AKCE: HorrorCon 2023

Článek od: Redakce - 08.11.2023

Na HorrorConu předvede své umění maskér hollywoodských hvězd Jakub Gründler! Těšit se můžete na koncert, odvážnou krvavou show nebo křty knižních novinek domácích autorů. Vrátí se urbex a tombola, nově vás čeká také sběratelská burza!

Osmý ročník kultovního festivalu HorrorCon, který široké veřejnosti přestavuje horor ve všech jeho uměleckých formách, se letos koná v sobotu 11. 11. 2023 v pražském klubu Kotelna.

Během bohatého celodenního programu své umění předvedou hned 3 maskéři: filmový maskér Jakub Gründler, který se podílel třeba na fantasy seriálu The Wheel of Time nebo upírském hororu Blood Red Sky (Netflix). Excentrický Ex Inferi (známý svými vystoupeními např. z festivalů Brutal Assault a Junktown) ukáže odvážným svou krvavou show a Hermína Chibi cirkusové vystoupení.
Filmové poklady bude fanouškům hororové kinematografie servírovat badatel a editor Martin Jiroušek. „Návštěvníci uvidí ultimátní verzi Úsvitu mrtvých, Zombi 2, Zombi 3, Mrtví, Černé mango, Absurd a jiné skvosty. Společně oslavíme 150 let od narození A. M. Tilschové a uvedeme film How to kill the devil Michela Knotena, který v Kotelně rovněž vystaví své umělecké fotografie a plakáty,“ říká hlavní organizátorka festivalu Kristina Haidingerová. S Jirouškem vystoupí v rámci společného pořadu také teoretik a spisovatel Ivo Fencl.

Své knižní novinky pokřtí několik českých a slovenských spisovatelů hororového žánru. „Křtít budeme audio verzi našeho velkého sborníku České temno, při čemž pobesedujeme se třemi narátory nejen horrorových knih z vydavatelství Čti mi!. Uvedení se dočkají i další tituly úspěšných autorů. Jmenovitě Petra Bočka, Romana Bílka, Veroniky Fiedlerové, Marka E. Pochy, Karin Novotné, Jana Hlubka či Ludmily Svozilové,“ prozradila Haidingerová.

Návštěvníky čeká série zajímavých přednášek spisovatele Ondřeje Kocába, zástupkyně šéfredaktora magazínu Sarden a literární lektorky Terezy Kadečkové nebo matadorky české fantastiky Františky Vrbenské. Dalším významným hostem festivalu bude známý spisovatel, editor a archivář Petr Boček. S fotkami tajemných opuštěných míst se vrátí úspěšná Urbex&Stories fotografky a spisovatelky Haniny Veselé. Hudební vložku zajistí mladá metalová kapela Arthemion s půvabnou zpěvačkou a tanečnicí Neirou Lohikäärme v čele. Letos poprvé budou k vidění výměně či zakoupení raritní sběratelské kousky na burze skupiny Horror Collectors CZ/SK.

Samozřejmostí budou stánky se suvenýry a knihami nakladatelství Golden Dog Martina Štefka, Canc Rosany Zvelebilové či Carcosa známého překladatele Milana Žáčka. Vystavující také věnovali odměny do tomboly.

Program startuje už v 11hodin, končí v noci, a je naplněný do poslední minuty, tak přijďte včas, ať o něco nepřijdete! Po celý den a večer můžete počítat s občerstvením včetně domácí kuchyně.

Pokud máte chuť na nezávazné setkání fanoušků, můžete se večer před akci 10. 11. zastavit v legendárním klubu Necropolis na rozehřívací party!

Adresa konání eventu: Klub Kotelna, Služeb 3a, Praha 10 – Strašnice (u stanice Depo Hostivař).

Datum: 11. 11. od 11hod.
Vstupenky v předprodeji za 200,- zakoupíte na: www.smsticket.cz/vstupenky/38644-horrorcon-8-rocnik-klub-kotelna-praha
Vstupné na místě 300,-
Warm Up Party 10. 11. od 18hod., Necropolis, Velehradská 18, Praha-Vinohrady

Více informací naleznete na:
www.horrorcon.cz
www.facebook.com/events/2143749429153286/
www.instagram.com/horrorcon.cz/

Přidat komentář