Josef Sláma

Místopředseda Trikolory
  • Trikolora
  • Praha 3
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2023 20:54:55

Přejmenování Koněvovy ulice

Přejmenování Koněvovy ulice

Někde jsem slyšel argument, že je to kvůli konfliktu na Ukrajině. To je naprosto nesmyslný, dětinský příměr, jelikož každý dobře ví, že historie se přepsat nedá.


Dostává se ke mně mnoho dotazů, které se týkají přejmenování Koněvovy ulice na Hartigovu. Ač je již rozhodnuto, dovolím si pár řádků. Již před volbami jsem avizoval, že jsem bytostným odpůrcem těchto postupů. Jako první důvod vidím, a to je třeba velmi zdůraznit, že jsem odpůrce regulací, nic neřešících nařízení, ale i nadbytečného otravování života občanů. Já bych prostě nemohl hnát tisíce občanů na výměnu občanských průkazů ve jménu módního přepisování historie. 
Někde jsem slyšel argument, že je to kvůli konfliktu na Ukrajině. To je naprosto nesmyslný, dětinský příměr, jelikož každý dobře ví, že historie se přepsat nedá. Nejsem fanoušek Koněva, svým naturelem i viděním světa mi byl jistě velmi vzdálen. Chápu však historii v souvislostech, umím pojmenovat příčiny a následky. Koněv byl předním maršálem vítězné mocnosti, která má největší zásluhu na porážce hitlerovského Německa, a osobně se podílel na osvobození naší vlasti. Bez tohoto vítězství by osud našeho národa byl prokazatelně tragický a na to bychom neměli zapomínat. 
Řešit dnešní problémy neúctou k historickým reáliím je nízké, hloupé, směšné až ostentativně nedůstojné. Pro všechny stávající teatrální rusobijce mám radu: Přečtěte si třeba Winstona Churchilla, a to velmi pozorně.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama