 1932 Peg svému strýci řekla, že se jde projít a navštívit své přátele. Jenomže to nebyla pravda. Nikdy se již nevrátila.

Sebevražedný vzkaz

O pár dní později čekal na jednu nic netušící ženu pořádný šok. Pod písmenem H nápisu Hollywood (tehdy ještě Hollywoodland) našla hereččino tělo spolu s kabelkou, botami a bundou.

V kabelce byl schovaný její dopis na rozloučenou: "Bojím se. Jsem zbabělec. Omlouvám se za všechno. Kdybych to udělala již dávno, ušetřilo by to spoustu bolesti." PE

Noviny si to upravily

V nejbližším vydání novin se mohli čtenáři dočíst o tom, že mladá herečka Peg Entwistle spáchala sebevraždu kvůli neschopnosti vyrovnat se s neúspěchem své herecké kariéry. Ve skutečnosti za to spíše mohly již zmíněné problémy v manželství. Za několik dní byla Peg zpopelněna. Ostatky pak putovaly do Ohia, kde byly uloženy vedle hrobu jejího otce v Glendale.

Dva dny po její smrti jí měl domů přijít dopis s nabídkou nástupu na hereckou školu Beverly Hills Playhouse, kde si také měla zahrát v jedné hře, z níž docela mrazí. Určili jí totiž postavu ženy, která těsně před koncem spáchá sebevraždu.

Zdroje informací:
Wikipedia.org: Peg Entwistle
Allthatsinteresting,com: Peg Entwistle – The Starlet Who Killed Herself By Jumping Off The Hollywood Sign

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články