Sleduj nás

Jiří Procházka: Jdu ukázat světu, že jsem pravým šampionem a že hodlám dlouho vládnout

Jiří Procházka: Jdu ukázat světu, že jsem pravým šampionem a že hodlám dlouho vládnoutFoto: UFC

Sebevědomí, motivace, ale také vděk, pokora a respekt. Jiří Procházka je skutečně výjimečným člověkem.

Český samuraj si prošel náročným obdobím, kdy se musel vypořádat se zraněním ramene, jež si vyžádalo několikaměsíční pauzu. Během ní se i odloučil s mistrovským opaskem, který se nyní pokusí získat zpátky. Motivace je tedy vysoká, ale stejně tak velký je i vděk, že se vůbec může vrátit.

„Velice mě těší, že jsem se po roce těžkého zranění mohl vrátit zase zpátky. Jsem vskutku moc rád, že jsem zpátky v tom bojovém procesu a že mám tak skvělého soupeře – Alexe Pereiru. Jsem za něho rád, protože právě kvůli němu jsem makal na sto procent a posunul se na novou úroveň, kterou hodlám ukázat v boji.


Alex představuje druhou brazilskou výzvu. Duel s Gloverem (Teixeirou) mě hodně naučil, posunul mě vpřed. Jak moc, to jsem připraven dokázat teď s Pereirou. Hodlám ten zápas s ním ovládnout a ukázat světu, že jsem právoplatným šampionem, který bude vládnout hodně dlouho,“ prohlásil Procházka v promo videu organizace.

Těžko uvěřit, že už je to téměř rok, co se Jiří vzdal titulu. Dana White tehdy uvedl, že horší zranění jaktěživ neviděl. V ramenu českého samuraje byla obrovská díra, o jejímž zahojení mnozí pochybovali. Druzí říkali, že jen samotná rekonvalescence potrvá minimálně celý rok. Jirka si však dokázal tak dobře nastavit mysl, že celý proces urychlil. Odměnou mu bude účast v newyorské Madison Square Garden.


„New York je vždy speciálním místem, kam se velice rád vracím. Fanoušci zde bojovými sporty opravdu žijí a celá hala jásá nadšením. Nikdy bych si nedovolil pro MSG vytvořit slabou kartu. Speciální místo si zaslouží vždy speciální souboje,“ přihlásil se ke slovu Dana White.

„Na zápas Alexe s Jirkou se opravdu moc, moc těším. Je to střet dvou bývalých šampionů, přičemž jeden z nich je stále neporažen. Jirka o svůj titul nikdy nepřišel v boji a všichni jsme zvědaví, jak si nyní povede,“ podotýkal.


Další články