hledat

Tags:

Nový hiphopový projekt okolo DJe Ramela z Prago Union spojil dvě umělé inteligence, na albu bude i Matheus

Sdílej

Což takhle dát si ̶ ̶š̶p̶e̶n̶á̶t̶ ̶ jednu neotřelou drobnost ze světa AI? Zbrusu nový hiphopový projekt Moody Allen, za nímž stojí DJ Ramel (Prago Union), Šimon Felenda (mistr ČR ve Slam Poetry) a Šárka Hlaváčková, rozráží dveře české branže a představuje se prvním video singlem Začátek Konce Rtu“, jehož klip vznikl skrze umělou inteligenci postupem, který v Česku doposud nikdo nepoužil.

Autoři ve své prvotině dokázali spojit dohromady dvě umělé inteligence s technologickým skillem grafického umělce Spiteducation a celé to završit notnou dávkou fantazie potřebné k tomu, aby vtáhli diváky do nového světa.

Zmíněný grafik spojil v klipu dohromady umělou inteligenci Midjurney generující statické obrazy a druhou AI Gen-2, skrze niž tyto dystopické obrazy rozhýbal. Midjourney vygenerovalo 3300 obrázků, Gen-2 z nich rozhýbal 1129 videí a z jejich selekce vyselektoval Spiteducation necelých 5 minut. Tento postup v takovém rozsahu je v Česku unikátní a Moody Allen je tak první hudební projekt, který v českém prostředí pracuje s AI v takovém rozměru.

Celý vizuál se nese v duchu magického realismu a táhne diváka do dosud neobjeveného světa. Tento rozměr projektu potvrzuje fakt, že Gen-2 se během práce tvůrců vyvíjela a stále vyvíjí. Video tak odráží poslední výstřelky technologického vývoje lidstva.

Audiovizuální projekt, který údajně nabízí identitu i těm, kteří nikam nepatří, bude skrze stejnojmennou postavu vyprávět na třináctitrackovém albu sérii reportážních příběhů reflektujících aktuální dění v Česku i ve světě. Autoři jako lyrické prostředky používají rap, slam poetry i klasickou poezii.

Na desce se mezi hosty objevil renomovaný básník Tim Postovit i čeští a zahraniční rappeři jako například MC Matheus a MC Faada či muzikanti Alex Šesták (saxofon) a Petra Štroblová (violoncello).

Parta vyráží na sklonku roku na tour po republice. První koncert se odehraje 2.12. v pražském Café v Lese, šňůru zakončí vystoupení 22.12. v prostoru Žižkárna v Českých Budějovicích. „Jste srdečně zváni na všechna vystoupení i k poslechu celého příběhu,“ vzkazují tvůrci.

Tagy:
Bobby

O rapu píšu od roku 2000, od roku 2003 se tak děje pro bbarak.cz.

  • 1