Uzavírka silnice mezi Bochoří a Přerovem, ŘSD tam pokračuje ve stavbě dalšího úseku D1

V polích u Přerova už téměř rok běží stavba posledního úseku naší nejstarší a zároveň nejdelší dálnice D1. Otevřít by se měl v roce 2026. Do té doby musí řidiči v okolí průběžně počítat s různými dopravními omezeními. V pondělí 23. října 2023 se tak například uzavřela krajská silnice mezi Bochoří a Přerovem.

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: "Důvodem je přeložení spojnice Bochoře, Lověšic a Přerova do nové trasy o délce přesahující tři kilometry. Přeložka silnice II. třídy je situována mimo vzletový a přibližovací prostor letiště Bochoř. Stará vozovka bude do budoucna sloužit jako účelová komunikace a stezka pro pěší i cyklisty."

Petr Černík, ředitel stavby: "Momentálně dokončujeme přeložku silnice 436, která vede jakoby z Přerova na Bochoř. Protože tady křižujeme vzletovou přistávací dráhu, tak se dálnice vede po terénu a tato komunikace se překládá, aby se nějakým způsobem auta dostala na druhou stranu dálnice."

Tomáš Volek (nestr.), starosta Bochoře: "Samozřejmě obyvatele obce Bochoř a za obcí Bochoř dále na silnici obec Věžky stavba nějakým způsobem omezí. Pokud by neměl být vůbec žádný průjezd. Nicméně jako zástupci obce jsme jednali se zhotovitelem a vyjednali jsme, že můžeme projíždět stavbou. Povolení je samozřejmě omezené opravdu jen pro obyvatele Bochoře a Věžek. Za to jsme jenom rádi, že tam můžeme projíždět. Průjezd je uzpůsoben jen pro osobní vozidla. Nějaké omezení to pro nás znamená, ale lidé takto mohou projíždět."

Ostatní tranzit musí jet po odklonu přes Troubky a Vlkoš. Uzavírka krajské silnice z Bochoře na Přerov by měla trvat do 9. prosince 2023. Dopravní omezení se dotklo i autobusů.

Tomáš Volek (nestr.), starosta Bochoře: "Jsou upravené výlukové jízdní řády. Některé spoje jsou bohužel zrušeny. Ale snažili jsme se dodržet dojezdové časy do Přerova. Lidé to nějakým způsobem přijali. Samozřejmě víc lidí, víc názorů, ale dá se všechno vydržet na nějakou chvíli."

 

Klíčová slova ČR-doprava-dopravniinfo.tv-VIDEOSTREAM-UPOZORNĚNÍ

Oblast
Olomoucký (ol)

Kategorie
Auto-moto, doprava a stroje

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.