Mortal Kombat 1 – Nitara

Fanoušci Mortal Kombat 1 žádají cross-play

6. 11. 2023
Zdroj náhledu: NetherRealm Studios

Mortal Kombat 1 je na trhu již nějaký ten pátek a během té doby několikrát pobouřil svoji komunitu. Mezi problémy patří například nedostatečné snímky na Nintendu Switch, neumožněný cross-play, příšerný dabing Nitary, placené Fatality nebo nulové skiny pro postavy. Kolem nové bojovky se odehrává mnoho kontroverzních témat, která mohou být brána jako druh sportu. Ačkoliv se titul setkává s mnoha negativními ohlasy, je zde jedna věc, která příznivce stále nejvíce irituje – neumožněný cross-play.

Před vydáním Mortal Kombat 1 jsme informovali, že bojovka neobsahuje cross-play, ale že vývojáři na něm pilně pracují a plánují ho přidat po spuštění. Nicméně, i přes uplynulou dobu tato funkce stále chybí, a to už se blíží první DLC postava Omni-Man. Ed Boon, spoluautor a známý komunikátor s fanoušky, nedávno na svém profilu zveřejnil anketu, ve které se fanoušků ptal, jakou funkci by nejraději viděli: „Pracujeme na dalších online funkcích pro MK1. V tuto chvíli nemůžeme oznámit konkrétní termíny. Kterou funkci byste chtěli vidět nejvíce/nejdříve?“ Je zřejmé, která z nich zvítězila.

V anketě získal návrh na přidání cross-play 75,5 % hlasů, zatímco implementace WiFi filtru obsadila druhé místo s 10 % hlasů. WiFi filtr by umožnil hráčům s pevným připojením hrát bez rušení od hráčů, kteří využívají WiFi, poněvadž jsou náchylnější na lagy a výpadky. Tento návrh byl zařazen na první místo v anketě a mnoho hráčů o tuto funkci projevilo zájem. Pravděpodobně se na ní spolu s cross-playem pracuje. Nicméně není jasné, kdy můžeme očekávat jejich implementaci ani zda se to stane ještě letos.

Michal Mráz

Hraní her podlehl už jako malý kluk díky svým retro srdcovkám jako byl Doom, Quake, Wolf a Duke Nukem. Skoro žádný žánr mu není cizí, ale nejraději má RPG, FPS a TPS hry. Jeho seznam dohraných her je delší než účtenka nákupu za doby korony. Jakmile vyjde nějaká nová hra jeho gusta, ihned se po ní sápe.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.