Rytíři znovu neudrželi rychlé vedení. Nesmíme se z toho sesypat, velí Hejda

Tadeáš Hejda (uprostřed). | Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

6. listopadu 2023, 9:00

Tereza Žáková

Jako přes kopírák. Kladenští hokejisté se i proti Liberci ujali zásluhou Denise Kusého rychlého vedení. Tentokrát dokonce už po deseti sekundách hry. Ani napodruhé ale zápas neměl pro Rytíře šťastný konec. Z dvoubrankového náskoku byla nakonec prohra 3:6.

„Bohužel nevím, čím to je. Vždycky když dáme takhle brzký gól, tak najednou úplně vypneme,“ kroutil hlavou Tadeáš Hejda. „Soupeř nás začne tlačit a hned inkasujeme. Bůh ví, kde je chyba. Těžko se mi takový zápas hodnotí.“

„My si s klukama pokaždé v kabině říkáme, že ať bude skóre jakékoliv, tak pořád musíme makat na sto procent. Je jedno, jestli prohráváme o tři góly nebo o pět vedeme. Musíme si za tím jít,“ pokračoval Hejda pro rytirikladno.cz.

Rytíři drželi vedení ještě před začátkem třetí třetiny. V té ale Bílí Tygři velmi rychle otočili zápas na svoji stranu, když během necelých pěti minut vsítili tři branky. „To tomu sebevědomí moc nepomůže. Je těžké se potom na té střídačce nějak povzbudit a začít zase makat,“ přiznal kladenský obránce.

„Bohužel nevím, čím to je. Vždycky když dáme takhle brzký gól, tak najednou úplně vypneme.“

Středočeši se nicméně pokoušeli zápas ještě alespoň zdramatizovat a necelé čtyři minuty do konce to zkoušeli v šesti. Místo kontaktního gólu ovšem liberecký Jakub Rychlovský zkompletoval svůj hattrick a zasadil Rytířům definitivní tečku.

Hlavního kouče Kladna Otakara Vejvodu pak po třetí porážce v řadě mrzela především tři zbytečná vyloučení za vyhozený puk mimo hrací plochu. „Liberec se z toho dostával do zápasu. Výsledek by byl asi jiný, kdybychom to třikrát nevystřelili ven,“ smutnil.

„Zlepšit bychom mohli přesilovky.“

Rytíři teď budou mít stejně jako všechny týmy během reprezentační přestávky čas doladit, co je potřeba a naladit se zpět na vítěznou vlnu. „Zlepšit bychom mohli přesilovky,“ hlásí Hejda, který je ale jinak s hrou svého týmu spokojený.

„Nesmíme se sesypat z toho, že jsme prohráli. Stane se. Chceme hrát, tak jak jsme hráli doposud. Myslím si, že většinu času jsme byli lepší a přehrávali jsme je. Musíme pokračovat v tom výkonu, který předvádíme a začít sbírat body.“

Tadeáš Hejda.

Tadeáš Hejda. | Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz