Hlavní obsah
Lidé a společnost

NADACE AGEL přispěla mladému handicapovanému tatínkovi na pořízení handbiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Aleš Trnka

Aby se handicapovaný mladý táta od rodiny mohl vrátit k milovanému sportu, a zároveň trávit čas aktivně s rodinou, přispěla mu NADACE AGEL na pořízení vlastního handbiku.

Článek

Aleš Trnka ve svých dvaceti letech utrpěl úraz elektrickým proudem, který mu způsobil nejen popáleniny, ale i paralýzu nervů. Mladý muž absolvoval zdlouhavou léčbu i rehabilitace, díky kterým může dnes, po 17 letech, již jako mladý tatínek ujít alespoň o berlích několik metrů nestabilní chůzí. Zdravotní omezení mu naštěstí nezabránila věnovat se své velké vášni - sportu.

„Od mala jsem byl veden ke sportu. Běhal jsem letní biatlon, hrál fotbal, jezdil na kole, vyzkoušel si skoro každý sport. Po nějakém čase po úrazu mi začal pohyb i kolektiv lidí, kteří provozují společnou aktivitu, chybět. Na vozíku jsem proto začal hrát florbal, vyzkoušel jsem golf, a půjčoval jsem si také handbike, který mě velmi nadchl,“ říká sedmatřicetiletý Aleš Trnka, který je ženatý a má pětiletou dcerku Adélku a tříletého syna Mikuláše.

„Hlavně v nových podmínkách rodinného života jsem si uvědomil, že právě jízda na kole by byla skvělou volbou pro aktivní trávení volného času a zároveň kvalitně tráveného času s rodinou. Proto jsem zatoužil po vlastním handbiku. Díky handbiku mohu nyní více sportovat a trávit čas s rodinou výlety na kole, za což jsem nesmírně vděčný,“ uzavírá Aleš Trnka s tím, že pořizovací cena handbiku Ultina Skalar byla téměř 150 tisíc korun, a hradit tyto náklady z rodinného rozpočtu by bylo pro mladou rodinu nereálné.

NADACE AGEL přispěla na pořízení handbiku částkou 20 tisíc korun. „Rádi jsme nejen panu Trnkovi, ale přeneseně celé jeho rodině podali pomocnou ruku a na nákup handbiku mu přispěli. Věříme, že díky němu čeká mladou rodinku spousta pozitivních zážitků i příjemných společných chvil,“ hodnotní členka správní rady NADACE AGEL Bc. Veronika Dostálová.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz