Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Lucie Kotvalová
6. listopadu 2023 17:09
Čas čtení 1:00

VIDEO: „Řítí se na vás člověk, v očích má smrt.“ Muž v liberecké nemocnici ohrožoval lidi a ničil zařízení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: „Řítí se na vás člověk, v očích má smrt.“ Muž v liberecké nemocnici ohrožoval lidi a ničil zařízení
Zdroj: Krajská nemocnice Liberec

Muže hospitalizovali v liberecké nemocnici kvůli podchlazení. Z lůžka ovšem vyskočil, začal demolovat okolní zařízení a ohrožovat personál. Na místě zasahovala policie.

V sobotu odpoledne přivezla záchranná služba na urgentní příjem do Krajské nemocnice Liberec podchlazeného muže. Jak vypověděl pro TV Nova její generální ředitel Richard Lukáš, muž byl nalezen ve „volné přírodě“. „Tady se po jistém období několika minut klidu najednou zbláznil,“ dodal.

6. listopadu 2023 13:12 Čas čtení 0:51 Před jakými novými variantami covidu se mít na pozoru? Myslete na tyto příznaky Před jakými novými variantami covidu se mít na pozoru? Myslete na tyto příznaky

Po chvíli totiž vyskočil z nemocničního lůžka, začal strhávat závěsy, s křikem vyběhl z oddělení a ohrožoval přítomné lidi.

Zaměstnanci i zaměstnankyně nemocnice se společně s pacienty a pacientkami museli schovat do okolních místností. Muž během té doby nadále ničil nemocniční zařízení a pronásledoval staničního záchranáře Zdeňka Jindříška, který se před ním schoval do malého prostoru. „Řítí se na vás člověk, který se na vás dívá, v očích má smrt a řve na vás, že vás chce zabít,“ popsal záchranář celý incident s tím, že měl strach.

Agresivní muž se podle Libereckého deníku uklidnil až po prvotním zásahu ochranky nemocnice, která chtěla zakročit paralyzérem. Muže nakonec zpacifikovala policie. „Agresivní pacient byl za doprovodu policie umístěn na psychiatrické oddělení. Důvody a okolnosti jeho jednání policie nadále řeší,“ uvedla mluvčí liberecké policie Vladimíra Šrýtrová. Test na drogy a alkohol podle ní vyšel negativní.

6. listopadu 2023 15:21 Čas čtení 0:30 V autoškole zadrželi opilého seniora. Alkohol ho přitom o papíry připravil V autoškole zadrželi opilého seniora. Alkohol ho přitom o papíry připravil

Zaměstnanci nemocnice a především ti, kteří přicházejí do styku s pacienty na urgentním příjmu, jsou na takovéto situace podle liberecké nemocnice školeni.

„Absolvují pravidelně kurzy na ochranu měkkých cílů, školení na odebrání zbraně atp. Přesto když taková situace nastane, může být personál zaskočen či v šoku. Dnes dopoledne naštěstí vše dobře dopadlo, pacienta se naší ochrance a Policii ČR podařilo zpacifikovat, nikdo nebyl zraněn,“ uvedla nemocnice na svém profilu na Facebooku.

Domů
Sdílet
Diskuse